Dart Frog

Dart Frog

Expedition i Costa Ricas orörda regnskogar

Följ med oss på en unik resa till Costa Ricas orörda regnskogar med avresa i november 2015! Resan riktar sig till naturintresserade med smak för äventyr, vandring och friluftsliv.

Till skillnad från andra resor till Costa Rica går denna långt utanför de vanliga turiststråken, detta tack vare två kunniga lokala guider, Eugenio och Daniel, och vår svenska färdledare Pontus Aratoun, alla med mycket goda kunskaper vad gäller regnskogens djur- och växtliv. 

- Att leta efter en orkidé som inte är större än en lillfingernagel i en enorm orörd regnskog kan verka som ett omöjligt uppdrag, men det är också det som är charmen. 

Med utgångspunkt i huvudstaden San José rör sig denna resa i områden där få människor ännu satt sin fot. Vandringarna går genom regnskog, upp på bergskammar och in i fuktiga molnskogar. Artrikedomen i Costa Rica är enorm, alltifrån otaliga fågelarter, ovanliga grod- och kräldjur samt ett myller av olika orkidétyper huserar här. 

Pontus Aratoun är en mångsysslare från Göteborg som ägnar sig åt allt från bouldering, mountainbiking, foto och måleri. Hans största passion i livet är dock fascinationen för regnskogar och orörda marker. Det som lockar mest är att leta efter nya orkidéarter och han har hittat minst sex nya arter, bland annat i Costa Rica och Colombia. Som aktiv fotograf har han även ställt ut sina orkidébilder på bland annat Botaniska Trädgården i Göteborg. 

Förutom orkidéintresset har Pontus jobbat som Eucalyptusfrösamlare i Australien och i reklambranschen i över 20 år. Han planerar flera orkidéexpeditioner framöver, främst till Costa Rica och Colombia. 

- Costa Rica är verkligen ett fantastiskt land för den naturintresserade då många av växterna och djuren är endemiska. Landskapet är mycket varierande; från fuktiga varma mangroveträsk till höga berg, korallrev till dimmiga molnskogar. Vi vandrar i de artrikaste områdena på jorden. Här finns också flera, både, aktiva och slumrande vulkaner. 

Läs mer om vår resa till Costa Rica här!

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation