Uppladdning i Monte Rosa massiven

Uppladdning i Monte Rosa massiven

Bergsupplevelser i Alagna, Italien

Med utgångspunkt från det anrika Hotel Monterosa har vi möjlighet att göra en rad aktiviteter med start från hotelltrappan.

Alagna har ett gediget gott rykte bland skidåkare och förknippas kanske mest med offpiståkning av riktigt hög kvalitet. Orten erbjuder dock även många fina sommaraktiviteter som vandring, MTB, klättring, Via Feratta, canyoning och rafting. Det är helt enkelt en perfekt plattform för alla som gillar att vara i bergen.

Orten ligger ca 12 mil norr om Milano i regionen Piemonte. Ovan för byn tornar det mäktiga Monte Rosa massivet upp sig och i närområdet finns alpina storheter som Lyskamm, Breithorn, Casper & Pollux m.fl. Själva byn ligger på 1200 meters höjd och det är traditionell och levande alpby med en historia som går ända vägen tillbaka till 500-talet. Vi kompletterar ett spännande utbud av aktiviteter med en charmig hotellmiljö som gör konferensen fulländad. På menyn finns många smakprov ur det italienska köket och vinlistan är lika lång som hotellets historia.

Hotel Monterosa

Sedan 2013 drivs hotell Monte Rosa av det svenska paret Joakim och Tina och alla rummen är nyrenoverade och superfräscha. Hotellet har två underbara lounger för skönt umgänge, en vid receptionen, och en i matsalen. På terrassen utanför hotellentrén finns också en utomhus lounge där man kan avnjuta en after-  ski eller trek.

Hotellet byggdes redan år 1865, det första i byn, och matsalen vackra takmålningar och stuckatur i original, skapar en otroligt härlig atmosfär. Här äter ni och salen fungera även utmärkt som konferens – eller festlokal.

Läget är oslagbart, liften ligger ca 200 meter från hotellet och man når flera vandringsleder inom 5 minuter. I bottenvåningen återfinns hotellets bar; ”Café delle Guide”, numer ett självklart vattenhål för Algnaborna. Äventyret är ligger med andra ord bokstavligt framför dörren.

Det som gör hotellet till det där lilla extra är det professionella men ändå otroligt personliga och varma värdskapet. Här finns ett genuint engagemang som gör att du kan slappna av, låta dig bli omhändertagen och veta allt kommer att lösa sig på bästa sätt.  Servicenivån är på absolut topp.

Aktiviteter

Det finns mycket att välja på och vi kan sätta ihop program utifrån era önskemål och lägga in de aktivteter ni önskar.  All utrustning går att hyra på plats om det inte ingår i paketen. Vi har ett antal färdiga programförslag som vi gärna förmedlar på förfrågan. Men översiktligt finns detta.

Vinter

Liftburen skidåkning i pister: Vi ordnar liftkort och skidguider.

Offpist: Vi ordnar UIAGM- certifierade guider

Skitouring. Vi ordnar UIAGM- certifierade guider. Utrustning ingår.

Snöskovandringar: Vi ordnar UIAGM- certifierade guider. Utrustning ingår.

 

Sommar

Vandring: Vi ordnar legitimerade vandringsguider

MTB: Vi ordnar certifierade MTB guider. Utrustning ingår.

Via Ferrata. Vi ordnar UIAGM- certifierade guider. Utrustning ingår.

Canyoning: Vi ordnar certifierade guider. Utrustning ingår.

Rafting: Vi ordnar certifierade guider. Utrustning ingår.

 

Extra aktiviteter

Yoga

Vinprovning

GPS -Orientering

 

Offert

Programförslag och offert skickas på förfrågan. Hör av er till info@pathfindertravels.se eller ring gärna:

031-707 00 80 

 


Matsalen på Hotel Monterosa  har en fantastisk atmosfär Gruppaktiviteter som vandring, MTB, rafting finns runt hörnet Söker ni spänning går det att ordna Via Ferrata gör klättring tillgänglig för alla Från hotelltrappan utfgår flera lättare vandringar I dagens Algana finns en genuin bebyggelse av typisk Walserarkitektu Mysig hotell lobby Sköna sängar Hotellet ligger mitt i byn Lunchställe med vy Ovan för byn tornar det mäktiga Monte Rosa massivet upp sig Är ni en mindre grupp kanske Europas högsta hytta på 4554 m lockar?

Avgångar:

Det finns inga avgångar för tillfället.

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Varför Pathfinder Travels

Vi gör bara det vi vet att vi verkligen kan och på platser där vi känner oss hemma. Det innebär inte att vi ryggar för det okända. 

Under snart 20 års tid har vi sökt nya destinationer, nya upplevelser och etablerat relationer i många av världens bergskedjor. Vårt fokus har varit att hitta grym skidåkning, spektakulära vandringsmiljöer, alpina utmaningar och natursköna MTB och trailrunning-stigar.

Det som har blivit bestående, det vi egentligen har sökt efter, är arrangemang där vi funnit ett djupt personligt engagemang hos våra lokala samarbetspartners. Ett engagemang som harmoniserar med vårt eget. Vår uppgift är att förverkliga drömmar, det är ett stort åtagande som bara kan göras med sann passion och omtanke. Och det måste genomsyra alla led.

Kick off, konferens, event, vi skräddarsyr men inte vilket plagg som helst. Våra grupp-och företagsarrangemang är alltid knutna till någon eller några former av bergsaktiviteter. Upplevelsen av att vara i bergen och utmanas tillsammans, alltid under ledning av professionella guider, är i fokus. Boendeanläggningarna är riktigt bra, dock sällan 5-stjärnigt. Viktigast för oss är att ni blir så väl omhändertagna som möjligt och att alla tänkbara problem kan lösas.  Men ytterst, det är ni som fyller plagget med tanke och kraft, vi lyssnar, stöttar, tar er uppåt.

Resorna går enbart till platser där vi har mångåriga relationer till hotellägare, guider och organisatörer.  Så vi gör inte allt, bara det vi vet att vi verkligen kan och på platser där vi känner oss hemma.

 

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Vi hanterar smidigt era bokningar genom system som skräddarsys utifrån era behov.  Vi löser självklart även flyg och transfer m.m. och håller full koll på all logistik och information.

Hotel Monterosa är ett litet och personligt hotell med 13 dubbelrum och 2 lägenheter.

Totalt har de 40 bäddar. Bokar du 20 pers, eller ­ fårrer få du och ditt sällskap hela hotellet för er själva. De har naturligtvis fri WiFi och den konferensutrustning du behöver.  De har även ett riktigt bra hi fi system, om ni vill ha party med dans.

Köket håller hög klass och vinlistan är gedigen. Joakim har ett stort vinintresse och direktkontakt till flera lokala vingårdar. Vinprovningar kan arrangeras på hotellet om så skulla önskas.

Om Alagna, Valsesia

En almansk stam, Walserfolket, mer rötter i nuvarande Bayern, vandrade över berg och glaciärer för att söka nya betes och odlingsmarker och etablerade sig i området. Dagens Walsertyskar finns utspridda över Alperna och många talar fortfarande språket tiitch. I dagens Algana finns en genuin bebyggelse av typisk Walserarkitektur och även lokala snickerier som håller den starka hantverkstraditionen vid liv.

På 1800- talets mitt fick Alagna ett uppsving genom alpinismens födelse. Flera hotell byggdes, för att möta behovet av den nya bergsturismen. Det första var Grand Hotel Monterosa, byggt 1865. Även den än idag  välbesökta Ristorante Unione tillkom omkring denna tid med dess intakta teater i våningen ovanför.

Kungligheter som Drottning Margeritha av Savojen, var en stor älskare av bergen och Algana. Hon vandrade upp till det som idag är Rifugio Margeritha. Europas högst belägna ytta, på 4550 mö h.  Hon lär också ha tillbringa ett antal nätter på Hotel Monterosa.

 

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation