Snöskovandring i strålande solsken

Snöskovandring i strålande solsken

Jotunheimens Nationalpark, Norge

I Jotunheimen är naturen fortfarande vild och orörd. Höga berg, kristallklara sjöar och otroliga vidder bäddar för många härliga upplevelser.

Jotunheimen är en nationalpark i östra Norge. Här finns bland annat Nordens högsta berg, Galdhöpiggen som stoltserar med sina 2469 m.ö.h. Hela  24 berg i Jotunheimen når över 2000 meter, det är mer än något annat bergsområde i Nordeuropa. Landskapet är alltså mycket dramatiskt och vackra vandringsleder råder det ingen brist på. Jotunheimen och dess omgivningar är perfekta för både längd- och utförsåkning, cykling, klättring och vandring.

Under vår, sommar och höst lämpar sig vandring och toppbestigning alldeles utmärkt. Det finns över 400 km vandringsled av olika svårightesgrad. En populär vandring är Besseggen, dit det endast tar 15 minuter att köra från Hindseter. Vandringen går på en bergskam med en kristallklar blå sjö på ena sidan och en smaragdgrön på andra.

Nationalparken bjuder på Norges längsta skidsäsong, från slutet av oktober ända till slutet av maj. Skidåkning, snöskovandring, isklättring och glaciärvandring är bara några av alla de aktiviteterna man kan ägna sig åt om vintrarna.

Fjällhotell Hindseter

Hindseter är ett genuint timmerhotell från 1898. Här njuter du av fjälllandskapet och panoramautsikten över Sjodalen och Jotunheimen. Du bjuds på varmt värdskap, spännande historier och fantastisk mat.

Här finns även ett fjällspa/relaxavdelning där fysiskt välbefinnande kombineras med kulturhistoria. Efter en lång dag på fjället är detta det perfekta stället för avslappning och återhämtning. Den rymliga bastun är byggd med timmer från en 200 år gammal lada och på avdelningen finns även en jacuzzi.

Det erbjuds faciliteter som mötesrum för upp till 30 personer, öl- och vinkällare från 1898, stor solterass, fantastisk lokalproducerad mat samt huskatten Caspari.

Aktiviteter

Vinter

Skidturer: Allt från toppturer, till längdåkning och utförsåkning. Säsong oktober till maj.

Isvandring: Upplev magnifika isgrottor, frusna vattenfall och formationer i alla former

Snöskovandring: Vandra genom tallskog eller öppna landskap. Vi lär oss tekniker och får en genomgång av lokal natur och kultur.

Sommar

Vandring: Vi skräddarsyr ett vandringsprogram som passar er, möjligheterna är oändliga.

Toppbestigning: Jotunheimen har 24 berg som är över 2000 m. Bland annat Galhöpiggen som är Nordeuropas högsta.

Cykel: Sjödalen är ett cykeleldorado, vare sig man vill cykla på enkla grusvägar eller på smala stigar i utmanande terräng. 

Året runt

Öl- och vinprovning: Lokal dryck direkt från hotellets egna öl- och vinkällare.

Fiske: Sjödalen är perfekt för fiske av alla dess slag.

Offert

Programförslag och offert skickas på förfrågan. Hör av er till info@pathfindertravels.se eller ring gärna:

031-707 00 80 

 


Njut av lokal mat på Hindseter Härliga längdspår precis utanför hotellet Välkommen till ett cykeleldorado Ordentlig och näringsrik frukost Stämningsfulla omgivningar Isklättring Besseggen Relaxavdelningen på Hindseter Sjödalen Vilt vatten Färggranna vidder hindseter outtt mon 45 Isvandring Värdparet Karola och Andre

Avgångar:

Det finns inga avgångar för tillfället.

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Varför Pathfinder Travels

Vi gör bara det vi vet att vi verkligen kan och på platser där vi känner oss hemma. Det innebär inte att vi ryggar för det okända. 

Under snart 20 års tid har vi sökt nya destinationer, nya upplevelser och etablerat relationer i många av världens bergskedjor. Vårt fokus har varit att hitta grym skidåkning, spektakulära vandringsmiljöer, alpina utmaningar och natursköna MTB och trailrunning-stigar.

Det som har blivit bestående, det vi egentligen har sökt efter, är arrangemang där vi funnit ett djupt personligt engagemang hos våra lokala samarbetspartners. Ett engagemang som harmoniserar med vårt eget. Vår uppgift är att förverkliga drömmar, det är ett stort åtagande som bara kan göras med sann passion och omtanke. Och det måste genomsyra alla led.

Kick off, konferens, event, vi skräddarsyr men inte vilket plagg som helst. Våra grupp-och företagsarrangemang är alltid knutna till någon eller några former av bergsaktiviteter. Upplevelsen av att vara i bergen och utmanas tillsammans, alltid under ledning av professionella guider, är i fokus. Boendeanläggningarna är riktigt bra, dock sällan 5-stjärnigt. Viktigast för oss är att ni blir så väl omhändertagna som möjligt och att alla tänkbara problem kan lösas.  Men ytterst, det är ni som fyller plagget med tanke och kraft, vi lyssnar, stöttar, tar er uppåt.

Resorna går enbart till platser där vi har mångåriga relationer till hotellägare, guider och organisatörer.  Så vi gör inte allt, bara det vi vet att vi verkligen kan och på platser där vi känner oss hemma.

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation