Nyheter

Välkommen till vårt nyhetsarkiv! Här publicerar vi regelbundet nyheter som rör Pathfinder Travels. Nyheterna som publiceras här är av en hyfsat kortfattad karaktär. Är du intresserad av att ta del av ytterligare information? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på sidan.

Tour du Matterhorn 02 Jan 2019

Inspirationsföredrag i Gävle, Västerås, Stockholm 14, 15, 17 Jan: Högalpina vandringar kring Mt Blanc & Matterhorn

Nu är snart dags för Johan Sundberg att ha sin årliga bildvisning och prata om sina vandringar runt Alpernas storheter.
Från Tour Du Matterhorn 27 Dec 2018

Bildspelsturné. Högalpina vandringar kring Mont Blanc & Matterhorn, 14, 15 + 17 jan

För femte året i rad kommer Johan Sundberg att visa bilder och prata om sina vandringar runt Alpernas storheter.
Single track i världsklass 04 Mar 2018

Nytt samarbete & bildvisning med Specialized Concept Store Göteborg

Under många år vi letat efter de bästa stigarna i Höga Atlas och tror oss nu hittat fram till mål. En viktig detalj i att kunna erbjuda ett riktigt bra single track koncept är dock kvaliteten på eventuella hyrcyklar. Nu har vi med hjälp av Specialized Concept Store Göteborg även fått det i rullning.

Vandring Obernberg 13 Dec 2017

Bildspelsturné 15-18 jan. Upplevelser i Europas bergskedjor, Pyrenéerna, Alperna, Karpaterna

Våra lokala samarbetspartners i Tyrolen och Franska Pyrenéerna, Joakim Strickner respektive Kim Falck besöker Sverige i mitten av januari och åker ut på bildspelsturné tillsammans med Pathfinders Nicke Sundström. Vi huserar i Naturkompaniets butiker och pratar om vandring, trailrunning MTB i Pyrenéerna, Alperna och Karpaterna.
Cissi & Tom vid Everest Base Camp november 2016 21 Aug 2017

Informationsträffar om Nepal & Marocko. Malmö. Linköping, STHLM, Örebro, GBG

Nicke och Cissi från Pathfinder Travels kommer under oktober månad visa bilder och berätta om våra resor till Nepal och Marocko tillsammans med Naturkompaniet .
Strombolisk aktivitet 18 Aug 2017

Vi återupptar vår vandringsresa till Stromboli ochEtna

"Att vandra på aktiva vulkaner är otroligt mäktigt och personligen tycker jag att Eoliska öarna och Etna är ett av de häftigaste resmålen i Europa "

Pelle i sitt rätta element 28 Mar 2017

Vi välkomnar traillöparen Pelle Nyberg

2010 startade Pelle Nyberg trailloparen.se och ungefär samtidigt arrangerade vi vårt första trailäventyr. Vi gillar människor med en passion för det de gör och Pelles stora passion är traillöpning.
Mardi Himal, mycket Nepal för pengarna 22 Mar 2017

Ny vandringsresa till Nepal, Mardi Himal

Upptäck en av Himalayas gömda pärlor och låt dig hänföras av bergens storhet och naturens variationsrikedom samtidigt som du njuter av charmiga byar och nepalesisk kultur.
Tour du Matterhorn 19 Jan 2017

Bildspelsturné. Vandringar i Europa, Mt Blanc, Matterhorn, Monte Rosa, Tyrolen... 31 jan- 2 feb

För tredje året i rad kommer Johan Sundberg att visa bilder och prata om sina vandringar runt Alpernas storheter. Nicke Sundström från Pathfinder kommer också med på turnén och berättar lite om våra övriga vandringsprogram i Europa.

Svepande trails i solnedgången.... 03 Jan 2017

Singletrack Nomads

Nu kastar vi loss med ett nytt varumärke för våra cykelresor tillsammans med Jon. Bilden är från "The Balcony" i Kappadokien, Turkiet.
Jörgen i bland bergen i Kirgizistan 23 Nov 2016

Välkommen på en bildkväll om skidåkning i Kirgizistan

Bergslandet Kirgizistan har kallats för Centralasiens Schweiz med betagande naturscenerier, oförstörd miljö och gynnsamt klimat. Att det här även finns spännande skidåkning är det inte så många som vet.
Tillverkning av Earth Bricks i Nepal 14 Nov 2016

Ni har hjälpt till med Build Up Nepal

Under förra hösten gick en del av varje bokning till Nepal till att hjälpa till med uppbyggnaden efter den stora jordbävningen. Build Up Nepal jobbar med hjälp till självhjälp och det anser vi är rätt väg att gå.

Svalbard - En av de många destinationer Anders guidar på. 24 Oct 2016

"Replacing Luck" - en skidkväll med fokus på bergssäkerhet.

Bergsguiden Anders Bergwall har guidat för oss i Iran och Marocko. I oktober är han på en turné i Sverige, Finland och kommer till Göteborg den 24 oktober för att prata om säkerhet i bergen.
Oskar i sitt rätta element 01 Jun 2016

Intervju med Oskar Kihlborg, vår expeditionsledare på Kilimanjaro 2017

Oskar Kihlborg har under 25 års tid arbetat som äventyrare, föreläsare och fotograf och med det senaste projektet Äventyrsakademin, även som social entreprenör. Oskar blev tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av världens högsta berg Mount Everest, 11 maj 1990.
Vägen till Everest Base Camp 12 Feb 2016

Bildkväll Göteborg 18 mars, Höghöjdstrekking i Nepal

Att vandra i Himalaya är otrolig upplevelse men det kan också vara rätt krävande. Under bildkvällen kommer vi att ge tips och råd och förklara mer om vad det innebär att resa till Nepal samt att vandra på hög höjd.

Dagar fyllda med närvaro i nuet mitt bland gröna terrassodlingar och ockrafärgade bergssidor 14 Dec 2015

Specialerbjudande, Vandra med mindfulness i Marocko

Följ med på en inspirations- & vandringsresa till Marocko 12 – 16 mars 2016. Vi möter naturens råa skönhet i den mäktiga bergskedjan Höga Atlas. Öppnar upp våra sinnen för livet där vi befinner oss här och nu.
Rikard och Nicke på Bleija, Sunnmörealperna ©Fredrik Schenholm 22 Oct 2015

Skitouring och Snösäkerhet: Bildvisning Naturkompaniet Malmö 5 november

Är ni lockade av att komma bort från liftskrammel och ge er ut i terrängen för att välja era egna åklinjer? Vi hoppas då att vi kan inspirerar er med bilder och berättelser från några av våra skitouring- resor. Men offpiståkning är ofta förenat med risker. Därför är initiativtagarna till projektet ”Snösäker” är med oss och ger matnyttiga tips om hur du kan minska dessa.
På väg mot Ama Dablam, Nepal 30 Sep 2015

Inspirationsträff & bildvisningsturné. Örebro, Sthlm, Malmö, Gbg

Nicke från Pathfinder Travels kommer att visa bilder och berätta om några av höstens vandrings och MTB-resor, såsom till Marocko, Nepal, och Jordanien.

13 Aug 2015

Fritt fram att resa till Nepal

Vi kan nu med glädje meddela att UD har släppt sin avrådan för resor till Nepal!
29 Apr 2015

Jordbävningen i Nepal, insamling akuthjälp

Tukis nepalesiska talesperson Ram Sapkota har just lämnat vittnesmål från Jyamrung. Tillsammans med ett team av trekingpersonal startade han den mödosamma färden från Kathmandu mot hembyn på Himalayas sydsluttning.
Mäktiga vyer i Wipptal 11 Mar 2015

Bildspelsturné 23-25 mars. Trailrunning och vandring i Tyrolen

Under sista veckan i mars får vi besök av vår vän och samarbetspartner i Tyrolen, Joakim Strickner. Joakim bor i byn Trins/ Wipptal och lever bokstavligen sitt liv i bergen.

Dart Frog 03 Mar 2015

Expedition i Costa Ricas orörda regnskogar

Följ med oss på en unik resa till Costa Ricas orörda regnskogar med avresa i november 2015! Resan riktar sig till naturintresserade med smak för äventyr, vandring och friluftsliv.
Johan främst i ledet 10 Jan 2015

Bildspelsturné, Vandring runt Mt Blanc, Matterhorn & Monte Rosa. 26-29 januari

Vandringsguiden Johan Sundberg kommer under sista veckan i januari prata och visa bilder från sina vandringar runt Alpernas storheter. Praktiska tips varvas med områdesfakta och personliga upplevelser.
Kim Falck berättar fiskehistorier 22 Dec 2014

Två nya resor: Trail running Camp i Franska Pyreneérna och vandring Tour du Monte Rosa

På Tour du Monte Rosa guidar Johan Sundberg och i Franska Pyreneérna Kim Fack. De har mycket gemensamt trots att de aldrig har träffats. De har både samma utbildning och har levt, lever sina liv i Frankrike. Vi tänkte därför att det skulle vara kul och intressant och höra lite mer om deras bakgrund, utbildning och hur de ser på sitt jobb. Först ut är Kim Falck.

 Everst Base Camp Trek. Bild Liselotte Lagerberg 23 Oct 2014

Bildkvällar om Nepal i Göteborg, Malmö och Stockholm!

Vad kan du förvänta dig av en vandring i ett av världens fem fattigaste länder?
Hur kan du förbereda dig för att göra din vandring så bra som möjligt?
På väg ned från Cotopaxi 21 Oct 2014

Bildkväll 6 nov, Naturkompaniet Örebro. Vulkantoppar i Ecuador

Är du lockad av högalpina äventyr men inte har så stor tidigare alpin erfarenhet? Då kan kanske några av Ecuadors vulkantoppar vara något för dig. Nicke Sundström från Pathfinder Travels berättar och visar bilder från sina egna erfarenheter av bergen och inspirerar förhoppningsvis till framtida upplevelser.
gina 01 Oct 2014

Gina Dirawi besöker våra beduin vänner i Wadi Rum, Jordanien

I november och december 2013 hade vi den stora äran att möta beduinen Abu Odhe (Oudei) och hans familj i Wadi Rum, Jordaniens fantastiska öken. Vi blev mycket berörda av den värme, öppenhet och gästfrihet som mötte oss. Det verkar som att Gina fick samma känsla:

Friluftsresedagarna 2014 30 Sep 2014

Friluftsresedagarna - jorden runt på 60 föredrag

Inspiration är nyckeln till nya äventyr och ofta bränslet som manar drömmar att utvecklas till verklighet. Föredragsmässan Friluftsresedagarna vill vara en del av detta och är därför tillbaka på Folkets Hus i Göteborg för andra året.
Poon hill 2010 11 Sep 2014

Informationsträff & Bildspel Addnature STHLM 23 September

Nicke från Pathfinder Travels kommer att visa bilder och berätta om några av höstens resor, såsom till Marocko, Nepal, Sicilien, och Jordanien. Skrönor samt personliga minnen varvas med resefakta och matnyttiga restips.
Morgon, Höga Atlas 10 Sep 2014

Informationsträff & bildspel Göteborg 25 September

Nicke från Pathfinder Travels kommer att visa bilder och berätta om några av höstens resor, såsom till Marocko, Nepal, Sicilien och Jordanien. Skrönor samt personliga minnen varvas med resefakta och matnyttiga restips.

Torres del Paine 09 Sep 2014

Vandringar i Patagoniens vilda natur, en resa till världens ände

Danskan Dorthe Berdal har sedan ett antal år varit bosatt i Puerto Natales som ligger i den Chilenska delen av Patagonien. Här lever hon bland annat på att guida skandinaviska turister till och igenom Patagoniens dramatiska natur.
Pathfinder på Utefest 28 Aug 2014

Vi kommer till Utefest

Utefest är en ny festival för alla som gillar uteliv och vildmark. 12 - 14 september hålls festivalen för första gången och vi på Pathfinder finns självfallet på plats.
IcebugX 25 Aug 2014

Icebug Xperience West Coast Rock Trail

Den 3-7 september 2014 anordnar vi för första gången Icebug Xperience West Coast Rock Trail tillsammans med Icebug. Följ med på ett trailrunning- och vandringslopp längs med Bohusläns skiftande landskap som främjar lokalsamhället och förlänger sommarsäsongen en smula.

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation