Vandringsresor

Grundidén med våra vandringsresor är att vi till fots ska ta oss till nya nattläger varje dag, i undantagsfall handlar det dock om dagsturer från en enskild utgångspunkt. Själva upplevelsen är i fokus och vi tycker att den blir starkare om vi är så nära naturen som möjligt.

Gran Paradiso, en ren & oförstörd alpin upplevelse.

Vandring i Gran Paradiso nationalpark, Italien

Nationalparken Gran Paradiso ligger i Graian Alps precis på gränsen mellan Aostadalen och Piedmontregionen i nordvästra Italien. Följ med vandringsguiden Johan Sundberg till ett av Alpernas mest natursköna och vilda område.
Wow!

Vandringsweekend, Trolltunga & Hardangerfjorden

Trolltunga är tveklöst en av Norges mest spektakulära och natursköna klippformationer. Klippan ligger cirka 1100 meter över havet och svävar 700 meter över sjön Ringedalsvatnet. Utsikten från tungan är vidunderlig på alla sätt.
Härligt klimat och spännande vandring

Vandring i franska Pyrenéerna

Med sin rika flora, spännande fauna och sina magnifika vyer är franska Pyrenéerna helt klart en fröjd för naturälskaren att vandra i. Följ med oss högt upp på bergskammarna!

Med Mont Blanc som fond

Vandringsvecka för livsnjutare: "Chamonix Experience"

Vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc, ligger staden Chamonix. Härifrån gör vi ett antal spektakulära dagsvandringar tillsammans med den auktoriserade vandringsguiden, Johan Sundberg.
På väg mot Etnas rykande topp

Vandring på Siciliens vulkaner

På denna resa färdas vi med båt ut till Eoliska öarna för spektakulära vulkanvandringar och avslutar med att vandra så högt det går på Europas högsta aktiva vulkan, Etna.
En oförglömlig vecka längs GR 20:s norra och mest dramatiska avsnitt

Vandring på Korsika, GR 20

Ute i Medelhavets glitter reser sig Korsika. Lika mycket skådeplats för naturens hänförande kraft och skönhet, som vild arena för äventyr.

Vandringar vid det blå Medelhavet

Vandringar på Mallorca

Med vårt vandringsprogram på Mallorca vill vi erbjuda ett par klassiska vandringar längs GR 221 i kombination med några mindre välkända men spektakulära vandringar.
Vandra i El Ports dramatiska landskap

Vandring i El Ports, Spanien

Följ med oss in i hjärtat av El Ports nationalpark och hänförs av den dramatiska naturen. Insup känslan av att befinna dig i det orörda och vilda.
Välkommen till Dolomiterna

Vandring i Dolomiterna, Val di Fiemme

Dolomiternas berg lockar många besökare till sig och det är lätt att förstå varför. Du vandrar omgiven av spetsiga, ljusa bergstoppar som skjuter brant upp från högalpina gräsplatåer med rik flora.

Vandring Tour du Monte Rosa

Vandring Tour du Monte Rosa

Denna vandrarens drömtur går genom Schweiz och Italiens hänförande alplandskap. Du vandrar genom tysta dalar, över höga pass och in i pittoreska bergsbyar.
Mäktiga vyer runt Mont Blanc

Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.
Vandring, Tour du Matterhorn

Vandring, Tour du Matterhorn

Denna vandring tar dig genom höga bergspass, längs med svindlande stigar och över vackra betesmarker, ständigt med imponerande berg i blickfånget, däribland Matterhorn.

Rifugio Regina Margherita syns till vänster på sadeln

Högalpina vandringar Monterosa, 4554 m

Utmanade dagsmarscher, Via Ferrata och glaciärturer upp till 4554 meter; detta är resan för dig som söker en högalpin utmaning där ingen tidigare klätterfarenhet krävs.
På gränsen mellan syd och nordtyrolen

Vandring i Obernberg, Österrike

Om du söker efter en nära och genuin vandringsupplevelse i Tyrolen så är den lilla österrikiska byn Obernberg och dess pittoreska dalgång mitt i prick.
Våra vandringar utgår från vackra Borgarfjörður Eystri

Vandring i Borgarfjörður, Island

Utforska sagolika östfjordar och gömda pärlor i och kring Borgarfjörður. Ett område som hos islänningar hyllas för dess naturskönhet och fina vandring.

På väg mot Bran, vampyriska berg och björnspillning på stigen. Spännande…

Vandring i Transsylvanien, Rumänien

Vandra i nationalparkerna Bucegi & Piatra Craiuluis vilda landskap och bestig den högsta toppen i rumänska Karpaterna; Moldoveanu.
Vi vandrar i liten grupp, 4-10 personer

Vandring i Rila- & Pirinbergen, Bulgarien

Att vandra i Rila- och Pirinbergen är en mäktig upplevelse. Terrängen är högalpin och bjuder på en stor rikedom i fråga om flora och fauna.
Vandra i Kappadokien & Ala Daglar, Turkiet

Vandra i Kappadokien & Ala Daglar, Turkiet

Följ med på en vandring till några av världens mest fascinerande och intressanta landskap. Vi varvar kulturupplevelser med vandring och knyter an till regionens rika historia.

Vandra längs Lykiska kusten, Turkiet

Vandra längs Lykiska kusten, Turkiet

Denna utmanande vandring följer den högsta och mest robusta delen av Turkiets främsta vandringsled, "The Lycian Way", belägen vid landets södra kust.
Wadi rum. Kanske världens vackraste öken

Vandra i Jordaniens mytiska landskap

Vi tar oss från jordens lägsta punkt, Döda Havet, via djupa flodraviner till stenstaden Petra vidare genom öknen Wadi Rum för att avrunda på toppen av landets högsta berg.
Vi vandrar i en liten grupp i ett oexploaterat område strax söder om Marrakech

Vandring i Höga Atlas, Marocko

Vi vandrar i en liten grupp i ett oexploaterat område strax söder om Marrakech. Här möter du en miljö långt bortom tillrättalagda turistorter och en helt unik kultur och natur.

Saghrosmassivet, en saga på riktigt

Vandra i Saghromassivet, södra Marocko

Denna vandring i Saghromassivet ger dig fascinerande bergslandskap, klara stjärnhimlar och svindlande naturupplevelser.
Vy frånTarkeddit platån

Vandra i centrala Höga Atlas, Marocko

Följ med och vandra i området kring Jbel Mgoun, Nordafrikas näst högsta berg och upplev vackra dalgångar, uråldriga berberbyar och en fin toppbestigning.
Dags att resa till Langtang

Vandra i Langtangdalen, Nepal

Följ med på en vandring i Langtangdalens förtrollande berglandskap. Vi varvar naturupplevelser med att få en inblick i den lokala sherpakulturen.

Mardi Himal, mycket Nepal för pengarna

Vandring i Mardi Himal, Nepal

Upptäck en av Himalayas gömda pärlor och låt dig hänföras av bergens storhet och naturens variationsrikedom samtidigt som du njuter av charmiga byar och nepalesisk kultur.
Vandring i Ganesh Himal, Nepal

Vandring i Ganesh Himal, Nepal

Denna unika vandring bjuder på en blandning av mäktiga vyer av Himalaya, orörd natur och nepalesisk kultur i ett område bortom de vanliga turistlederna.
Vid Everest Base Camp

Vandra till Mt Everest Base Camp, Nepal

Mount Everest Base Camp är en, minst sagt, dramatisk plats där framgångar och nederlag legat till grund för ett otal äventyr, myter och legender. Vägen dit? Spektakulär.

Stora berg, små grupper

Vandring Annapurna Base Camp, Nepal

Annapurna Base Camp är en plats som är relativt lättillgänglig för den vane vandraren. Att vara omgiven av några av världens högsta toppar är en oförglömlig upplevelse.
Vandring Annapurna Circuit, Nepal

Vandring Annapurna Circuit, Nepal

Följ med på en klassisk och mycket variationsrik vandring runt Annapurna, från subtropisk växtlighet till högalpina miljöer och med lokal kultur ständigt närvarande.
Vandring övre Mustang, Nepal

Vandring övre Mustang, Nepal

Denna mytiska plats har en rik historia med det imponerande Himalayamassivet som kuliss. Tack vare det torra tibetanska klimatet är detta ett lämpligt område att vandra i under sommarmånaderna.

Vandring Manasalu Circuit, Nepal

Vandring Manaslu Circuit, Nepal

Denna vandring vänder sig till resenärer som söker en fysisk utmaning bortom de vanliga turiststråken. Turen innehåller tuffa passagerna men landskapet är absolut hänförande.
Följ med Carina Ahlqvist på en unik forskningsexpedition

Makalu Climate Climb, Nepal

Följ med alpinisten och klimatentreprenören Carina Ahlqvist på hennes femte expedition till 8000 metersberg. Denna höghöjds vandring är ett unikt tillfälle att kombinera en exotisk upplevelse att vandra i orörd natur genom avlägsna bergsbyar som sällan besöks av turister och samtidigt konkret bidra till forskning om klimatförändringar.
Vandring i Kuari pass, indiska Himalaya

Vandring i Kuari pass, indiska Himalaya

Indiska Himalaya är ett av världens mest imponerade bergsområden. Vi gör en storslagen och alltigenom fantastisk vandring och avrundar med en safari i Corbett National Park.

Vandringar i Alaskas nationalparker, USA

Vandringar i Alaskas nationalparker, USA

Denna naturresa bjuder på vandringar i Alaskas nationalparker. Upplev den rika floran och faunan tillsammans med vår mycket kunniga guide, biologen Bo Björnsäter.
Vid foten av Torres del Paine

Vandra runt Torres del Paine, Patagonien

Vi erbjuder nu en klassisk vandring runt hela nationalparken Torres del Paine. Vi reser med fokus på naturupplevelser och hållbart resande i ett av världens mest dramatiska landskap.
En vandring in i det okända

En vandring till Världens ände, Patagonien

Om ni söker ett sant äventyr så kommer denna expeditionsresa till Patagonien vara något att bita i. Vi kommer att gå på de mest sydliga stigarna i världen och turen går i de tidiga upptäckarnas anda. Sista anmälningsdag är 1 oktober.

Vandring i orörda regnskogar, Costa Rica

Expedition i orörda regnskogar, Costa Rica

Orörda regnskogar, mängder av orkidéer, ett rikt djurliv, aktiva vulkaner. Följ med på en oförglömlig djungelexpedition till Costa Rica!
Vy över "Dinosaurieryggen" i nationalparken Seoraksan

Vandring i Sydkoreas bergsmassiv

I Sydkorea är bergen alltid närvarande, alltid viktiga. Även i 25-miljonerstaden Seoul skymtar inte sällan bergen som en vilsam fond till skyskrapornas neonskyltar. Fyra femtedelar av halvöns yta täcks av högland och berg och i dessa områden finner vi den 5000-åriga kulturens bultande hjärta.
Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation