Arctic Haute Route: Bike & Sail

Häng med på Arktis Haute Route med fyra fantastiska cykeldagar och segling längs Atlantkusten på ett klassiskt kryssningsfartyg. Spektakulära stigar väntar på dig i Nordnorges finaste bergsområden.

Det här är en äventyrsresa utöver det vanliga där vi seglar norr om polcirkeln mellan Lofoten och Tromsø och lägger till vid de vackraste av öar.  Fyra nätter och fyra dagar med cykling från berg till strand på Lofoten (Vestvågøy), Vesterålen, Senja och Sommarøy. Vi seglar till små pittoreska fiskebyar och lokalsamhällen, upplever magnifik natur och cykling och njuter av livet. Våra cykelguider kan områdena utan och innan och kan anpassa turerna till alla nivåer, allt från nybörjare till avancerade stigcyklister är välkomna!

Vi seglar ombord på MS Gamle Salten, ett mindre fartyg som gått i trafik i Nordnorge sedan hon byggdes 1953. Vi kommer in i mindre hamnar och till områden som är svåra att ta sig till på annat sätt än med båt.  Nordnorge är otroligt grant på sommaren och dagarna oändliga, du kommer med andra ord kunna cykla dig trött på stigar som i sig tar andan ur dig.

På fartyget finns 9 dubbelhytter och 6 enkelhytter. Hytterna är relativt rymliga för att vara gamla båthytter, och även om de är enkla har du fortfarande allt du behöver, varmt och kallt vatten och ett fönster ut mot havet. Duschar och toaletter finns i de allmänna utrymmena.

Varje dag kan du njuta av en kulinarisk upplevelse. Köket är i toppklass och har utvecklats av Bocuse d’Or kocken (coach for det norska kocklandslaget) Gunnar Hvarnes. All mat tillhandahålls av lokala råvaruleverantörer för att skapa äkta, färska och unika matupplevelser.

Om du inte har egen cykel eller utrustning, kan du hyra en cykel till ett rimligt pris genom Intersport Svolvær, som har den senaste utrustningen från Trek. Utrustningen levereras ombord på båten och kan bokas genom oss, kontakta oss om du behöver hyra cykeluthyrning.

Pris per person delad dubbelhytt:  27800 SEK
Pris per person i enkelhytt: 29800 SEK

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2022-07-272022-07-31Svolvaer 29 800 SEKLokal erfaren cykelguideFå platser kvar

Resefakta

Reslängd 5 dagar inräknat ankomtsdag
Gradering1A

I resans pris ingår

 • Fyra dagars guidad cykling med certifierad guide.
 • Fyra nätters boende på MS/Gamle Salten, standard enkelhytt
 • Tre middagar, fyra lunchpack, fyra frukostar samt after bike snacks
 • Kaffe/te & frukt
 • Transport till flygplatsen på avresedagen
 • En av världens vackraste båtturer

 

I RESANS PRIS INGÅR INTE

 • Dryck
 • Tursnacks
 • Transfer från flygplats till Gamle Salten ankomstdagen

 

 

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Ankomst Svolvær

På ankomstdag onsdag ligger MS Gamle Salten redo i Svolvær centrum, centralorten på Lofoten med 4400 invånare. Hamnen ligger endast 15 minuters transport från flygplatsen och 5 minuter från färjan från Bodö. Efter incheckning 15.00 lägger vi loss ca 16.00, äter en kanonmiddag 19:00 och seglar någon timme i riktning mot Vestvågøy och fiskesamhället Stamsund. Briefing sker efter middagen.

Dag 2. Vestvågøy – Vesterålen

Efter frukost med start 06:30  gör vi oss redo för en hel dags cykling på Lofoten. Vi delar in oss i grupper och  tar oss in till bergen med mindre båtar. Området bjuder på fantastiska cykelturer, som börjar direkt från havet med storslagen utsikt över Vestfjorden och det öppna havet. Turerna ligger på ca 4-5 timmar och vi gör ca 500-600 meter i stigning.

På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till vårt fartyg, lägger loss och kopplar av med after bike på däcket, njuter av utsikten av Lofofotsväggen, medan fartyget sätter kurs på Vestervålen

Dag 3. Vestervålen – Senja

Vesterålen är ett örike i den nordligaste delen av Nordlands fylke. Geografiskt inkluderar Vesterålen öarna Andøya, Langøya, Hadseløya, den västra delen av Hinnøya, norra delen av Austvågøya samt flera andra mindre öar. Vi ankrar upp i fantastik fjord med majestätiska berg som reser direkt från havet. Här väntar en vild natur med spektakulära stigar. Återigen åker vi in med mindre båtar och kör sedan turer på ca 4-5 timmar och ca 600-700 meter i stigning. Det finns möjlighet att göra längre turer med mer stigning för de som önskar.

På eftermiddagen upprepas proceduren från föregående dag.  Afterbike med umgänge på däck, ett kallt glas bubbel eller lokalproducerad öl medan vi sätter kurs mot ön Senja. Därefter väntar en kulinarisk upplevelse av rang. Målet är att du även ska uppleva Nordnorges bästa kök under turen!

Dag 4. Senja -Sommarøa/ Kvaløa

Äventyrsö Senja är Norges näst största ö, och naturen här varierar med höga berg, djupa fjordar och vackra vita stränder. Möjligheterna till cykling, toppturer både sommar och vinter är oöverträffade. Ön har fantastiska berg och högsta punkten är Breitinden 1001 meter över havet. Återigen åker vi in med mindre båtar och kör sedan turer på ca 4-5 timmar och ca 600-700 meter i stigning. Det finns möjlighet att göra längre turer med mer stigning för de som önskar.  Kanske du vill testa på temperaturen i fjorden med ett bad efter turen innan det är dags för After bike.

Efter dagens cykeläventyr sätter vi kurs mot Kvaløa. Dagen efter kommer du att checka ut från hytten och efter middagen denna kväll blir det kanske lite packningsbestyr.

Dag 5.Kvaløa – Tromsø

Det blir en spektakulär avslutning och grand finale på Kvaløa. Här finns riktigt fin hällcykling på svaberg med utsikt över Nordatlanten, så avslutningen kommer att bli magnifik. Guiderna har otaliga stigalternativ att erbjuda och kommer hitta en som blir den ultimata för dig

Efter turen transporteras du med buss direkt till Tromsø flygplats som ligger 45 minuter bort.

Du kommer till Tromsø flygplats ca. Klockan 15:00, så boka ditt flyg efter 16:00. Om du vill stanna kvar i Tromsø för fler äventyr, kontakta oss så vi skräddarsy det här för dig.

 

 

map_marker: Svolvær

Bra att veta

Denna resa säljs i samarbete Norwegian Adventure Company och vi följer därmed deras betalnings- och avtalsvillkor. Det innebär bland annat att vi kommer att ta ut en depositionavgift på 40 % vid bokningstillfället. Vidare skall resan slutbetalas 90 dagar innan avresa. I samband med bokning av denna resa skickar vi ut de särskilda betal- och avtalsvillkoren. OBS, dessa villkor skiljer sig från våra övriga resor.

Vad ska du packa med på din resa?
Packa din utrustning i en stor duffelbag (vattentät 40-80 L rekommenderas) och ta med din cykelryggsäck som handbagage på flygplanet. Packa med utrustning och kläder för tre dagar inkl.resdagar. Atmosfären ombord är avslappnad och hytterna är små, så ta inte med hela garderoben :)

I cykelryggsäcken (15- 25 l)

Cykelskor, cykelhandskar och hjälm
Cykelbyxor och jacka
Tunna Gore-tex byxor – och jacka för regniga dagar
En tunn mössa/buff under hjälmen för svala dagar
Ullunderkläder och strumpor
Solglasögon
Solkräm
Tunn fleecejacka
Tunt dunjacka för kalla dagar och paus på toppen
Bomullbyxor, shorts, t-shirts, tröja på båten
Små termos för kaffe, te, etc.
Dricksystem för ryggsäck (Camel Back) eller flaskor

Tar du med egen cykel är det bra att tänka på att ta med reservdelar specifika för din cykel som exempelvis växelöra och bromskivor m.m. Vi rekommenderar att köra heldämpat med hyfsad slaglängd på gafflarna.

Hyra cykel

Vi säljer denna resa i samarbete med arrangören Norwegian Adventure Company. De har också en tagit fram en bra lösning för er som vill hyra cykel och tillhörande utrustning (hjälm, skor). Ta kontakt med oss om ni önskar hyra cykel.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Vandringsresor i Europa
 • Skidresa

Arctic Haute Route – Ski & Sail

Följ med på världens vackraste topptursseglats! Upplev tre fantastiska dagar med skidåkning i magisk miljö kombinerat med avslappnat boende på ett klassikt kryssningsfartyg.

 • Mountainbikeresa

Mountainbike genom ett världsarv: Kappadokien, Turkiet

Turkiets mountainbikeparadis ligger i Kappadokien. Ett fascinerande och säreget område beläget i centrala Turkiet

 • Mountainbikeresa

Single track MTB i Marocko med Specialized concept store Göteborg

Tillsammans med Specialized Concept Store Göteborg har vi lyft vårt centerbaserade singletrack- program till nya höjder. Adrenalin, hög puls och stor skönhet är att vänta i Atlasbergen.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.