Stellenboch + Wines2Whales Pinotage: En episk MTB upplevelse i Sydafrika

Hösten 2020 har du chans att kombinera tre dagar guidad mountainbikecykling i hjärtat av Sydafrikas MTB-mekka med det fantastiska 3-dagars etapploppet Wines2Whales Pinotage

Pathfinder Travels erbjuder en enastående möjlighet att uppleva vin- och universitetsstaden Stellenbosch med dess fantastiska handbyggda MTB-stigar i kombination med upplevelsen av att genomföra ett av världens bäst arrangerade XC-etapplopp för motionärer.

Under tre dagar guidar vi dig och resten av gruppen på handbyggda stigar i områdena runt Bottelary Hills, G-Spot, Mont Marie och Jonkershoek. Resan leds av Lars Rosencrantz som har stor erfarenhet av både Sydafrika och etapplopp. Den arrangeras med hjälp av den meriterade MTB-cyklisten Jennie Stenerhag, som har sin bas i Sydafrika.

Söker du en underbar upplevelse i höstrusket, vill utvecklas på mountainbike och ta din cykling vidare och samtidigt uppleva vad ett etapplopp innebär är vårt paket en perfekt resa för dig. Du kommer uppleva miljöer och människor i Western Cape på ett unikt och nära sätt.

Wines2Whales Pinotage

Etapploppet Wines2Whales Pinotage är ett perfekt insteg för dig som vill utveckla dig på mountainbike och uppleva tjusningen med att genomföra ett flerdagarslopp. W2W är erkänt som ett av de mest välarrangerade etapploppen i världen, där du bland annat cyklar genom olika vingårdar i Western Cape.

W2W Ride körs i tvåmannalag och består av tre etapper på cirka 60-80 km per dag. Alltså behöver du teama ihop dig med en ”rider buddy”.  Läs mer under “Bra att veta” eller på https://wines2whales.com.

OBS,  det  finns chans att teama upp med både Jennie Stenerhag och Lars Rosencrtantz som rider buddys,  hör av dig om du skulle vara intresserad av detta!

Upplevelsen med Pathfinder

Vår resa är så mycket mer än själva loppet. Det är en mountainbikeupplevelse av stora mått där du inleder vistelsen med tre dagars cykling i unika mountainbikeområden bestående av både grusväg, jeeptracks och enastående singletracks.   Under hängiven ledning av  Lars  Rosencrantz kommer du att få bekanta dig med terrängen, naturen och njuta av episkt bra stigcykling. Vi bor bra på ett lokalt Guest House, äter och dricker gott och våra guider gör allt för att du ska vara så väl förberedd som möjligt inför loppet.

Efter en vilodag där vi registrerar oss för loppet, hämtar ut nummerlappar m.m, så är det dags för själva loppet där Lars också deltar. Efter loppet avrundar vi resan med en kväll i Stellenbosch och firar av en lyckad vecka i gott sällskap.

Klicka för större bilder

Avgångar

Inga avgångar för denna resa just nu.

Resefakta

Reslängd9 dagar
GruppstorlekMin 8, max 12
Gradering1B

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Sverige – Kapstaden
 • Boende i dubbelrum 5 nätter
 • 4 frukost på Guest House
 • Avslutningsmiddag
 • Transporter som omnämns i programmet
 • Inträde till cykelområdena
 • Svensk färdledare/coach, Lars Rosencrantz
 • Två rider buddys i kraft av Jennie Stenerhag och Lars Rosencrantz

I resans pris ingår inte:

 • Cykelfrakt på flyget
 • Luncher + middagar (utom middag sista dagen)
 • Startavgift W2W (14500 ZAR per lag) http://wines2whales.co.za/ (I startavgiften ingår tältboende samt all mat)
 • Dricks
 • Eventuell transporter som inte nämns i programmet.

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1-2. Sverige – Kapstaden – Stellenbosch

Vi flyger från Skandinavien på kvällen och landar i Kapstaden på förmiddagen dagen efter. Då väntar en kort transfer till vårt Guest house i Stellenbosch. Vi monterar cyklarna och ser till att de är tip-topp inför kommande äventyr. Cykelaffär finns i närheten om så behövs. Efter lunch tar vi en eftermiddagsrunda i Coetzenburg (G-spot) för att vänja oss vid känslan.

Dag 3. Jonkershoek naturreservat

Efter en god frukost på vårt Guest house är det uppsittning på cyklarna med sikte på stigarna i naturreservatet Jonkershoek. I Jonkershoek finns inga liftar så vi får själva jobba oss uppför för att förtjäna de fantastiska nedförskörningarna på smala, följsamma singeltracks som handbyggts på bergssidorna och i skogarna. Räkna med en lång dag i sadeln och när vi känner oss klara äter vi en sen lunch på vägen tillbaka på stans bästa cykelcafé. På våra cykelpass är det alltid bra att ha med någon bar och extra energitillskott.

Dag 4. Bottelary hills

Vi möter vår guide efter frukost och cyklar till Bottelary Hills där vi tillbringar en dag med stigar och klättringar av världsklass och med enastående vyer över Kapstaden och Tablemountain. Vi äter lunch i skuggan på Jordan Wine Estate innan vi rullar sista biten mot välförtjänt återghämtning och kanske ett simpass i 50-metersbassängen belägen vid idrottscentrat i Stellenbosch.

Dag 5. Vilodag och nummerlappshämtning

Dag 5 är vilodag och innehåller förutom nödvändiga förberedelser inför W2W såsom cykelunderhåll, registrering och nummerlappsuthämtning möjlighet till lokal sightseeing eller vinggårdsbesök.

Dag 6. Etapp 1, på W2W Onrus till Oak Valley

Inför första etappen blir vi upphämtade på boendet i Stellenbosch och transporterade till starten i minibuss och med cykelkärra. Cykelväskor och den packningen man inte vill ha med kan lämnas på boendet.

Dag 7. Etapp 2, från Oak Valley till Oak Valley.

Se mer information på tävlingens hemsida http://wines2whales.co.za/

Dag 8. Etappen 3, från Oak Valley till Lourensford wine estate

Vår chaufför väntar på oss vid målgången med minibussen och vi åker tillbaka till Stellenbosch för en god middag och sista natten på Guest Houset.

Dag 9-10. Kapstaden – Sverige

Efter sovmorgon och frukost har vi transfer till flygplatsen för hemfärd eller eventuell resa vidare på egen hand.

map_marker: Kapstaden

Bra att veta

Om loppet

W2W är ett av världens mest uppskattade och välorganiserade 3-dagars etapplopp för motionärer. Distanserna är mellan 60-80 km med 1500-2000 höjdmeter per dag och banan går växelvis på naturliga och handbyggda stigar, på grusvägar och på asfalt. Är du van att cykla i skog och mark här hemma, så kommer du att kunna hantera terrängen på W2W fint. W2W är ett långlopp så god uthållighet är viktigare än briljanta tekniska färdigheter på cykeln. Etapploppet körs i lag om två åkare och i grundpriset ingår bland annat tältboende i ”Race village”, 7 måltider, WiFi i ”Race village” och ett flertal välfyllda vätskedepåer längs banan.
Läs mer om loppet här: https://wines2whales.com

Anmälan

Du anmäler själv dig och din Riderbuddy på https://portal.wines2whales.com/enter/32/pinotage.
Saknar du Riderbuddy hjälper vi på Pathfinder till med att förmedla kontakt med andra solo-åkare.

Både Lars Rosencrantz och Jennie Stenerhag är också öppna för att köra loppet med någon deltagare. Ta kontakt med oss, så kopplar vi ihop er!

”The Pinotage is the event that sees the highest number of FNB Wines2Whales first-timers and is perfect for international tourists as well as riders from different provinces as it offers participants the chance to enjoy a mid-week race with an enjoyable weekend on either side.”

Anmälningsavgiften med boende i standardtält är ZAR 14950 och med boende i lyxtält ZAR 20950.
Standardtälten är traditionella 2-mans nylontält i vilka man bor en och en och sover i sovsäck på madrass. I lyxtälten får man bäddade tältsängar, trägolv och indragen el.

Utrustning

Vi rekommenderar heldämpade XC-cykel för stigcykling i Sydafrika. Tar du med egen cykel, tänk på att den måste packas i en riktigt bra väska som ger skydd under hanteringen på flygplatserna. Ofta är en välpackad cykelkartong ett bra alternativ till de specialanpassade cykelväskorna. Det finns möjlighet att köpa till kvalificerad cykelservice under själva etapploppet (ca 1000 SEK).

Färdledare

Lars Rosencrantz: brinner för att dela med sig av sin passion för träning, äventyr och uthållighetssporter. Lars coachar och inspirerar hundratals triathleter inom ramarna för både egna träningsläger och som en av de ansvariga för Svenska Triathlonförbundets instegsläger på Las Playitas. Förutom sitt engagemang för MTB har Lars lång erfarenhet från Triathlon och Ironmantävlingar på olika platser i världen på sin meritlista. Som MTB-cyklist ser han sitt genomförande av Cape Epic 2017 som den absoluta höjdpunkten. Som ledare och coach är Lars öppen, närvarade och inkluderande och i hans sällskap finns alltid närhet till glädje och fantastiska upplevelser.

Lokal arrangör

Jennie Stenerhag: är mångfaldig svensk mästarinna i MTB långlopp och har vunnit Cykelvasan 4 gånger, på hennes meritlista finns även ett silver från Europamästerskapen i långlopp 2016. Högst på listan står dock segern 2017 i världens tuffast etapplopp Cape Epic som går i hennes andra hemland Sydafrika där Jennie har spenderat vintrarna de senaste 13 åren.”

Inför resan kommer du att få mer skriftlig information om packning, själva etapploppet W2W samt fakta om Sydafrika. Har du frågor kan du i alla lägen höra av dig till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Himalaya
 • Mountainbikeresa

Mountainbike äventyr i Övre Mustang, Nepal

Mustang, en gång förbjudet att träda in i men nu öppet för besökare. Här väntar mystik, orördhet och helt fantastisk mountainbike cykling!

 • Vandringsresor i Europa
 • Mountainbikeresa

Singletrack i Pays de Écrines, Briançon Frankrike

Området Pays de Écrines i franska Sydalperna bjuder på snabba stigar i ett vilt och vackert landskap. Vi cyklar på naturliga single tracks och resan är perfekt för er som gillar att köra utför men inte vill ha det för extremt eller tekniskt.

 • Mountainbikeresa

Mountainbike genom ett världsarv: Kappadokien, Turkiet

Turkiets mountainbikeparadis ligger i Kappadokien. Ett fascinerande och säreget område beläget i centrala Turkiet

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.