MTB- weekend, Kullaberg, Skåne

Kullaberg ligger i nordvästra Skåne och är en mycket speciell plats med branta klippor, grottor, lummiga lövskogar öppna hedlandskap och grymma MTB-stigar. Storslaget, vilt med vidunderliga vyer över Öresund och Kattegatt.

Kullen är geografisk begränsad men det finns en rad olika stigssystem och sammanlänkas dessa finns möjlighet att cykla rejäla dagsturer. Cykling är mestadels flowig och snabb men på vissa stigpartier sätts även den tekniska förmågan på prov. Det är också kuperat, vi cyklar längs med och tvärs över en bergsrygg och jobbar du hårt är 1000 höjdmeter möjligt att göra på en dag. Inramning är magisk med mäktiga bokskogar, vackra ängs-och hedlandskap och branta klippor med vyer över havet.

Under helgen bor vi på Grand Hotell Mölles anläggning Hotell Olympia. Frukost, lunch och middag äter vi i själva huvudbyggnadens matsalar.

https://www.grandhotelmolle.se

Grand Hotell Mölle har ett ståtligt läge med en strålande vy över Öresund och har anor sedan sekelskiftet. Då hade by Mölle sin glans dagar och det fanns över 50 hotell i det lilla samhället. Mölle är fortfarande en otroligt charmig ort som många upplever exotisk, det är som att vara utomlands trots att man är i Sverige. Hotellet har en avslappnad och familjär atmosfär och erbjuder en perfekt inramning för en skön cykelhelg i gott sällskap.

Tanken med vår weekend är att vi ska cykla, umgås och ha skoj. Stigar finns ju på de flesta platser i Sverige, men miljön Kullaberg erbjuder är helt unik. En perfekt ”escape” för kompisgäng eller sådana som söker nytt cykelsällskap. Alla som kan och gillar att cykla stig välkomnas!

Nicke Sundström från Pathfinder Travels kommer att vara er guide under helgen. Han har bra koll på lederna och kommer att se till allt flyter på som det ska.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2020-04-032020-04-05Mölle 3 900 SEK (exkl flyg)Nicke SundströmJa

Resefakta

Reslängd3 dagar
GruppstorlekMax 8 personer
Gradering1A

I resans pris ingår

  • Cykel/ trivselguide
  • Två nätter enkelrum på Hotell Olympia
  • Två middagar (2-rätters) grand Hotell Mölle
  • Två frukost
  • Två lagad luncher (1 Grand hotell Mölle, 1 lokal restaurang)

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Fredag. Ankomst Mölle

Incheckning på Grand Hotell Mölle från och med klockan 17. Nicke Sundström är på plats på och kan ta emot er och visa er rum samt cykelrum, matsal etc. Själva incheckningen sker i receptionen på Grand Hotell Mölle.

Middagen och briefing ca 19:30.

Dag 2. Lördag. Kullaberg

Efter en god frukost trampar vi iväg direkt från hotellet och värmer upp med lite lättare cykling uppför. Sedan följer sköna stigsektioner hela vägen fram till lunch. Vi njuter av lunchen med utsikt över Öresund och laddar upp för eftermiddagen.

Men nya krafter loopar vi runt Kullen ett varv till på lite andra spår och rullar ned till down town Mölle för en välbehövlig after bike. Sedan dusch, middag och fri lek.

Dag 3. Söndag. Kullaleden

Idag är tanken att vi cyklar en bit norrut längs med Kullaleden, som går längs med stranden hela vägen upp mot Ängelholm. (Den börjar redan i Helsingborg). Längs leden ligger fina små fiske-/semesterbyar som Arild, Skäret, Svanshall, Farhult m.fl. och den går mestadels på smala, snabba stigar. Kanske en av Sveriges finaste miljöer för XC – cykling, lätt värd att cykla tur och retur!

Vi cyklar så långt vi hinner innan det är dags att vända tillbaka för en avslutande lunch. Efter lunch cykeltvätt samt dusch/ ombyte och hemfärd. En grym cykelhelg är till ända.

Bra att veta

Denna weekend är öppen för alla som gillar stigcykling och tanken är att vi ska ha skoj och njuta av stigar, vyer, mat och umgänge. Stigarna är inte supertekniska och det fungerar bra med allt ifrån XC-hardtails till heldämpade all- mountain/trailcyklar. Du behöver absolut inte vara något expert men det är bra att ha lite erfarenhet av att cykla på stig över stock och sten.

Vi bor i enkelrum på Hotell Olympia, ett annexhotell till Grand Hotell Mölle. Skulle ni önska dubbelrum, meddela oss så hoppas vi kunna lösa detta. Vi äter frukost, middag samt en lunch i huvudbyggnaden (ca 200 meter bort). Lunch sista dagen planerar vi att äta på det mysiga cafét, Krukmakeriet.

Cyklarna förvaras inlåsta i ett rum på Olympia, här finns också möjlighet att tvätta och serva cyklarna. Tänk på att ta med reservdelar specifika för din cykel som exempelvis växelöra, kedjelås etc.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om resan. Har ni frågor kan ni i alla lägen höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

  • Europa
  • Mountainbikeresa

Finale Ligure, Endurocykling i världsklass

Mäktiga stigar i medelhavsmiljö kombinerat med en infrastruktur designad för MTB, gör Finale Ligure till ett av Europas absolut bästa områden för all mountain- och endurocykling. Lägg därtill världens bästa kaffe, glass och mat.

  • Mountainbikeresa

Single Track MTB i Marocko

Gillar du utmanande stigcykling i spektakulär terräng? Då är detta resan för dig. Adrenalin, hög puls och stor skönhet är att vänta i Atlasbergen

  • Europa
  • Mountainbikeresa

Singletrack i Pays de Écrines, Briançon Frankrike

Området Pays de Écrines i franska Sydalperna bjuder på snabba stigar i ett vilt och vackert landskap. Vi cyklar på naturliga single tracks och resan är perfekt för er som gillar att köra utför men inte vill ha det för extremt eller tekniskt.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.