Ski touring på Honshu, Japan

Följ med till den japanska huvudön på ett skidäventyr utöver det vanliga. Njut av en daglig dos med pudersnö, många höjdmeter och god mat.

De flesta svenskar förknippar skidåkning i Japan med ön Hokkaido, dit vi också har ett unikt ski touring program genom bergsguiden Stefan Palm, se här. Stefan var en av de första svenska bergsguiderna som kartlade skidåkningen i Japan och har haft ett långt och gott samarbete med sin japanska kollega Hiro.

Här finns otroligt fina förutsättningar för ski touring och med programmet nedan har russinen plockats ur kakan.

Hokkaido och Niseko har nu blivit en känd koordinat på mångas skidatlas och Stefan och Hiro kände att det var dags att upptäcka och utveckla något nytt i Japan. Resultatet blev en resa till Hakubadalen, belägen på huvudön Honshu, som de körde ett par år. I sin jakt efter orörd skidåkning har de nu beslutat sig för att återigen flytta område. Programmet nedan är förlagt till Honshus nordligaste delar.

Vi bor på traditionella ryokans/onzens med tatamimattor, äter utsökt japansk mat och badar i naturliga varma källor som ligger alldeles i närheten.

Som alltid bor på vi traditionella ryokans/onzens med tatamimattor, äter utsökt japansk mat och badar i naturliga varma källor. Bara maten i sig är värd resan, i regel består menyerna av omkring 15 rätter! Under resans gång bor vi på tre olika ryokans samt ett hotell.

Vi står på skidor varje dag och använder av både liftar och stighudar. Under en normal dagstur på hudarna gör vi mellan 1000- 2000 höjdmeter.

Söker du efter en genuin skidupplevelse i Japan med fantastik skidåkning, god mat, traditionellt boende och högkvalitativ guidning har du hittar rätt.

Klicka för större bilder

Avgångar

Inga avgångar för denna resa just nu.

Resefakta

Reslängd10 dagar
GruppstorlekMax 8 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

I resans pris ingår:

 • Alla lokala transporter fr.o.m. ankomst Aomori
 • Svensk UIAGM-certifierad bergsguide
 • Japansk bergsguide
 • Alla övernattningar (hotell- och lodgeboende 8 nätter)
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Liftkort för engångsturer upp på berget

 I resans pris ingår ej:

 • Flyg t/r Japan
 • Dryck & luncher
 • Heldagsliftkort (om beslut att lägga en hel dag i skidanläggning tas)
 • Personliga försäkringar

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Aomori – Hakkoda

Stefan och Hiro möter upp på flygplatsen i Aomori. Sedan väntar en timmes bilfärd till Hakkoda. Här bor vi på Sukayo Onsen, ett av de äldsta och mest kända nosen i Japan, en fantastik plats fylld av tradition.

Dag 2 – 3. Offpiståkning Hakkoda

Vi värmer upp genom att köra ett par offpiståk med hjälp av Hakkodas kabinbana. På eftermiddagen åker vi ned på baksidan av berget och tar oss tillbaka till vårt fina onsen. Sedan väntar ett skönt bad i de heta källorna.

Dag 4. Skitouring östra Hakkoda

Idag blir det till att sätta på stighudarna för traditionell japansk skitouring. Vi ger oss upp på skogbeklädda berg bortom liftskrammel och folk för riktigt fin skogsskidåkning. Efter dagens tur åker vi vidare österut till Iwaki-san området och tar in på Kojima Roykan.

Dag 5. Freetouring Iwakai-San

Vi tar oss via lift så högt upp vi kan i Hyakuzava skidområde och sätter sedan på oss stigarna för en toppbestigning av Iwakai-San. Det är ett hyfsat brant vulkantopp och idag kommer vi upp ovan träden och till en mer högalpin miljö. Efter dagens åkning tar vi oss tillbaka till Kojima Roykan för att återigen mjuka upp musklerna med ett hett bad.

Dag 6. Skitouring Iwakai-San

Idag ska vi försöka bestiga Iwaki-san från nordsidan och åka ned på den sidan som vetter mot havet. Vi kör med stighudar från början så det blir en lite tuffare dag. Sedan är det dags att åka vidare söderut mot vårt tredje boende, Kyounso Onsen. Även denna en gammal traditionell onsen avlägset belägen i Iware-distriktet.

Dag 7. Skitouring Hachimantai

Det finns många möjligheter att göra fina turer i detta område. Om vädret tillåter försöker vi göra en tur upp till toppen av Iwate-san, ett annat vulkanberg. På eftermioddagen återvänder vi till Kyounso Onsen.

Dag 8. Skitouring Hachimantai

Ett alternativ idag är att starta direkt från vårt onsen och gå upp mot toppen av Gentagadake eller gör vi en tur i området kring Hachimantai passet. Även denna natt sover vi på Kyounso Onsen.

Day 9. Offpiståkning i Shimokura eller Amihari

Vi avslutar vår japanska skidodyssé med liftburen offpiståkning i antingen Shimokura eller Amihari skidområde. På eftermiddagen åker vi västerut till Sendai och tar in på hotell. På kvällen går vi ut och firar av veckan med en god middag, kanske på något lokalt sushiställe.

Dag 10. Avresa Sendai flygplats

Vi tar en transfer för morgonflyg till Tokyo. På flygplatsen vinkar vi av Stefan och Hiro och tar med oss ett oförglömligt skidminne hem.

Bra att veta

I priset ingår ej flygresorna. Vi hjälper dock gärna till att boka dessa.

Under denna resa kommer vi mestadels att ta oss upp i bergen av egen kraft vilket innebär att erfarenhet av skidbestigning är ett krav. Du ska vara i hyfsat bra form och ha god offpisterfarenhet. Detta är med andra ord långt ifrån en nybörjarresa. Alla deltagare svarar själva för personlig utrustning men hör av er till oss om ni saknar någon säkerhetsutrustning så kan vi lösa det. Obligatorisk personlig säkerhetsutrustning är dock lavintranceiver, lavinsond och spade. 

Vi välkomnar både telemarksåkare och de som kör med alpin turutrustning, snowboardåkare måste dock ha splitboard. Anledningen tilll detta är att snön i regel är så djup och bottenlös att snöskor kan innebära problem. För frågor kring detta hänvisar vi till Stefan Palm.

Vi bor på fina bergshyttor som håller hög klass, trots sin enkelhet.

Du behöver inget visum för att resa till Japan, det räcker med passet. Valutan i Japan är yen. Ta med kontanter, resecheckar i US-dollar eller kreditkort (VISA) om ni väljer att växla pengar på plats. Det är dålig växelkurs om ni tar med svenska kronor. Resecheckar i yen och dollar accepteras på banker och stora hotell. Kreditkort accepteras inte överallt, det är därför bra att ta med inväxlade kontanter och ha med kontokort som back up.

Du behöver inga vaccinationer utöver gängse grundskydd. Hygien- och hälsomässigt håller Japan hög standard.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i.

Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Skidresa

Skidbestigning på Hokkaido, Japan

Ett av Japans bästa skidområden finner du på Hokkaido. När de kyliga vindarna från Sibirien sveper in över ön bär de nämligen med sig otroliga mängder snö.

 • Skidresa

Skitouring i Kirgizistan och Tien Shanbergen

Denna resa tar sikte på bergslandet Kirgizistan som ligger i Centralasien. Kirgizistan är ett land som bjuder på orörd vildmark, gästvänliga nomader, yurtboende och toppturer på skidor.

 • Skidresa

Ski touring i Höga Atlas, Marocko

Afrika är knappast den kontinent som förknippas med skidor och snö, men bergskedjan Höga Atlas bjuder på riktigt fin skidåkning med både hög höjd och branta colouirer.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.