Ski touring södra Tohuko, Honshu/Japan

Följ med till den japanska huvudön på ett skidäventyr utöver det vanliga. Njut av en daglig dos med pudersnö, många höjdmeter och god mat.

De flesta svenskar förknippar skidåkning i Japan med ön Hokkaido, dit vi också har ett unikt ski touring program genom bergsguiden Stefan Palm, se här. Stefan var en av de första svenska bergsguiderna som kartlade skidåkningen i Japan och har haft ett långt och gott samarbete med sin japanska kollega Hiro.

Här finns otroligt fina förutsättningar för ski touring och med programmet nedan har russinen plockats ur kakan.

Hokkaido och Niseko har nu blivit en känd koordinat på mångas skidatlas och Stefan och Hiro kände att det var dags att upptäcka och utveckla något nytt i Japan. Resultatet blev en resa till Hakubadalen, belägen på huvudön Honshu, som de körde ett par år. I sin jakt efter orörd skidåkning har de nu beslutat sig för att återigen flytta område, till Södra Tohuko.  I år är skiddagarna även utökade till tio, så det krävs lite försäsongsträning. Beskrivningarna i dagsprogrammet är medvetet minimalistiska,  Stefan vakar sina skidområden som vore de kantarellställen.

Programmet nedan är förlagt till Södra Tohuko. Norra delen av denna region får ca 30 meter snö årligen, att jämföra med Hokkaido där det årliga snöfallet “bara” brukar ligga på 18 meter.

Som alltid bor på vi traditionella Ryokans med tatamimattor, äter utsökt japansk mat och badar i naturliga varma källor, onsens. Bara maten i sig är värd resan, i regel består menyerna av omkring 15 rätter!

Utöver skidåkningen innebär resan en stor kulturell upplevelse av Japan, i slutet av resan besöker vi t.ex gravplatsen för den sista Shogun familjen, Tokugawa, som lyckades skapa fred i Japan efter många år av inre stridigheter.

Vi står på skidor varje dag och använder stighudar för att nå åken.  Vissa dagar tar vi hjälp av liftar för att ta oss en bit upp på bergen, innan vi hudar på. Under en normal dagstur gör vi mellan 1000- 1500 höjdmeter.

Söker du efter en genuin skidupplevelse i Japan med fantastik skidåkning, god mat, traditionellt boende och högkvalitativ guidning har du hittar rätt. Här kan du se en film om Stefan så du vet vem du åker med.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar

Resefakta

Reslängd12 dagar
GruppstorlekMax 8 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

I resans pris ingår:

 • Alla lokala transporter fr.o.m. ankomst Sendai
 • Svensk UIAGM-certifierad bergsguide (Stefan Palm)
 • Japansk bergsguide
 • Alla övernattningar (Ryokans 10 nätter, en natt på hotell, Narita airport). Dubbelrum.
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Liftkort för engångsturer upp på berget

 I resans pris ingår ej:

 • Flyg t/r Japan
 • Dryck & luncher
 • Personliga försäkringar

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Sendai – Gaga Onsen

Stefan och Hiro möter upp på tågstationen  i Aomori. Sedan väntar en timmes bilfärd till Gaga Onsen.

Dag 2. Offpiståkning MT KATTA eller Minami Omoshori

Vi värmer upp med ett par sköna åk. På eftermiddagen transport till Gassan

Dag 3. Skitouring Gassan

Dag 4. Skitouring Gassan

Dag 5. Skitouring Gassan

På eftermiddagen transport till Shirabu

Dag 6. Skitouring Shirabu

Dag 7. Skitouring Shirabu

På eftermiddagen transport till Hinoemate

Dag 8. Skitouring Hinoemate

Dag 9. Skitouring Hinoemate

Dag 10. Skitouring Hinoemate

På eftermiddagen transport till Nikko

Dag 11. Skitouring Nikko/ Shirane

På eftermiddagen tar vi oss vidare till Narita Airport hotell.

Dag 12. Avresa Narita flygplats

På flygplatsen vinkar vi av Stefan och Hiro och tar med oss ett oförglömligt skidminne hem.

map_marker: Sendai, Japan

Bra att veta

I priset ingår ej flygresorna. Vi hjälper dock gärna till att boka dessa. OBS, det bästa är att flyga t/r Tokyo/Narita. Det går snabbtåg (Shinkansen) mellan Narita Airport och Sendai och det är smidigast att ta tåget. Upphämtningstid på Sendais järnvägsstation är 15-16.00 den 26 januari.

Sista dagen blir ni  transporterade med minibuss till flygplatsen/Narita.

Under denna resa kommer vi mestadels att ta oss upp i bergen av egen kraft vilket innebär att erfarenhet av skidbestigning är ett krav. Du ska vara i bra form och ha god offpisterfarenhet. Detta är med andra ord långt ifrån en nybörjarresa. Alla deltagare svarar själva för personlig utrustning men hör av er till oss om ni saknar någon säkerhetsutrustning så kan vi lösa det. Obligatorisk personlig säkerhetsutrustning är dock lavintranceiver, lavinsond och spade. 

Vi välkomnar både telemarksåkare och de som kör med alpin turutrustning, snowboardåkare måste dock ha splitboard. Anledningen tilll detta är att snön i regel är så djup och bottenlös att snöskor kan innebära problem. För frågor kring detta hänvisar vi till Stefan Palm.

Vi bor på fina kurortshotell, Ryokans, som håller hög klass, trots sin enkelhet.

Du behöver inget visum för att resa till Japan, det räcker med passet. Valutan i Japan är yen. Ta med kontanter, resecheckar i US-dollar eller kreditkort (VISA) om ni väljer att växla pengar på plats. Det är dålig växelkurs om ni tar med svenska kronor. Resecheckar i yen och dollar accepteras på banker och stora hotell. Kreditkort accepteras inte överallt, det är därför bra att ta med inväxlade kontanter och ha med kontokort som back up.

Du behöver inga vaccinationer utöver gängse grundskydd. Hygien- och hälsomässigt håller Japan hög standard.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i.

Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Vandringsresor i Europa
 • Skidresa

Arctic Haute Route – Ski & Sail

Följ med på världens vackraste topptursseglats! Upplev tre fantastiska dagar med skidåkning i magisk miljö kombinerat med avslappnat boende på ett klassikt kryssningsfartyg.

 • Skidresa

Ski touring i Kirgizistan och Tien Shanbergen

Denna resa tar sikte på bergslandet Kirgizistan som ligger i Centralasien. Kirgizistan är ett land som bjuder på orörd vildmark, gästvänliga nomader, yurtboende och toppturer på skidor.

 • Skidresa

Ski touring i Höga Atlas, Marocko

Afrika är knappast den kontinent som förknippas med skidor och snö, men bergskedjan Höga Atlas bjuder på riktigt fin skidåkning med både hög höjd och branta colouirer.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.