Vandring i Kuari pass, indiska Himalaya

Indiska Himalaya är ett av världens mest imponerade bergsområden. Vi gör en storslagen och alltigenom fantastisk vandring och avrundar med en safari i Corbett National Park.

Jämfört med det, bland vandrare, betydligt mer välkända Nepal letar sig ett försumbart antal besökare till denna del av Himalaya. Här finns dock intressanta och utmanande vandringar som gott och väl mäter sig med de i Annapurna- och Everestmassiven. Denna vandring har vi förlagt till delstaten Uttaranchal och regionen Gahrwal som gränsar till Tibet. Ett stort antal snöklädda bergstoppar på över 7 000 meter både på den Indiska och Tibetanska sidan ramar in turen. Vandringen över Kuari Pass (3640m) ger en fantastik utsikt över såväl Himalaya som Zanskar inklusive ett av Indiens högsta berg, Nanda Devi (7816m).

Uttaranchal är ett spirituellt och religiöst centrum för hinduerna och på vägen till och från vandringen besöker vi de heliga städerna Haridwar och Rishikesh. Rishikesh är en plats dit många tar sig för att praktisera yoga och staden delas mitt itu av floden Ganges som här är nästan helt ren och klar. Man kan tillbringa flera timmar bara med att gå runt i de slingrande gränderna och det finns gott om ashrams och tempel i staden.

Under vandringen möter vi olika folkgrupper och en spännande natur

Haridwar är en av Indiens mest heliga städer och därför är det bland annat förbjudet att dricka alkohol här. Staden räknas även som en av världens äldsta fortfarande befolkade städer och erbjuder ett rikt fascinerande utbud av sevärdheter.

Under vandringen passerar vi flera hinduiska byar och du får tillfälle att se en del djurliv. Lammgamen är exempelvis vanlig i regionen, liksom i övriga Himalaya. Den stora fågeln som mäter upp till 2,8 meter mellan vingspetsarna kan således ses segla längs bergssluttningarna. Det är även vanligt med flockar av apor vid de lägre altituderna och i närheten av byar.

Under resan kommer vi även att besöka Corbett National Park för safari. Här finns en stor artrikedom av fåglar och djur. Nationalparken skapades redan 1936 och täcker ett område på 521 kvadratkilometer. Tillsammans med det angränsande Sonanadi Wildlife Sanctuary och Reserve Forest området bildar det Corbett Tiger Reserve området på hela 1288 kvadratkilometer.

Det finns möjlighet att från Dehli förlänga resan fyra dagar för att besöka Agra med Taj Mahal, Agra Fort samt Jaipur.

Kombinationen av storslagen vandring och Indiens fascinerade kultur och befolkning gör detta till en upplevelse att bära med sig för resten av livet.

Om ni är en mindre grupp och inte kan eller vill följa med på våra ordinarie datum, kan vi göra specialarrangemang enligt era önskemål. Ni kan då välja datum fritt, observera dock att vi måste ha viss framförhållning för att kunna genomföra detta. Hör av er till oss om så är fallet.

Det finns möjlighet att från Dehli förlänga resan fyra dagar för att besöka Agra med Taj Mahal, Agra Fort samt Jaipur. Läs mer här.

Klicka för större bilder

Avgångar

Inga avgångar för denna resa just nu.

Resefakta

Reslängd15 dagar
GruppstorlekMin 8, max 12 personer
Gradering2C

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Dehli
 • Alla lokala transporter inkl. tågresa New Dehli- Haridwar, Ramnagar – Dehli
 • Engelsktalande lokal guide
 • Övernattningar i dubbelrum på hotell enligt programmet inkl. frukost
 • All mat under vandringen
 • Kock under vandringen
 • Mulor och mulförare
 • Tält & köksutrustning
 • Två guidade jeepsafaris i Corbett National park
 • Nationalparksavgifter
 • Alla skatter och avgifter

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1 – 2. Sverige – Dehli

Ankomst på Dehli flygplats och där vi möts av vår lokale partner och transfer till hotell.

Dag 3. Delhi – Haridwar (220 km, 7 h med tåg)

Efter frukost startar vi resan norrut och vår första anhalt är den heliga staden Haridwar. På kvällen har vi möjlighet att se och delta i aftonbön vid Ganges och strosa omkring i staden. För er som inte tidigare varit i Indien blir detta garanterat en omtumlande upplevelse. Övernattning på hotell.

Dag 4. Haridwar – Ghat (223 km, ca 8 h med minibuss)

Efter en god indisk frukost startar vi resan mot Ghat. Startpunkt för vår vandring ligger ca en timmes bilfärd norr om Ghat på cirka 1500 meters höjd. Vi möter upp med vårt lokala team och gör oss redo för vandringen.

Dag 5. Ghat – Ghuni (2400 m)

Efter frukost ger vi oss av på första dagens vandring. Vi kommer att gå en ganska kort sträcka men med mycket stigning, så det är en relativt tuff start. Lunch äter vi längs vägen och vi når tältlägret i närheten av Ghuni (2400 m) efter cirka 9 km. Övernattning i tält.

Dag 6. Ghuni – Jhenjipani (2120m)

Dagens vandring tar oss till en plats strax ovanför byn Jhenjaipani. Inledningsvis tar vi oss några hundra höjdmeter uppåt med vackra snöklädda fjäll i fjärran. Sedan vänder vi nedåt och går genom rhodedenronskogar mot vårt nattläger, som ligger på ca 2000 meters höjd. Övernattning i tält.

Dagens vandring är totalt cirka 13 km lång.

Dag 7. Jhenjipani – Panarani (2700 m)

Efter frukost vandrar vi mot Panarani (Pani) (2043 m). Först går vi nedåt och passerar genom byn Jhenjaipani, ned i en floddal och går över en hängbro. Därefter bär det uppåt igen mot Panarani (Pana) och vi slår läger strax utanför byn på ca 2700 meter. Övernattning i tält.

Dag 8. Panarani – Senatoli – Dakvani (3060 m)

Dagens tur tar oss till Dakvani via Senatoli (3200 m). Övernattning i tält.

Dagens vandring är cirka 11 km lång.

Dag 9. Senatoli – Dakvani – Kuari Pass – Tali (3300 m)

Detta är dagen då vi tar oss över Kuari Pass (3640 m) via Dakvani. Uppe från passet har vi en storslagen utsikt över indiska Himalaya och här ger vi oss tid att stanna ett slag innan vi vandrar vidare mot Tali. Övernattning i tält.

Dag 10. Tali – Auli (2750 m) – Birahi (610 m)

Efter frukost vandrar vi mot Auli (2750 m) och det är ungefär 10 km vandring. Auli är en skidort vintertid dit många indier åker sommartid för att njuta av den rena, svala luften och den minst sagt imponerande utsikten. Från Auli åker vi på serpentinvägar ned till byn Birahi där vi övernattar på ett enklare motell (ca 2,5 h bilfärd).

Dag 11. Birahi – Rudraprayag – Rishikesh

Efter frukost åker vi vidare mot Rishikesh som är en säregen plats, väl värd ett besök. När vi kommer fram på kvällen checkar vi in på ett hotell. Den som vill kan ta ett dopp i hotellpoolen innan det är dags att gå ut och äta middag.

Dag 12. Rishikesh – Corbett National Park drive

Vi går upp tidigt och åker sedan mot national parken. Det är en sträcka på ca 27 mil och tar 7 timmar. Vid ankomst äter vi lunch och på eftermiddagen så följer en jeepsafari med naturguide. På kvällen tar vi en skymningstur längs med Kosi floden, ett himmelrike för fågelskådare (det finns omkring 600 arter i parken). Övernattning på hotell.

Dag 13. Corbett National Park

På morgonen gör vi en ny jeepsafari. Övernattning på hotell.

Dag 14. Corbett National Park – Delhi

Efter frukost åker vi en kort sträcka till Ramnagar och tar tåget tillbaka till Dehli. Vi anländer på eftermiddagen och har vi ork gör vi en kortare sightseeing innan middagen. Övernattning på hotell.

Dag 15. Dehli – Sverige

Vi tar oss ut till flygplatsen för hemfärd till Sverige. Det finns även möjlighet att förlänga resan fyra dagar med besök av bland annat annat Taj Mahal, läs mer här.

map_marker: Kathmandu

Bra att veta

Under vandringen bor vi i tält samt sista natten på ett enklare motell. I städer och under resan till och från vandringsområdet bor vi på hotell av mellanklass standard i dubbelrum. Maten är vällagad och god och inte alltför kryddstark och det är i huvudsak vegetarisk mat vi äter.

All tung packning lastas på mulor så ni bär endast en lätt dagturssäck med det mest nödvändiga. Förutom era tält finns det ett mässtält samt toalettält. Vandringen är ganska tuff och mycket kuperad.

Vi färdas två hela dagar för att ta oss från Dehli upp till vandringsområdet. Detta uppvägs dock lätt av vad man får uppleva under resan. Vi färdas med tåg samt egna transportmedel av bra standard och tar raster utefter vägen.

Till Indien behöver man visum vilket söks på TT Services i Stockholm se länk från: indiska ambassaden i Stockholm.

Ett flertal vaccinationer behövs kontrollera med din vaccinationscentral i god tid minst sex veckor innan avresa.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Ganesh Himal, Nepal

Denna unika vandring bjuder på en blandning av mäktiga vyer av Himalaya, orörd natur och nepalesisk kultur i ett område bortom de vanliga turistlederna.

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandra i Langtangdalen, Nepal

Följ med på en vandring i Langtangdalens förtrollande berglandskap. Vi varvar naturupplevelser med att få en inblick i den lokala sherpakulturen.

 • Vandringsresor

Vandring i Sydkoreas bergsmassiv

I Sydkorea är bergen alltid närvarande, alltid viktiga. Även i 25-miljonerstaden Seoul skymtar inte sällan bergen som en vilsam fond till skyskrapornas neonskyltar. Fyra femtedelar av halvöns yta täcks av högland och berg och i dessa områden finner vi den 5000-åriga kulturens bultande hjärta.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.