Vandringar kring Chamonix

Detta är resan för dig om värdesätter ett riktigt bra boende och mat i kombination med vandring i ett behagligt tempo. Under dagarna utforskar vi stigarna i Chamonix-dalen, samt i närliggande Italien och Schweiz. Vi bor på hemtrevliga Chalet Annabelle där vi bjuds på fantastiska frukostar och trerättersmiddagar.

Chamonix lockar många skidåkare, klättrare, vandrare, cyklister och bergsentusiaster, både under sommar och vinter. Det finns fem olika liftsystem i dalen, vilket ger närmast oändligt med möjligheter att snabbt nå olika typer av vandringsstigar. Dessutom nås både Italien och Schweiz med bara en halvtimmes bilfärd, vilket ger ännu fler variationer. Vandringarna bjuder på allt mellan öppna miljöer i högalpin terräng till stigar nedanför trädgränsen, där vi alltid har de mäktiga vyerna av Mont Blanc-massivet i blickfånget. Valet av stigar kommer att anpassas efter gruppens önskemål och nivå samt väder och vind.

Veckan fokuserar på att utforska det bästa som området har att erbjuda och vandringarna leds av en lokal, legitimerade guide. Ibland utgår vandringarna direkt från vårt boende och ibland åker vi en kort tur med bil följt av en lift för att snabbt komma upp på höjd för att därifrån börja vandringarna. Vi kommer att vara ute 5-8 timmar där vi tar oss fram i behaglig takt. Längs med vägen stannar vi för lunch på någon mysig restaurang eller hytta, eller så njuter vi av ett medhavt lunchpaket.

Vi bor på Chalet Annabelle, ett litet hotell som drivs av det svenska paret Lisa och Martin. Det är beläget mellan Les Houches och Chamonix och bjuder på en hemtrevlig atmosfär och halvpension. Dagarna börjar med en fantastisk frukost så att du står dig inför vandringarna. Efter att du kommer tillbaka från dagen på stigarna står eftermiddagssnacks framdukat och den fria minibaren är fylld med kalla drycker. Njut av ett bad i bubbelpoolen innan du serveras en trerätters middag på kvällen.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar

Resefakta

Reslängd8 dagar
GruppstorlekMin 8, max 10 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Skandinavien – Geneve
 • Transfer Geneve – Chamonix
 • 5-6 heldagar med vandring, varav 5 med guide
 • 7 nätter i dubbelrum på Chalet Annabelle
 • Fantastisk frukost varje dag
 • Trerätters middag med dryck under 6 kvällar
 • Fri bar
 • Eftermiddagssnacks-/fika varje dag

I resans pris ingår inte

 • Liftkort
 • Lunch

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Chamonix

Vi landar i Geneve och möts upp av chauffören som kör oss till vårt boende för veckan, Chalet Annabelle. Resan tar en dryg timme och när vi är framme står snacks och fika framdukat. Ifall det är någon som behöver komplettera med utrustning så finns det möjlighet att åka in till Chamonix för att plocka upp något i någon av de alla outdoorbutikerna. På kvällen träffar vi vår guide som berättar om planen för veckan. Kvällen avslutas med en trerätters middag så att vi är uppladdade med energi inför första vandringsdagen.

Dag 2. Aiguillette des Posettes

Vi tar oss med bil till Montroc, en liten by i den bortre änden av dalen som ligger nära den schweiziska gränsen. Vi börjar vandringen i tall- och lärkskogen för att så småningom komma över trädgränsen och fortsätta på bergskammen som leder upp till Aiguillette des Posettes (2201 m). Toppen bjuder på fina vyer med Chamonix-dalen i ena riktningen och Schweiz i den andra. Vi fortsätter vandringen i Sound of Music-miljö och tar oss sedan nedåt till till byn Vallorcine för att sedan ta oss vidare över passet Col des Montets som tar oss tillbaka till Montroc där vi startade vandringen.

10 km, 930 hm upp, 930 hm ned

Dag 3. Les Houches till Les Contamines

Vi startar dagen med att ta kabinbanan Bellevue upp på höjd. Efter en kortare vandring når vi en hängbro vid foten av Bionnassay-glaciären. Vi fortsätter uppåt via Col de Tricot där vi sedan stannar vid det spektakulärt belägna Chalet de Miage för lunch, för att sedan avsluta vandringen i Les Contamines.

15 km, 837 hm upp, 1520 hm ned

Dag 4. Val Ferret

Vi tar oss genom Mont Blanc-tunneln till Italien och Val Ferret. Efter en brant vandring uppåt når vi en traverserande stig som går på höjd längs med dalen. Stigen leder till Bonatti-hyttan där vi stannar för en välförtjänt lunch. Vi fortsätter på samma stig till Bertone där vi tar ett kaffestopp innan vi börjar vandringen nedåt till Courmayeur där vi kan njuta av en gelato i solen.

14km, 1100 hm upp, 850 hm ned

Dag 5 . Vilodag

Efter tre dagars vandring så börjar vi kanske bli lite trötta i kroppen. Här finns det möjlighet för en vilodag där vi kan utforska Chamonix by och dess sevärdheter. För de som har kraft kvar i kroppen så går det självklart att vandra på egen hand, t.ex. någon stig i anslutning till vårt boende.

Dag 6. Aiguillette des Houches via Bel Lachat

Aiguillette des Houches är toppen som vi från vårt boende kan skymta på sidan dalen. Vi börjar med att ta bilen upp till Merlet där vi börjar vandringen upp till hyttan Bel Lachat (2138m). Här äter vi lunch med vykortsvyer av Mont Blanc-massivet i bakgrunden. Vi fortsätter i genom naturreservatet Carlaveyron på stigarna som tar oss upp till Aiguillette des Houches (2285m). Vi tar oss tillbaka till Merlet via Chalets des Chailloux.

11 km, 805 hm upp, 805 hm ned

Dag 7. Lac Blanc och Grand Balcon Sud

Vi avslutar vandringsveckan med en av de mest klassiska vandringslederna i Chamonix-området; Grand Balcon Sud. Stigen löper längs med bergssidan i naturreservatet Aiguille Rouge och bjuder på fantastiska vyer över Mont Blanc-massivet som ligger på andra sidan dalen. Vi börjar vandringen vid Col des Montets och avverkar snabbt många höjdmeter uppför för att sedan fortsätta vandringen upp till bergsjön Lac Blanc (2352m). Här stannar vi för lunch och för den våghalsige så finns möjligheten för ett svalkande dopp i smältvattnet i sjön. Vi fortsätter vandringen nedåt och fortsätter längs med Grand Balcon Sud där vi sedan tar hjälp av liften Plan Praz för att komma ner till centrala Chamonix.

14 km, 1300 hm upp, 530 hm ned

Dag 8. Chamonix – Sverige

Vi äter en sista fantastisk frukost innan vi checkar ut och hoppar på transfern till flygplatsen i Geneve. Förhoppningsvis är vi trötta i musklerna efter all vandring under veckan, men med ett stort leende på läpparna.

 

map_marker: Chamonix

Bra att veta

Se detta som ett förslag hur veckan kommer att se ut. Veckoprogrammet kan komma att påverkas beroende på gruppens sammansättning. Utöver detta är väder och vindförhållanden utslagsgivande faktorer på det slutliga valet av de vandringarna vi genomför.

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Geneve och sju nätter på Chalet Annabelle i Chamonix men skulle du vilja resa med tåg eller lösa resan till Geneve på annat sätt går detta bra. Vi garanterar inte direktflyg från Sverige men försöker boka vettiga flyglösningar och ni får alltid chans att tycka till om flyget innan vi köper in biljetter.

De planerade vandringarna är medelsvåra. Du bör ha vandringsvana  och ha god kondition.  I dagryggsäcken måste förstärkningsplagg, regnkläder, vatten och picknick lunch m.m. vara packade så räkna med ca 6  kg. De flesta dagarna är tanken att lunchen äts på en hytta/restaurang men vissa dagar kan vi behöva packa med vår egna lunch.

Under informationsmötet på ankomstdagen kommer guiden att gå igenom allas packning för att säkerställa att alla har med sig nödvändig utrustning.

Resa med tåg

Det går att ta sig till Geneve via tåg och det finns två svenska hemsidor som du kan ta hjälp av för att boka biljetter:
www.interrail.se
www.tågbokningen.se

Du kan också höra av dig till oss så kan vi skicka ett förslag på hur en tåglösning skulle kunna se ut.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Alpklassiker
 • Vandringsresor

Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.

 • Sommarresa
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Vandring i franska Pyrenéerna

Med sin rika flora, spännande fauna och sina magnifika vyer är franska Pyrenéerna helt klart en fröjd för naturälskaren att vandra i. Följ med oss högt upp på bergskammarna!

 • Sommarresa
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Vandring i Obernberg, Österrike

Om du söker efter en nära och genuin vandringsupplevelse i Tyrolen så är den lilla österrikiska byn Obernberg och dess pittoreska dalgång mitt i prick.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.