Vandringsvecka: “Chamonix Experience”

Vid foten av Alpernas högsta berg, Mont Blanc, ligger staden Chamonix. Härifrån gör vi ett antal spektakulära dagsvandringar tillsammans med den auktoriserade vandringsguiden, Johan Sundberg.

I Chamonix föddes i någon mening den moderna alpinismen och staden betraktas än idag som en av världens viktigaste alpina metropoler. Orten lockar såväl vintertid som sommartid till sig människor som söker spänning och skönhet i de omgivande bergen. Chamonix bjuder också på ett rikt utbud av kultur, shopping samt restauranger i världsklass.

Johan Sundberg har under större delen av sitt liv bott och verkat i Chamonix. Under sommarhalvåret utgör staden hans fasta punkt mellan uppdragen som guide på olika högalpina vandringsäventyr. Med detta program har han plockat russinen ur kakan och tagit fram det bästa dalen kan erbjuda i vandringsväg. Varje dag blir ni körda från hotellet till vandringens startpunkt och hämtade vid vandringens slutpunkt.

Vi bor på Chalet Annabelle, ett litet hotell som drivs av det svenska paret Lisa och Martin. Det är beläget mellan Les Houches och Chamonix och bjuder på en hemtrevlig atmosfär och halvpension. Dagarna börjar med en fantastisk frukost så att du står dig inför vandringen. Efter att du kommer tillbaka från vandringsdagen står eftermiddagssnacks framdukat och den fria minibaren är fylld med kalla drycker. Njut av ett bad i bubbelpoolen innan du serveras en trerätters middag på kvällen.

Söker du en upplevelse med tuffa vandringar tillsammans med en professionell guide i kombination med bekvämt boende har du hittat rätt. Välkommen till Chamonix.

Klicka för större bilder

Avgångar

Inga avgångar för denna resa just nu.

Resefakta

Reslängd8 dagar
GruppstorlekMin 8, max 10 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flygresa Skandinavien -Geneve t/r
 • Transfer Geneve – Chamonix t/r
 • 7 nätter i dubbelrum på Chalet Annabelle
 • Fantastisk frukost varje dag
 • 5 Picknickluncher
 • Trerätters middag med dryck under 6 kvällar
 • Fri bar
 • Eftermiddagsnacks/fika varje dag
 • Svensk legitimerad vandringsguide
 • Lokala transporter

 

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Geneve – Chamonix

Ankomst till Geneve och transfer upp till Chamonix för inkvartering på Chalet Annabelle. På kvällen kommer Johan och har en genomgång inför de kommande dagarna.

Dag 2. Les Aiguilles Rouges

Efter en god frukost startar vi vår vandring. I Le Praz du Chamonix så tar vi en lift upp till La Flegere, 1970 m. Från Flegere vandrar vi vidare upp mot Lac Blanc, 2436 m. och dess otroligt vackert belägna hytta. Efter en kort paus för kaffe så tar vi oss sedan ner mot sjöarna, Les Cheserys, där vi intar en välförtjänt lunch med en otrolig utsikt över hela Mont Blanc massivet. Stigen vi går på heter ”Grand Balcon du Haute”.

Detta är i mitten av Les Aiguilles Rouges, naturresevatet i Mt Blanc massivet, så chansen till att vi får se vilda stenbockar som betar vid sidan av stigen är stor. Efter lunchen vandrar vi ner mot Col du Montets där vi besöker naturreservatets hytta och dess permanenta utställning. Ett perfekt ställe att besöka första dagen i området då man får en bra insikt i den lokala floran och faunan. Färden går sedan vidare till Argentiere där vi blir upphämtade och köra till vårt Chalet för förfriskningar och god mat.

Dag 3. Tête du Balme

I dag startar vi i de östra delarna i Chamonix-dalen, Le Tour. Vandringen går först upp till mellanstationen, Le Charamillion, ca 1730 m, där vi stannar för en liten förstärkt morgonfika. Nästa anhalt för dagen blir Col du Balme, ca 2054 m., ett mäktigt bergspass precis på gränsen in till Schweiz. Efter att ha passerat toppen Tête du Balme, ca 2337 m, går det utför mot Col de la Possette, 1912 m, där vi dukar upp för lunch. Eftermiddagens mål blir Aiguille de la Possette, en topp på 2108 m med utsikt mot både Frankrike och Schweiz. Efter att vi nått toppen går vi tillbaka ner mot Le Tour på en spektakulär kam med utsikt i alla fyra väderstreck.

Dag 4. Col du Tricot

Dagens tur startar i Les Houches, i de västra delarna av Chamonix-dalen. Vi börjar med att ta liften upp till Plateau du Bellevue på 1810 m. Från Bellevue går vi på en fantastiskt sceniskt stig mot L´Are Hammeau, en betesplats för korna om sommaren. Sedan, efter att ha gått över en spektakulär hängbro, går vandringen vidare upp mot Col du Tricot, 2100 m. Efter en nedstigning på ca 500 höjdmeter så når vi Les Chalets du Miage, ett sommarhärbärge, där vi äter vår lunch. Efter en lätt siesta och kaffe bär det iväg uppför igen. Vandringen går över Plateau du Truc för att sedan gå nerför i en härlig skogmiljö mot Les Contamines du Montjoie.

Dag 5 . Ledig dag / Vilodag

Dag 6. Vallocine- dalen

Vi inleder dagens tur från Vallorcine. Färden går igenom Vallorcine by in i Barberinedalen, precis på gränsen mot Schweiz. Ovanför oss har vi den imponerande Barrage d´Emosson, en gigantisk dammbyggnad. Efter att ha nått dammväggens topp så intar vi en god lunch och blickar ut över Trientdalen i Schweiz. Eftermiddagens vandring går sedan på ca 2100 meters höjd ovanför Vallocinedalen i riktiktning mot Loriaz hyttan. Efter ca 2 timmars spektakulär vandring på en stig väl ovanför trädgränsen så når vi Loriaz. Vid deras servering tar nått kallt och gott att dricka, innan vi går vidare ner mot Le Buet.

Dag 7. Travers du Balcon Nord

Starten går idag från Chamonix centrum. Efter att ha gått igenom Chamonix by i riktining mot Aiguille du Midi liften, så bär det iväg uppför mot Plan d´Aiguille på 2213 m. En stigning på ca 3 timmar. Väl framme vid Plan d´Aiguille så ligger en hytta där vi tar en vätske och vilopaus. Efteråt så ger vi oss ut på den legendariska Travers du Balcon Nord, en stig som går på skrå utmed hela nordsidan av Chamonix- dalen. Vyerna är helt magiska. Halvvägs på leden så stannar vi för en lunch i det gröna. Nästa etappmål är Montanvers, en bergsbana vid foten av Mer du Glace glaciären. Från det lilla torget så har vi utsikt över glaciären och några av alpernas mäktigaste toppar. Från Montenvers går färden nerför tillbaka till Chamonix. Vi avslutar med en en vacker nerstigning i alpin barrskog.

Dag 8. Chamonix – Geneve – Sverige

Efter utcheckning från Chalet Annabelle börjar vi färden hemåt eller reser vidare på egen hand.

Bra att veta

Se detta som ett förslag hur veckan kommer att se ut. Veckoprogrammet kan komma att påverkas beroende på gruppens sammansättning. Utöver detta är väder och vindförhållanden utslagsgivande faktorer på det slutliga valet av de vandringarna vi genomför.

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Geneve och sju nätter på Chalet Annabelle i Chamonix men skulle du vilja resa med tåg eller lösa resan till Geneve på annat sätt går detta bra. Vi garanterar inte direktflyg från Sverige men försöker boka vettiga flyglösningar och ni får alltid chans att tycka till om flyget innan vi köper in biljetter.

Vandringarna är fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer. I dagryggsäcken måste förstärkningsplagg, regnkläder, vatten och picknick lunch m.m. vara packade sån räkna med ca 6-8 kg.

Under informationsmötet på ankomstdagen kommer guiden att gå igenom allas packning för att säkerställa att alla har med sig nödvändig utrustning.

Resa med tåg

Det går att ta sig till Geneve via tåg och det finns två svenska hemsidor som du kan ta hjälp av för att boka biljetter:
www.interrail.se
www.tågbokningen.se

Du kan också höra av dig till oss så kan vi skicka ett förslag på hur en tåglösning skulle kunna se ut.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Alpklassiker
 • Europa
 • Sommarresa
 • Vandringsresa

Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.

 • Europa
 • Högalpin vandring
 • Sommarresa
 • Vandringsresa

Vandring i den tyrolska bergsdalen Gschnitzdal

En utmanande vandring i högalpin terräng och ett brett utbud av både flora och fauna. Alla förutsättningar finns alltså för en storslagen vandringsvecka med österrikisk charm. Välkomna!

 • Europa
 • Högalpin vandring
 • Sommarresa
 • Vandringsresa

Vandring i Andorra

En utmanande vandring i ett av Europas minsta länder. Här möter man ett storslaget landskap med höga bergstoppar och djupa dalar.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.