Weekendpaket, MTB – Jonsered

Längtar du efter att komma bort en helg och cykla på härliga stigar, bo bekvämt på ett ”cykelvänligt” hotell i en av Sveriges mest intressanta kulturhistoriska miljöer? Boka då en helg med oss och Hotell Le Mat i Jonsered!

I området kring Göteborgs finns mängder av stigcykling i världsklass och ett stor antal stigsystem. Här finns utmanade stökig nedförskörning, flowiga skogsstigar, snabb hällcykling men även snällare promenadstigar och vackra grusvägar. Det är mer kuperat än t.ex. Stockholmsområdet och på 3 h cykling är 500- höjdmeter ingen ovanlighet.

Många av pärlorna är dock inte uppmärkta och trots hjälp av diverse appar (Trailforks, Strava, View ranger) eller tryckta turbeskrivningar kan det vara svårt för en utomstående att få till rundor med riktigt bra flyt och innehåll.

Tanken med vårt weekendpaket är att vi ska hjälpa er på traven med att hitta guldkornen och kombinera detta med ett boende som inte rynkar på näsan åt svettiga och skitiga MTB-cyklister. Allt till ett demokratiskt pris!

Själva basen för helgen är hotell Le Mat i Jonsered. Det är ett STF-anknutet hotell med en kanonläge två minuter från tågstationen och ca 15 minuters bilfärd från centrala Göteborg. Hotellet huserar i anrika Jonsered fabrikers lokaler. Vi kommer också kunna tvätta våra cyklar och låsa in dem i ett säkert utrymme. I samma hus finns Poppels bryggeri med servering.  Du kan med andra ord koppla av med en afterbike och ölprovning av rang! Är du mer inne på bakelser och kakor ligger One Cake dockat intill hotellet.

Lunch äts med fördel på Jonsereds Trädgårdscafé . Vi kommer se till att vi har en rejäl kedja/lås att säkra cyklarna med medan vi äter. Här kan vi även beskåda den vackra herrgården med panoramavy över sjön Aspen.

Jonsered är ett arketypisk exempel av ett brukssamhälle och ett stycke levande industrihistoria. Orten är också utsett en ”kulturmiljö av riksintresse” av Riksantikvarieämbetet och värt ett besök i sig.

I priset ingår en dags guidning ledd av en cykelguide med mycket god lokalkännedom. Turerna kommer att vara loop-baserade och svårighetsgraden kommer stegras gradvis under dagen. Tanken är att de som nyligen börjat cykla ,men även mer avancerade MTB-cyklister, ska kunna få ut de mesta av guidningen. Är du nöjd och vill kliva av efter runda ett eller två, så är du välkommen. Vi kan alla återsamlas vid lunch eller på en after-bike.

Om du vill cykla dagen efter gör du det på egen hand. Du kan då få tips på fina rutter av guiden, som kan peka ut dessa på digitala eller fysiska kartor. Det är på Pathfinder Travels hemmastigar vi kommer att cykla! Så välkommen hem till oss och Le Mat!

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2021-05-212021-05-23Jonsered 1 950 SEKNicke SundströmJa
2021-05-282021-05-30Jonsered 1 950 SEKPelle AronssonJa

Resefakta

Reslängd3 dagar
GruppstorlekMin 2, max 12 personer
Gradering1A

I resans pris ingår

 • En hel dags guidning med lokal cykelguide från Pathfinder Travels
 • Två hotellnätter på Le Mat, boende i dubbelrum med frukost
 • En lunch på Jonsereds Trädgårdar
 • Tips och turbeskrivningar för cykling på egen hand

Vill ni boka enkelrum är tillägget  400 SEK

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Ankomst Jonsered

Du checkar in dig och cykel på hotel le Mat och laddar inför morgondagen. Hotellet ligger endast ett par minuter från Jonsereds tågstation och du tar dig lätt dit med tåg från Göteborgs centralstation (12 min restid).
https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

Kommer du med bil kan du hämta ut ett parkeringstillstånd från receptionen.  Det finns parkeringsplaster rätt utanför hotellet.

Dag 2. MTB –runt Jonsered

Er guide kommer till hotellreceptionen kl 08:30 och går igenom dagens planerade rutter. Vi går sedan ned och plockar ut våra cyklar och börjar trampa uppför. Turerna är loopbaserade och vi börjar i regel med en enklare runda och stegrar nivån därefter.  Lunch äter vi på Jonsereds trädgårdar när det passar.

Dagen avslutas med en genomgång av alternativa turer på egen hand med hjälp av kartor/appar.  Detta görs till fördel i samband med en afterbike på Poppels bryggerier. Guiden tackar sedan för sig och önskar god tur för söndagens övningar.

Dag 3. Hemresa

Idag cyklar du på egen hand. Det finns miltals av stig och för olika nivåer så du kan utan problem fylla en heldag till på nya stigar.  Bagaget kan du hämta på hotellet när dagens övningar är till ända och det är dags att fara hem eller mot vidare äventyr.

Bra att veta

Jonsered ligger i en djup floddal invid Säveån. Det innebär att du alltid måste klättra upp någon kilometer innan du når flackare terräng. Vi kommer dock att cykla på promenadstigar och vägar uppför, så inte all kraft sinar (stigar nedför vill man ha glädje av). Stigarna är av varierande slag och du bör ha lite vana av terrängcykling för att ha riktig glädje av turerna.

Tanken är  att lördagens guidning är loopbaserad. Vi kommer alltså komma tillbaka till startplatsen vid ett antal tillfällen och de som är nöjda har möjlighet att kliva av och göra något annat kul resten av dagen. Annars är tanken att guidningen börjar ca 08:30 och pågår fram till ca kl 16:30.  Lunch äter vi på Jonsereds trädgårdar omkring kl 12:30.

Du får ta med dig egen cykel, vi rekommenderar en heldämpad crosscountry eller trail cykel. Det finns en del utmanande nedförskörning, så är man ute efter det, så kan det vara bra med lite slaglängd på dämparna.

Det finns möjlighet att tvätta av cyklarna efter dagens övning och självklart ett avdelat rum för cyklar, där din ögonsten står säkert.

Skulle du vilja hyra cykel kan vi försöka ordna det genom cykelbutiker i Göteborg. Om så är fallet kommer vi dock behöva ett par veckors framförhållning och vi kan inte garantera en lösning. (Framledes kommer vi erbjuda hyrcyklar, de står just nu i Marocko….)

Priset är baserat på boende i dubbelrum, du kan dock boka enkelrum mot tillägg på  400 SEK. Det ingår två frukost och en lunch första dagen. Middag kan ni äta på Poppels, eller värma egen på Le Mat alternativt få spis på  byns pizzeria.

Vi skickar mer praktsik information i samband med bokning, har ni frågor ring 031-707 00 80 eller skicka e-post till info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Sverige
 • Weekend MTB
 • Mountainbikeresa

MTB- weekend, Kullaberg, Skåne

Kullaberg ligger i nordvästra Skåne och är en mycket speciell plats med branta klippor, grottor, lummiga lövskogar öppna hedlandskap och grymma MTB-stigar. Storslaget, vilt med vidunderliga vyer över Öresund och Kattegatt.

 • Sverige
 • Vandringsresa

Vandringsweekend längs med Gotaleden, Västsverige

År 2019 invigdes Gotaleden, en innehållsrik vandringsled mellan Göteborg och Alingsås. Nu har du chansen att tillsammans med en lokal guide vandra sträckan Jonsered - Alingsås och njuta av omväxlande natur, fina kulturmiljöer, god mat och bekväma boenden.

 • Europa
 • Mountainbikeresa

Enduro MTB-vecka, Chamonix

Klassiska Chamonix, vid foten av Mont Blanc, bjuder både på fantastiska vyer och magisk endurocykling. Vi cyklar på naturliga stigar i Chamonix-dalen, samt i närliggande Italien och Schweiz. Detta är resan för dig som gillar teknisk cykling på naturlig stig!

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.