Välkommen till Banff Mountain Film Festival World Tour!

Välkommen till filmfestivalen för alla som gillar film, uteliv och bergssport. Sedan 2003 har vi på Pathfinder varje höst turnerat med ett urval av filmer från den internationella filmfestivalen i Banff, Kanada och i år är det dags för 42:e upplagan.

Välkommen till filmfestivalen för alla som gillar film, uteliv och bergssport. Sedan 2003 har vi på Pathfinder varje höst turnerat med ett urval av filmer från den internationella filmfestivalen i Banff, Kanada och i år är det dags för 42:e upplagan.

 

Direkt efter festivalen startar man en världsturné med ett urval av de bästa filmerna. Turnén, “World Tour”, besöks av mer än 500.000 människor vid 1000 visningar i 40 länder! Mer info om festivalen hittar du på: www.banffmountainfestivals.ca. Vi på Pathfinder har arrangerat visningar av festivalen i Sverige, Norge, Finland och Danmark sedan 2003 på olika biografer.

Under en helkväll visas ett antal filmer med varierande tema och längd. Vi kör två olika filmprogram RED och BLUE 

Årets festivalvisningar presenteras av Osprey och Sherpa Adventure Gear. Mediapartners är Utemagasinet , Åka Skidor, Retki, Ute och FriFlyt som hjälper oss att nå ut till en bredare publik.

Presenterande sponsorer

Osprey började i Kalifornien 1974 med en enda symaskin, massor av idéer och en önskan om att designa och tillverka nyskapande ryggsäckar av högsta kvalitet. Dagens Ospreyprodukter förmedlar samma banbrytande känsla. De används på de högsta berg, de mest avlägsna öar och överallt däremellan.

 

svenska alt textFöretaget Sherpa Adventure Gear startades 2003 när grundaren Tashi Sherpa tog en promenad på Manhattan. På omslaget av en tidning upptäckte han sin farbror Ang Gyalzen Sherpa, som följde Sir Edmund Hillary på sin historiska första bestigning av Mount Everest 1953. För att öka medvetenheten om sherpornas hårda liv och för att visa på de otroliga resultaten av sådana expeditioner,  grundade Tashi Sherpa företaget Sherpa Adventure Gear.

 

Banff Mountain Film Festival är världens största filmtävling med filmer inom kategorierna bergssport och bergsupplevelser där de bästa filmerna vinner olika priser. Bredden på filmutbudet är oöverträffad. Under festivalen visas filmer inom genrer som exempelvis äventyr, resor, skidåkning, klättring, kajakpaddling, cykling, dokumentärer, kortfilm, spelfilm och animerad film. Praktiskt taget allt finns representerat varje år.

Mer info om festivalen hittar du på: www.banffcentre.ca

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.