Välkommen till Banff Mountain Film Festival World Tour!

Välkommen till filmfestivalen för alla som gillar film, uteliv och bergssport. 16 filmer från festivalen visas på biografer i Sverige, Danmark, Norge och Finland under hösten.

Sedan 2003 har vi på Pathfinder varje höst turnerat med ett urval av filmer från den internationella filmfestivalen i Banff, Kanada och i år är det dags för 44:e upplagan.

2020 är ett speciellt år på många sätt och covid-19 sätter förutsättningarna för våra visningar under hösten. Vi fattar ett definitivt beslut om datum och biljettsläpp i mitten/slutet av augusti så visningsdatumen skall ses som preliminära.

Vilka städer kommer Banff Mountain Film Festival till?

 

Direkt efter festivalen startar man en världsturné med ett urval av de bästa filmerna. Turnén, “World Tour”, besöks av mer än 500.000 människor vid 1000 visningar i 40 länder! Mer info om festivalen hittar du på: www.banffmountainfestivals.ca. Vi på Pathfinder har arrangerat visningar av festivalen i Sverige, Norge, Finland och Danmark sedan 2003 på olika biografer.

Banff Mountain Film Festival är världens största filmtävling med filmer inom kategorierna bergssport och bergsupplevelser där de bästa filmerna vinner olika priser. Bredden på filmutbudet är oöverträffad. Under festivalen visas filmer inom genrer som exempelvis äventyr, resor, skidåkning, klättring, kajakpaddling, cykling, dokumentärer, kortfilm, spelfilm och animerad film. Praktiskt taget allt finns representerat varje år.

Mer info om festivalen hittar du på: www.banffcentre.ca

 

PRESENTING PARTNERS

SUPPORTING PARTNERS

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.