Peter ”Padre” Sandsjö

  Peter har bred erfarenhet från skid- och vandringsturer i alpin terräng, i Nepal och Indien/Sikkim på gränsen mot Nepal. Han har under senare år, på egen hand och med vänner, utforskat Dolomiternas olika vandrings- och Via Ferrata-leder. Peters absolut favorit är  Brenta massivets och det är främst dessa leder och erfarenheter från denna storslagna miljö med sina mysiga Refuger, som Peter vill dela med sig av.

   Lama Hamdan

   Lama bor i Amman, Jordanien och arbetar som frilansande trekkingguide. Hon är även involverad i ett flertal projekt rörande eko-turism och diverse hållbarhetsfrågor. Hennes kärlek och passion för naturen och drev henne till att lämna en karriär inom grafisk design och marknadsföring till att utbilda sig till trekkingguide och ett liv i bergen.

    Pontus Aratoun

    Pontus Aratoun är en orkidé- och regnskogsnörd från Göteborg som trivs bäst i bergsregnskogar och på tropiska öar där ingen satt sin fot. Det som lockar mest är att leta efter nya orkidéarter och han har hittat minst sex nya, i bland annat annat Costa Rica och Colombia.

     Hans Svensson

     Hans är Gotaledens skapare och arbetar numera deltid med att utveckla leden på olika sätt. Vi ser Hans som en sann ”local hero”. På kort tid har han etablerat Gotaleden att bli en välkänd och omtyckt vandringsled som inneburit stor glädje för många.

      Daniel Vilhelmsson Wesén

      För Daniel händer det storslagna längs vägen. När skorna åker av och han sitter och njuter med fötterna i blåbärsriset eller när vattnet från en bäck rinner mellan fingrarna.

       Nicke Sundström

       Nicke startade Pathfinder Travels tillsammans med Pelle Aronsson 1999. Han har en bakgrund som historiker men arbetar nu med Pathfinder på heltidsbasis och ansvar för reseverksamheten.

        Cecilia Östgårdh

        Cecilia trivs som bäst bland berg och skogar. Sin tid spenderar hon helst på klätterklippan, i skidbacken, i löpspåret eller med ett par vandringskängor på fötterna.

         Adrian Nordenborg

         Adrian är en entusiastisk allkonstnär med hela världen som arbetsfält. Han arbetar som professionell reseguide men har även gjort åtskilliga långresor på egen hand. I dagsläget har han rest i fler än 100 olika länder och antalet växer ständigt.

          Johan Sundberg

          Johan "Sunkan" Sundberg har levt och verkat i Chamonix i dryga två decennier, under de senaste 16 åren som professionell trekkingguide. Trots nu hemflyttad till Stockholm tillbringas sommarhalvåret fortfarande i Mont Blanc-massivet och kring andra alpina storheter. 

           Tatiana Broman

           Mångsysslare som trivs bäst på två hjul. Under 25 år som guide har det blivit en del vandrade mil, många skidbestigningar och tusentals timmar under ytan och i cykelsadeln. Utbildad civilekonom, dykare och mountainbike guide numera med bas i Norge.

            Attila Tamas

            Attila har så länge han kan minnas njutit av att vara ute i naturen och genomföra diverse aktiviteter. Som cykelguide sätter han, utöver er säkerhet, helhetsupplevelsen högst på sin lista. Hans målsättning är att du utöver riktigt bra cykling ska få se intressanta saker och vackra platser, äta & dricka gott samt njuta av allt.

             Krister Jonsson

             Krister är IFMGA/SBO Bergsguide med rötterna i Västerbotten men sedan många år bosatt i Chamonixdalen. Han strävar efter att pusha såväl sig själv, som sina gäster, till nästa nivå. Han har många imponerande alpina meriter och ett långt yrkesliv som bergsguide i ryggen och ger ordet stabil en sann innebörd.

              Oskar Kihlborg

              Oskar Kihlborg har under 25 års tid arbetat som äventyrare, föreläsare och fotograf. Oskar blev tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av världens högsta berg Mount Everest, 1990.

               Stefan Palm

               Stefan är ständigt på jakt efter nya platser för att hitta bra snö, utmanande klättring och vackra berg; en passion han lever för. Stefan är internationellt auktoriserad bergsguide (UIAGM) och har ett flertal andra instruktörs- och guideutbildningar i ryggen.

                Kim Falck

                Kim är utbildad AEM-guide och har lång erfarenhet av att vandra i berg. Han har även mycket stort koll på flora och fauna, speciellt medicinalväxter och dess historia.

                 Jörgen Karström

                 Jörgen har levt och verkat i bergen i hela sitt vuxna liv. Om vintrarna är vanligtvis La Grave hans fasta punkt men han söker gärna äventyr även utanför Europa. Jörgen har bland annat arbetat med att utbilda pistörer i Kashmir och gjort en del turer i Iran, i Kaukasus och i Himalaya.

                  Bo Björnsäter

                  Bo har ett förflutet som doktorand i marinbotanik och har sedan mitten av 1980-talet arbetat som naturguide och lett naturresor till Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Bo har specialiserat sig på växt- och djurliv, men är även en kunnig kulturguide.

                   Lars Rosencrantz

                   Lars brinner för att dela med sig av sin passion för träning, äventyr och uthållighetssporter. Lars coachar och inspirerar hundratals triathleter inom ramarna för både egna träningsläger och som en av de ansvariga för Svenska Triathlonförbundets instegsläger på Las Playitas.

                    Mattias Jansson

                    Mattias kommer ursprungligen från Göteborg men är efter flera år i Åre nu bosatt i Trondheim. Han har läst ett antal fritids- och fjälledarutbildningar, samt ledarskap och psykologi på högskolenivå och har även en Bachelor i Tourism Management.

                     Joakim Strickner

                     Joakim är uppvuxen i den Österrikiska delen av Tyrolen men har även finlandssvenska rötter. Han har läst biologi samt ett par andra ämnen på universitet i Sverige och pratar flytande svenska med en härlig klang.

                      Ivo Stoikov

                      Ivo guidar både om vintern och sommaren. På sommarhalvåret guidar han främst vandringar i Balkan. Om vintern är det skitouring i Bulgarien, Albanien, Makedonien, Rumänien, Turkiet och Georgien.

                       Andrea Enzio

                       Andrea är uppväxt bland bergen med en familj där man antingen vart guide eller skidinstruktör. Andrea gick i familjens fotspår och började som skidinstruktör år1990 och som bergsguide år 1991 (UIAGM).

                        Ignacio Terés

                        Ignacio är en certifierad vandringsguide (international mountainleader) och en veteran bland bergen, han är mycket omtyckt bland våra resenärer och en trogen samarbetspartner.

                         Paola

                         Paola är född i Val di Fiemme som ligger i hjärtat av Dolomiterna, ett paradis där hon bor kvar med sin familj. Hon har arbetat med turism i över 30 år och kombinerar passionen för sitt jobb med sin kärlek till sitt land.

                          Matthias Danninger

                          Matthias är uppvuxen i Österrike och har studerat natur- och kulturgeografi i Innsbruck och Uppsala. Han är även certifierad vandringsguide (International mountainleader).

                          Kammarkollegiet

                          Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.