BOKNING

Att boka en resa med oss är enkelt. Skulle du vilja utöka din resa har vi goda möjligheter att förlänga dina biljetter, fråga oss vid bokningstillfället!

Att boka en resa med oss är enkelt. Skulle du vilja utöka din resa har vi goda möjligheter att förlänga dina biljetter eller boka extranätter, fråga oss vid bokningstillfället!

SÅ HÄR BOKAR DU VÅRA UTLANDSRESOR

1. Kontakta oss via e-post (info@pathfindertravels.se) eller per telefon (+46(0)31-707 00 80) och berätta vilken eller vilka resor du är intresserad av. Vi hjälper dig att hitta fram till rätt beslut som passar dig och dina önskemål. Skulle du vilja komma i kontakt med oss utanför våra telefontider, vardagar 09:00-16:00, finns vi alltid att nå via e-post.

2. Vi e-postar en bokningslänk via vilken du fyller i en reseanmälan och skickar till oss.

3. Vi e-postar en bekräftelse att du reserverat en plats på resan.

4. Vi e-postar (alternativt skickar brevledes) två fakturor, en för anmälningsavgift á 3000 SEK och en för slutbetalning. Anmälningsavgiften skall betalas inom 10 dagar och bokningen blir därmed bindande. Slutbetalningen skall inbetalas 50 dagar före avresa*. Önskar du att betala resan med kort, så kan vi lösa detta genom betalsystemet Stripe.

På fakturorna finns specificerat vad du har bokat och vad respektive betalning avser, kontrollera gärna att samtliga uppgifter stämmer, om inte; återkom till oss snarast så ser vi till att det blir rätt. Observera att flera av våra avgångar är mycket populära och bör bokas långt i förväg.

5. Vi e-postar (alternativt skickar brevledes) praktisk information om resan i form av packlista m.m.

SÅ HÄR BOKAR DU VÅRA RESOR INOM SVERIGE

1. Kontakta oss via e-post (info@pathfindertravels.se) eller per telefon (+46(0)31-707 00 80) och berätta vilken eller vilka resor du är intresserad av. Vi hjälper dig att hitta fram till rätt beslut som passar dig och dina önskemål. Skulle du vilja komma i kontakt med oss utanför våra telefontider, vardagar 09:00-16:00, finns vi alltid att nå via e-post.

2. Vi e-postar en bokningslänk via vilken du fyller i en reseanmälan och skickar till oss.

2.1  “Upplevelser på egen hand”, dvs resor utan guide”,  bokas via vårt online-system. Har du frågor om resorna eller behöver hjälp med on-line bokning, kontakta oss på per telefon (+46(0)31-707 00 80) eller via e-post (info@pathfindertravels.se)

3. Vi e-postar en bekräftelse att du reserverat en plats på resan.

4. I fall där anslutningsresa inte ingår till arrangemanget gäller följande:
Planerar du att ta dig till orten med flyg, tåg eller buss, alltså inte med hjälp privata färdmedel, åligger det dig att kontrollera anslutningsmöjligheter, innan du bokar arrangemanget. I de allra flesta fall finns tips på hur man tar sig till orten under ”Bra att veta” beskrivningarna. Om inte så skulle vara fallet, hör av dig till oss för tips och råd. Avvakta dock med att boka anslutningsresa tills vi bekräftat boenden m.m, se nedan.

5. Vi e-postar (alternativt skickar brevledes) två fakturor, en för anmälningsavgift á 20 % av totalbeloppet och en för slutbetalning. Anmälningsavgiften skall betalas inom 10 dagar och bokningen blir därmed bindande. Slutbetalningen skall inbetalas 40 dagar före avresa*. Önskar du att betala resan med kort, så kan vi lösa detta genom betalsystemet Stripe.

5.1  För “Upplevelser på egen hand”, dvs resor utan guide”, väljer du resa och datum via online-systemet på vår hemsida, där du också ser priser och vad som ingår i resan. I samband med bokning betalas även anmälningsavgift motsvarande 20 % av resans totalpris. Därefter får du omgående en bekräftelse per e-post att bokningen är genomförd. Du förbinder dig till våra resevillkor i samband med detta.

6. Efter vi har mottagit er bokning och anmälningsavgift alt. slutbetalning säkerhetsställer vi att bokningar av boende, transporter och övrig service som ingår i den resa ni valt är i sin ordning.  Vi bekräftar bokningen via e-post så snart vi har tillräckligt med deltagare för att kunna genomföra arrangemanget. Strax därefter får ni även namn på boenden och för resan, annan nödvändig praktisk information.

6.1. När det gäller “Upplevelser på egen hand”, dvs resor utan guide,  bekräftar vi bokningen via e-post mellan 0- 4 dagar efter bokningstillfället. Då får ni även namn på boenden och annan för resan, nödvändig information. Skulle det av något skäl dröja längre än 4 dagar meddelar vi självklart er.

6. Resan slutbetalas 40 dagar innan avresa. Om det är kortare tid än 40 dagar till avresa, betalas hela resan inom 0 – 4 dagar.

AVBOKNING

Avbokning skall göras så snart hinder för resa uppkommer. Kontakta Pathfinder Travels på telefon (+46(0)31-707 00 80), alternativt via e-post (info@pathfindertravels.se).

Välkommen att boka din resa!

*Tiden för slutbetalning kan variera något beroende av när vi (Pathfinder Travels) måste boka och betala för att få plats på flyg, buss, knyta upp guider, ordna logi m.m.

FÖR VÅRA NORSKA, DANSKA OCH FINSKA RESENÄRER

Vissa av resorna kan bokas med utresa från Oslo, Köpenhamn eller Helsingfors beroende på destination. Vi kan ibland även ordna med anslutningar till och från andra städer. Vi informerar er om möjligheterna i samband med att ni bokar resan enligt ovan angivna rutin.

RESEGARANTI

Pathfinder Travels uppfyller Kammarkollegiets krav på ställda säkerheter enligt lagen om paketresor.

RESEVILLKOR

Läs om våra resevillkor här för utlandsresor här.

Läs om våra resevillkor inom Sverige här.

RESEFÖRSÄKRING

I Pathfinder Travels arrangemang ingår inte reseförsäkring utan det åligger resenär att ha ett fullgott och ändamålsenligt försäkringsskydd inför resan. En grundläggande reseförsäkring ingår i de flesta större hemförsäkringar men kan behöva kompletteras beroende på resans pris eller karaktär. I regel kan reseförsäkring tecknas fram till avresedagen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi råder er starkt att kontrollera att ni har ett fullgott avbeställningsskydd. Då har ni möjlighet att få pengarna tillbaka vid allvarlig sjukdom eller andra särskilda omständigheter, som förhindrar din avresa. Avbeställningsskydd skall vara ordnat eller tecknas i samband med att bokningen blir bindande.

De flesta banker har avbokningsskydd upp till vissa belopp så länge du köper resan med ditt kort, via internetbanken eller på ditt bankkontor. Ta kontakt med din bank och kontrollera vad som gäller och vilka som omfattas av skyddet.

Avbeställningsskydd ingår i regel även i alla större hemförsäkringar. Undersök även vilket skydd som finns i hemförsäkring innan du tecknar tilläggsförsäkringar. Detta för att undvika att dubbelbetalning för samma tjänst.

Behöver ni teckna eller komplettera ert reseskydd eller avbeställningsskydd, kontakta till exempel Europeiska Reseförsäkringar, Solid Försäkringar eller Gouda Försäkringar.

Kontrollera alltid noggrant villkoren för respektive försäkring.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.