Stories

Här är tanken att vi ska samla våra egna reseberättelser, reflektioner och skrönor samt kunna publicera bidrag från våra gäster och guider.

Det är också ett forum för praktiska råd och tips när det gäller utrustning, packning, träning med mera. Ibland gör vi även djupdykningar i vad det innebär att delta i en specifik aktivitet.


Picos de Europa – en vandrares paradis

Pathfinders Emma Lindahl berättar om vår fina resa till Picos de Europa från resan i maj år 2024.


Borgarfjörður Eystri, en liten isländsk saga om hur en resa blir till

Island tål att berättas om. En ö utkastad i det stora blå. Ett måste för den som vill se och resa.


Marocko i mitt hjärta, en kärlekshistoria

Pathfinders Nicke Sundström berättar här en historia om sin långa relation till Marocko där både sorg och glädje ryms, såsom i alla långa kärleksförhållanden.


Skolan i Rampur

Här berättar vi om ett skolbygge i Nepal, en process som inleddes hösten 2018 och alldeles nyligen slutfördes. Vi tackar Build up Nepal, Tuki Nepal, Örjan och Jonas och alla andra som bidragit att idé blev till verklighet!


Sommar i Alperna 2021

Vi är väldigt tacksamma över att vi kunde genomföra några av sommarens resor trots Corona. Att få tillbaka härliga bilder och glada kommentarer från våra gäster gör att vi känner oss laddade inför hösten. Hoppas även ni blir inspirerade!


På stig genom vårens grönska

Vårtecken, 2021

Coronaåret har varit utmanande på många sätt, nästan lite deppigt emellanåt. Men vi har överlevt vintern och är i full gång med våra weekendresor. Här kommer några ögonblick vi försökt fånga från våra resor i april/maj.


Med full skyddsutrustning i Chamonix

Det var 30 år sedan jag sist satte min fot i Chamonixdalen. När vi började följa floden Arve efter Sallanches hittade minnet tillbaka, bergen trädde återigen fram i mitt inre.


MYANMAR, en vandring i ormens öga

Världen; en glob som vreds och snurrades runt i barndomsrummet. Lättfotad gick jag på jorden medan vyerna vidgades och världen krympte.


Här kan ni läsa en utförlig beskrivning av vad man bör tänka på inför en tältbaserad vintertur. Texten är skriven av färdledaren Daniel Wilhelmsson Wesén.


Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.