Vårtecken, 2021

Coronaåret har varit utmanande på många sätt, nästan lite deppigt emellanåt. Men vi har överlevt vintern och är i full gång med våra weekendresor. Här kommer några ögonblick vi försökt fånga från våra resor i april/maj.

Skitouring, Kaitumjaure/Kebnekaise

Förvisso en veckoresa. Dock värd att berätta.

Från Nikkaloukta och sedan med hjälp av Sarris familjens skoterservice uppstyrt av bergsguiden Krister Jonsson kom vi fram till Kaitumjaure. Där hade vi stuga och ett antal berg för oss själva. Vinden drev oss in och uppåt mot berget, Sanjarchokka, vi toppade ur kring 20:15 första kvällen, men klass 1 varning på blåst gjorde att det räckte till för flera dagar.

Fem lådor mat, kamin, gasspisar samt ved, vatten på rimligt avstånd gjorde resten. Det blev en innerlig och utmanande upplevelse tack vare gott sällskap och stabil guide.

Sedan for vi upp mot Kebnekaiseområdet, återigen med skoter, 4-takt, lågt co2 utsläpp, alla sopor tog vi med oss också, de blev säkrade i Nikkaloukta. Guiden Jonsson hade koll på återbäringen. Sedan etablerade vi oss vid fjällstation. Lite för mycket folk där för vår och guidens smak, men vi hittade utrymme på fjället, ja inte på den högsta toppen, men på den coolaste, Toulpagorni.

Tack för fantastiska dagar i Kaitumjaure och Kebnekaise. Otroligt fina toppturer i skiftande väder och på torr såväl som våt snö. Tack även för superbra tips och kunskap om berg, snö, teknik och mycket annat. Maten, vi får inte glömma att nämna maten. Under enkla förhållanden utan el och rinnande vatten dukades de fram en supergod måltid efter en annan i Kaitumjaure. Snacks, huvudrätt och efterrätt och vin. Inte illa.

Ulrika & André, April 2021

Mountainbike för alla, Jonsered

Base & bike camp hemmavid. Jonsered är runt hörnet för oss. En kulturmiljö av riksintresse med mycket stigning och riktigt bra stigar genom bok- gran- och blandskog kringgärdat av åar och sjöar, jo, några tramptag bort.

Vi försöker få alla som är beredda på viss kamp att upptäcka glädjen i MTB. Vi rör oss i cirklar, stegrar nivån och ger utrymme för att både kliva av och vidare. Kapa kedjelängd och prestige, släpp på allt du kan och har. Vi jobbar för att alla ska ha skoj på hoj. Vi tror att vi har lyckats.

Vi är mycket nöjda över rundan i lördags.  Vi kan tänka oss att hänga på fler av era evenemang när det passar i tid och svårighetsnivå.

Ulrika Börjesson, maj 2021

Sail & Hike, en odysse´ i Marstrandsarkipelagen

Släpp fångarna loss det är vår, kalla den änglamarken… Ja, det är lite Hasse & Tage blandat med Taube som vi möter på detta koncentrat av hav och berg. Vi var barn, kanske inte ens påtänkta, när de skrev och sjöng, men vi sjunger gärna deras sånger igen.


Vi lägger loss från Marstrand, seglar till Dyrön för säker hamn med WC och dusch. Gör en promenad på ön, spanar efter mufflon, säl och tumlare. Sist vi var där såg vi alla, Big 3! Däggdjuren är oss närmast, men vid sidan av det finns det mängder av fågel, flora och bergarter och lavar värda att beskåda.

En geolog skulle älska det som väntar därefter…, Älgön/ Brattön, skapade genom intrusion, djupbergarter som norit och anortosit.

Utöver det, en unik ljunghed, grottor, lundar som får en att tänka på paradiset…

Skepparen Henrik Wallgren, en gigant, styr alltid sitt stolta skepp, “Flykt” i säker hamn. När vi inte är ombord; umgås och äter, så vandrar vi. Vad hände sist? Jo, + 700 höjdmeter på två dagar, snö, sol och massor av geologi, botanik…. Lite spännande scrambling/ klyvning också. Däremellan hjälpte vi till med att få Flykt att segla. Till Klöverön där ännu en spektakulär och go vandring väntade på oss.

Mat, dryck och sång ingår, vi gör vårt bästa för att det ska smaka och smäkta.

Tack för underbara dagar i trevligt sällskap. Njöt av havet, segla, vandringarna, naturen , god mat och ett superväder, vad mer kan man önska sig? Jo… att göra det igen och igen och igen.

På återseende! 😀⛵️🧗‍♂️ //Danne

MTB, Kullaberg

Hände nyss, ni missade något, chansen kommer igen.

Starka naturupplevelser

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.