Om oss

Idén om Pathfinder Travels grundar sig i vår egen passion för resandet och aktiviteter i bergen, en utgångspunkt vi fortfarande håller fast vid när vi skapar våra resor.

Vi vill ge dig starka upplevelser i spektakulära och vackra bergsmiljöer. Ofta väljer vi att åka till områden och länder som gör att resorna laddas med en kulturell dimension och som gör själva reseupplevelsen större.

Våra resor präglas mycket av hur vi tycker att det skall vara att resa. Glöm allt vad stora grupper, turistfällor och traditionella reseledare heter. Små grupper, flexibilitet och personlig service är snarare vårt signum. Vi har sedan starten 1999 strävat efter att skapa unika, egenproducerade resor med kvalitativ färdledning. Pathfinder Travels var bland annat först i Sverige med att arrangera skidresor till länder som Iran och Marocko.

Vissa av våra alpina upplägg kan innebära en del fysiska/psykiska påfrestningar och är förlagda till miljöer som kräver högt säkerhetstänkande. Men du behöver inte vara en topptränad atlet för att kunna hänga med. Det viktigaste är att du gillar att resa och att du tycker om att vistas i bergen på naturens villkor. Genom våra erfarna och professionella bergs- och reseguider garanterar vi att du får både spännande och säkra upplevelser av bergen med dig hem.

Hoppas vi får nöjet att resa med dig!

Vi som driver Pathfinder Travels är:

Nicke Sundström

Nicke startade Pathfinder tillsammans med Pelle Aronsson 1999. Han har bakgrund som historiker men arbetar nu med Pathfinder på heltidsbasis och driver samt ansvarar för reseverksamheten som helhet och brygger en del kaffe. Nicke har under åren åkt mycket skidor och gjort toppturer i Skandinavien, Alperna, Nya Zeeland, Kaukasus, Marocko, Balkan, Iran och Argentina. Som lyckligast är han i bergen eller på havet, gärna i sällskap med sin familj. Under senare år har Nicke tillbringat mycket tid i Marocko och han guidar gärna på vandringsresor i Höga Atlas och Jordanien när tid ges.

Pelle Aronsson

Pelle har gjort många, långa resor i samtliga världsdelar och har en brokig bakgrund med flera olika arbeten i bagaget. På Pathfinder jobbar han med Banff Mountain Film Festival och som reseproducent. Han är även med och utvecklar Pathfinders verksamhet och är en idéspruta med många järn i elden.

Förutom resor och kultur tycker Pelle om att vara aktiv ute i naturen genom att åka skidor, skrinna, vindsurfa, springa och cykla moutainbike. Pelle guidar bl.a. på vår mountainbikeresa till Marocko.

Adrian Nordenborg

Adrian är en entusiastisk allkonstnär med hela världen som arbetsfält. Han arbetar som professionell reseguide men har även gjort åtskilliga långresor på egen hand. I dagsläget har han rest i fler än 100 olika länder och antalet växer ständigt.

Han har guidat vandringar i Marocko, Indien, Turkiet, skidturer och vandringar i Iran. Adrian jobbar även med Banff Mountain Film Festival samt som allmän inspiratör.

Cecilia Östgårdh

Cecilia trivs som bäst bland berg och skogar. Sin tid spenderar hon helst på klätterklippan, i skidbacken, i löpspåret eller med ett par vandringskängor på fötterna. Hon är utbildad resekonsult och har nu varit i branschen ett flertal år. På Pathfinder tar hon främst hand om den administrativa biten men hjälper även till att producera nya resor och bolla idéer. Cecilia har lite extra koll på Nepal och Marocko och guidar gärna vår vandringsresa till Höga Atlas.

Emma Lindahl 

Emma är utbildad resekonsult och började arbeta som reseproducent på Pathfinder i början av 2023, där hon till största del arbetar administrativt med våra resor. Sitt lugn finner hon ute i naturen eller på havet. 2015 korsade Emma atlanten och har efter det gjort fler långseglingar och resor runtom i Europa, Asien och Västindien. Bortom havet, när kylan och snön faller står skidåkning och snowboardåkning högst upp på listan.  

Kontakta oss

Telefon: 031–707 00 80
E-post: info@pathfindertravels.se

Kom förbi och hälsa på!

Vårt kontor ligger vid Garveriet i Floda precis invid Gotaleden och Säveån. Här delar vi lokal med aktivitetscentret The Tannery Club och Lerum kommuns Infopoint. Kom gärna förbi så kan vi prata äventyr i när och fjärran! Adressen är:

Pathfinder Travels
Garverivägen 11 H
SE- 448 31 Floda
Sweden

Pathfinder Travels är ett aktiebolag med organisationsnummer 556823-8447. Pathfinder Travels AB uppfyller Kammarkollegiets krav på ställda säkerheter enligt lagen om paketresor.

Vårt kontorsfönster är det ni ser under skylten magasinet. Välkommen in!
Vy från vårt fönster
Badnära läge
Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.