Banff Open Air 2022

Varje höst sedan 2003 har Pathfinder arrangerat den populära “Banff-festivalen” runt om i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Festivalen har kommit att bli en tradition för de 12 000 personer som varje år besöker oss – superkul tycker vi!

Skidåkare, Klättrare, Cyklister, Trailrunners, Kajakpaddlare och allmänt frilufts- och filmintresserade samlas för att kolla det bästa världen har att erbjuda av bergsfilm.

Nu tar vi traditionen vidare i landet genom att erbjuda utomhusbio under sensommaren med start 2022! Konceptet är enkelt – På europas största uppblåsbara filmduk visar vi godbitar från festivalen tillsammans med skönt häng, food trucks, musik och stämning under stjärnorna i parker runt om i Sverige – fritt inträde. Vi kallar det Banff Open Air.

Banff Mountain Film Festival är världens största filmfestival med filmer inom kategorierna bergssport och bergsupplevelser. I Skandinavien och Finland drar bioturnén inomhus varje höst över 12 000 besökare. Visningarna i Sverige har arrangerats sedan 2003.

Utomhusvisningar av Banff Mountainfilm Festival arrangeras på flera håll i världen, Tyskland, Chile, Australien för att nämna några länder.

För att expandera festivalen ytterligare lanserar vi nu utomhusbio för en outdoor intresserad publik i parker runt om i Sommarsverige. För detta söker vi partners – kanske är det just ert företag?

Konceptet är enkelt – På europas största uppblåsbara duk visar vi godbitar från festivalen tillsammans med kul häng, food trucks, musik och skön stämning under stjärnorna i parker runt om i Sverige – fritt inträde. Vi kallar det Banff Open Air.

Adrian Nordenborg, festivalarrangör

Varje visning har kapacitet för mer än 5 000 besökare då filmduken som vi specialbeställt för turnén är 20 meter bred och 11 meter hög. Ljudmässigt pratar vi om ett antal “ljudtorn” för att få ut ljudet till hela publiken och flera synkade ljusstarka projektorer kommer att ge alla en grym filmupplevelse!

Som jämförelse kan nämnas att en filmvisning utomhus i Göteborg 2017 drog 8500 besökare.

FESTIVALPARTNERS

 

Bland våra tidigare partners kan nämnas:
Patagonia, The North face, Suntoo, Millet, Gore-tex, Sherpa, Petzl, Bridgedale, Dynafit, Salewa, Seatosummit

Turné augusti / september 2022

Augusti och september är det en bra tid att visa film utomhus. Det är tillräckligt mörkt och behaglig temperatur. För att kunna dra så mycket publik som möjligt har vi planerat visningarna i större städer. Preliminärt nedanstående orter:

  • Stockholm, Rålambshovsparken
  • Göteborg, Azaleadalen
  • Malmö, Lördagsplan
  • Uppsala, Ekonikumparken
  • Jönköping, Stadsparken

Som partner till Banff Open Air kan ni:

  • Nå en outdoor-intresserad och köpstark publik om 35 000 personer
  • Möta potentiella kunder i en avslappnad atmosfär
  • Låta ert varumärke kopplas till Banff Mountain Film Festival

Vad är det för filmer? Mer om Banff Mountain Film Festival

Banff Mountain Film Festival är världens största filmtävling med filmer inom kategorierna bergssport och bergsupplevelser där de bästa filmerna vinner olika priser. Bredden på filmutbudet är oöverträffad.

Under festivalen visas filmer inom genrer som exempelvis äventyr, resor, skidåkning, klättring, kajakpaddling, cykling, dokumentärer, kortfilm, spelfilm och animerad film. Praktiskt taget allt finns representerat varje år.

Här är ett urval av de över 400 filmer som skickade in till festivalen 2020 – allt samlat i det nu smått klassiska “Banff introt” som sparkar igång varje festivalkväll.

Direkt efter festivalen startar man en världsturné med ett urval av de bästa filmerna. Turnén, “World Tour”, besöks av mer än 500.000 människor vid 1000 visningar i över 40 länder! Mer info om festivalen hittar du på: www.banffmountainfestivals.ca. Vi på Pathfinder har arrangerat visningar av festivalen i Sverige, Norge, Finland och Danmark sedan 2003 på olika biografer.

BLI PARTNER TILL BANFF OPEN AIR

Hör av er till oss för att diskutera möjligheter med er festivalmedverkan.

Kontaktperson: Adrian Nordenborg
Telefon +46 0739-335074

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.