Skidbestigning på Hokkaido, Japan

Ett av Japans bästa skidområden finner du på Hokkaido. När de kyliga vindarna från Sibirien sveper in över ön bär de nämligen med sig otroliga mängder snö.

Under resan kommer vi att bestiga ett antal vulkaner i området kring Niseko (sydost om Sapporo) samt kring Furano (nordväst om Sapporo). Vi namnger dock inte vart vi åker, då dagsturerna bestäms nära inpå utifrån rådande snö- och väderförhållanden. En normal dag innebär att vi går ca 1500 – meter höjdmeter. Det kan låta mycket men snön och åkningen är så bra att din motivation kommer att vara på topp. Normalt turar vi upp ett spår till toppen, och återanvänder detta för att nå ytterligare åk. Landskapet är otroligt vackert och de turer vi gör här kommer få er att tappa andan på fler än ett sätt. Snökvaliteten är otrolig, kanske den bästa att finna i världen. I snitt snöar det ca 18 meter på Hokkaido under vintern.

Vi kommer att bo i fina japanska bergshyttor och ta för oss av det japanska kökets läckerheter. Bergshyttorna är fräscha och smakfullt inredda och servicen är mycket bra. Afterskin avnjuts i heta källor och vi kan även passa på att smaka det lokala ölet. Under vistelsen i Japan kommer vi även i kontakt med den speciella kulturen på Hokkaido, en stor reseupplevelse.

Vi specialiserar oss på toppturer som ger mer kvalitet och betydligt mindre folk än resor koncentrerade runt liftsystem. Vi reser med två bergsguider så att vi kan, skulle vi behöva, dela på gruppen för att ge alla den skidåkning och den uppmärksamhet som krävs.

Resan leds av bergsguiden Stefan Palm, en av Sveriges mest erfarna bergsguider med hela världen som arbetsfält. Tillsammans med sin japanske guidekollega, Hiro, har han kört skidresor på Hokkaido varje år sedan 2003, 2-3 veckor/år.

OBS, beslut om genomförande av resan tas efter den 15 november 2020. Detta på grund av rådande situation med COVID-19 samt Svenska UD:s reserekommendationer.

 

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar

Resefakta

Reslängd9 dagar
GruppstorlekMax 8 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Alla lokala transporter
 • Svensk UIAGM-certifierad bergsguide
 • Japansk bergsguide
 • Alla övernattningar (hotell- och lodgeboende)
 • Halvpension
 • Liftkort ingår om behov finns för att komma upp på berget och nå planerade åk
I RESANS PRIS INGÅR EJ:
 • Flyg t/r Japan
 • Dryck & luncher
 • Heldagsliftkort om gruppen skulle välja att lägga en hel dag i ett skidsystem
 • Personliga försäkringar

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Sapporo – Otaru Musashitei

Vi ankommer till Chitose flygplats och blir upphämtade av vår guide. Vi åker till Otaru Musashitei och inkvarterar oss på vår japanska bergshytta, som kommer att  vara vårt basläger i två dagar. Vi äter sedan en god välkomstmiddag tillsammans. Innan läggdags går Stefan igenom de kommande dagarna mer i detalj.

Dag 2. Otaru Musashitei

Första dagen inleder vi med att gå igenom säkerhetsutrustningen och åka ihop oss, därefter följer grym skidbestigning i området.

Dag 3. Otaru Musashitei – Takashima ryokan

Åkning i samma område, på kvällen packar vi ihop och åker till  ett nytt område och checkar in på Takashima Ryokan

Dag 4. Takashima ryokan

Skidbestigning i det nya området. Övernattning på Takashima Ryokan.

Dag 5. Takashima ryokan – Furano

Halvdags åkning kring Takashima, på eftermiddagen åker vi vidare mot Furano och checkar in på  Ryokan i Kamihoroso.

Dag 6. Furano

Åkning i Furano eller Tokashi Dake området.  Övernattning på samma Ryokan.

Dag 7. Furano

Skidbestigning kring Furanodake,

Dag 8. Furano – Sapporo

Skidbestigning kring Furanodake, På eftermiddagen åker vi tillbaka till Sapporo och firar av med en god avskedsmiddag.

Dag 9. Sapporo – Hemfärd

Vi tar oss ut till flygplatsen och flyger hemåt eller reser vidare på egen hand.

map_marker:

Bra att veta

Under denna resa kommer vi mestadels att ta oss upp i bergen av egen kraft vilket innebär att erfarenhet av skidbestigning eller annan lämplig alpin erfarenhet är ett krav. Alla deltagare svarar själva för personlig utrustning men hör av er till oss om ni saknar någon säkerhetsutrustning så kan vi lösa det. Obligatorisk personlig säkerhetsutrustning är dock lavintranceiver, lavinsond och spade.

Vi välkomnar de som kör med alpin turutrustning, telemarksåkare. Snowboardåkare måste dock ha splitboard. Anledningen tilll detta är att snön i regel är så djup och bottenlös att snöskor kan innebära problem. För frågor kring detta hänvisar vi till Stefan Palm.

Vi bor på fina bergshyttor/ Ryokans som håller hög klass, trots sin enkelhet. Hotellet i Sapporo håller god standard. I och med att vi bor på flera Ryokans och transporteras oss mellan dem, är det bra att ha en slimmad packning. Ni får en packlista i samband med bokning.

Du behöver inget visum för att resa till Japan, det räcker med passet. Valutan i Japan är yen. Ta med kontanter i US-dollar eller kreditkort (VISA) om ni väljer att växla pengar på plats. Det är dålig växelkurs om ni tar med svenska kronor. Resecheckar i yen och dollar accepteras på banker och stora hotell. Kreditkort accepteras inte överallt, det är därför bra att ta med inväxlade kontanter och ha med kontokort som back up.

Du behöver inga vaccinationer utöver gängse grundskydd. Hygien- och hälsomässigt håller Japan hög standard.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Skidresa

Ski touring södra Tohuko, Honshu/Japan

Följ med till den japanska huvudön på ett skidäventyr utöver det vanliga. Njut av en daglig dos med pudersnö, många höjdmeter och god mat.

 • Skidresa

Ski touring i Kirgizistan och Tien Shanbergen

Denna resa tar sikte på bergslandet Kirgizistan som ligger i Centralasien. Kirgizistan är ett land som bjuder på orörd vildmark, gästvänliga nomader, yurtboende och toppturer på skidor.

 • Skidresa

Ski touring i Höga Atlas, Marocko

Afrika är knappast den kontinent som förknippas med skidor och snö, men bergskedjan Höga Atlas bjuder på riktigt fin skidåkning med både hög höjd och branta colouirer.

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.