Om våra mountainbike resor

Samtliga våra Mountainbikeresor tar avstamp i den tydliga ambitionen att ge dig starka upplevelser i spektakulära och vackra bergsmiljöer.

På våra MTB-resor hittar du flowig XC-cykling i kombination med kvalificerade kulinariska och intressanta kulturupplevelser.

Du hittar  enduroinriktade resor med utmaningar för dig som tycker om att kasta dig utför avancerade nerförskörningar och sedan uppskattar att ha annat transportmedel än den egna cykeln uppför bergssidorna.

Du hittar äventyrliga resor i utmanande bergsmiljöer, där du både rasar nedför och trampar uppför och emellanåt får lite hjälp på traven för att vinna höjdmetrar.

Låt oss veta vad just du vill uppleva så guidar vi dig rätt, både i jakten på rätt resa och när vi är på plats i bergen.

Cross Country

Våra Cross Countryresor ger dig som njuter av att vara ute på cykelturer i hänförande miljöer och blandad terräng bäst värde. Är du förtjust i Cykelvasans olika lopp och tycker att Fjällturen, Bockstensturen eller andra lopp i svenska långloppscupen inspirerar dig hittar du dina resor här. Vi tror att du njuter lika mycket av att utmana din fysiska förmåga uppför som av glädjen att åka nerför på flowiga stigar utan större tekniska hinder.

På våra Cross Country-resor har du roligast på en hedlämpad XC-cykel med slaglängd på runt 100 mm och vi är i huvudsak lycrafantaster utan skärm på hjälmen.
Det är också här du hittar den unika resan till ett av världens bäst arrangerade etapplopp ”Whines2Whales – Pinotage” i Sydafrika. Det är ett lopp som lockar flera tusen MTB-motionärer från hela världen. Loppet är mycket mer en upplevelse än tävling och går på bergen genom de vackra vinodlingarna runt Stellenbosch strax öster om Kapstaden.

MTB- weekend, Kullaberg, Skåne

Enduro

Gillar du fart, tekniskt utmanande stigcykling med berms, drops, rockgardens och långa nedförslöpor, så är våra enduroprogram något för dig. Fokus ligger på utförskörning, både på naturliga och byggda stigar, och du får en eller flera gånger om dagen hjälp att ta dig upp på berget genom olika transportlösningar (emellanåt kan det dock bli lite trampande uppför). I regel är programmen centerbaserade vilket innebär att vi bor på en och samma plats och gör olika dagsturer i närområdet.

För att få glädje av resorna ska du behärska teknisk cykling, vara hyfsad van vid brant terräng, vara i god form och utan problem ta dig fram på röda leder. Lämpligt cykelval är en heldämpad enduro cykel med 150-170 mm slaglängd med kraftigare däck. Armbågs-, knä-, bröst- och ryggskydd samt fullfacehjälm rekommenderas.

Enduro MTB-vecka, Chamonix

mountainbike marocko

All Mountain

På All Mountain-resorna är bergsupplevelsen som helhet i fokus. Vi tar oss helt enkelt fram på naturliga stigar i storslagna bergsmiljöer. Både långa stigningar uppför och nedför förekommer. Ibland är det flowigt och relativt lättcyklat, ibland är det brant, stenigt och mer krävande. Med andra ord kan du förvänta dig all typ av MTB-cykling. Ibland rör vi oss mellan olika områden och flyttar boende, ibland bor vi på en och samma plats. Tanken är du alltid ska få med dig en upplevelse av vild och otämjd terräng- ett MTB äventyr för livet.

För att få glädje av resorna ska du vara bekant med all typ av MTB-cykling och kunna föra fram cykeln på ett säkert och stabilt sätt. Lämpligt cykelval är en heldämpad enduro eller All Mountain cykel med 130–160 mm slaglängd med sidoförstärkta däck. Armbågs- och knäskydd rekommenderas, vanlig hjälm eller fullface är ditt val.

Mountainbike genom ett världsarv: Kappadokien, Turkiet

Mountainbike äventyr i Övre Mustang, Nepal

Gradering

Vi har även en gradering som vi hoppas kunna hjälpa dig att välja rätt resa, se här!

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.