Tilläggspaket Indiska Himalaya

Som ett tillägg till vandringsresan över Kuari Pass kan man göra en rundresa på fyra dagar till Agra och Jaipur. Taj Mahal är ett givet utflyktsmål under besöket i Agra och Agra Fort bjuder på spännande arkitektur med magnifik detaljrikedom. Jaipur kallas ofta för den rosa staden (Pink City) tack vare dess rosamålade äldre delar. Färgsättningen bestämdes av Maharaja Ram Singh för att välkomna Prinsen av Wales år 1876 och fortfarande ser man att färgen oftast väljs då det ska målas lite här och var.

Dag 13. Delhi – Agra

Tidig start och färd till Agra (210 km, 5 h) i minibuss. Längs vägen besöker vi Sikhandras gravmonument. I den fridfulla parken runt graven finns goda möjligheter att få se Grå/Hanuman langurer och när vi kommer fram i Agra checkar vi in på vårt hotell och går sedan för att titta på Agra Fort. Agra Fort började byggas av mogulhärskaren Akbar år 1565. Fortet byggdes från början som en försvarsanläggning och har en dubbel mur som är över 20 meter hög och 2,5 kilometer lång. Det fungerade som en försvarbyggnad ända fram tills att barnbarnet Shah Jahan vid sitt styre runt 1605 började göra tillägg runt om i fortet i sitt favoritmaterial, vit marmor. Från och med den tiden började fortet mer och mer se ut som ett palats.

Dag 14. Agra – Jaipur

Efter att ha ätit tidig frukost så besöker vi Taj Mahal. Det är svalare på morgonen och det är en bra tid för att besöka maosuleet. Taj Mahal byggdes mellan 1631 och 1652 av Mogulen Shah Jahan. Byggnaden har kallats för världens största kärleksgåva då det uppfördes som gravkammare åt Mogulens hustru, Mumtaz Mahal, som dog i barnasäng efter att ha fött parets fjortonde barn. Det tog 22 år för cirka 20 000 arbetare, att uppföra denna byggnad i vit marmor. Arbetarna kom inte bara från Indien utan från stora delar av Asien.
Efter detta åker vi mot Jaipur (245 km/6 h) och på vägen besöker vi Fatehpur Sikri. Vid ankomst checkar vi in på vårt hotell.
Drygt 37 kilometer bort från Agra ligger Fatehpur Sikri, staden som också kallas den övergivna staden. Denna stad var från början endast en liten by vid namn Sikri. När Akbar 1571 bestämde sig för att bygga sig en ny huvudstad, valde han Sikri mellan dåvarande huvudstaden Agra och det religiösa centret i Ajmer.

Dag 15. Jaipur sightseeing

I Jaipur besöker vi palatset, Amber Fort, Hawa Mahal och stadens omfattande och vindlande basarer. Hawa Mahal, vindarnas palats byggdes av Maharaja Sawaj Pratab Singh år 1799. Denna rosa, femvånings sandstensbyggnad var till för damerna i palatset, så de skulle kunna ha en bra och god utsikt på det som hände nedanför på gatan. Tag tillfället i akt och besök även Jantar Mantar. En park fylld med med stora skulpturliknande och fascinerande astronomi-instrument.
Amber Fort ligger ca 11 km norr om staden. Detta fort och palats började byggas av Maharaja Man Singh 1592 och senare tillkom en del som Sawai Jai Singh II läg bygga.

Dag 16 – 17. Jaipur – Delhi – Sverige

Återfärd till Dehli (265 Km/6 h). Vid ankomst till Dehli har vi en kortare sightseeing innan vi beger oss till flygplatsen för resan åter till Skandinavien.

Pris: 3300 SEK

I priset ingår:

  • 1 övernattning på Hotell Kant (eller motsvarande) i Agra med frukost
  •  2 övernattningar på Hotell Dera Rawatsar (eller motsvarande), Jaipur med frukost
  •  Transport i minibuss med luftkonditionering
  •  Sightseeing med engelsktalande guide i Jaipur & Agra
  •  Skatter

    I priset ingå inte:
  • Inträden i Jaipur & Agra, dricks, dricka och mat annat än där det anges.
Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.