Aktivitetsledare

Bra ledare skapar stort mervärde. Det är vår erfarenhet efter många år i branschen. Kunniga, entusiastiska människor som vill lära ut och dela sin passion. Vi är stolta över att kunna presentera följande gäng och hoppas att ni snart kommer att bekanta er med dem.

ADRIAN NORDENBORG

Bor: Göteborg

Adrian är en entusiasmerande allkonstnär med hela världen som arbetsfält. Vid sidan av att vara delägare i Pathfinder Travels arbetar han som frilansade reseguide, men har även gjort åtskilliga långresor på egen hand. I dagsläget har han rest i fler än 100 olika länder. Adrian har stor kunskap om hur de är leva under fältmässiga förhållanden och kan det mesta om natur och djur. Han är även en driven fotograf och en av Sveriges mest meriterade och omtyckta aktivitetsledare och en positiv urkraft.

Adrian leder aktiviteter som Vandring, Trailrunning,   Kanot/kajak, Friluftskoll

ALEXANDER TOLL

Bor: Göteborg

Alexander är genom svenska klätterförbundet auktoriserad klätterinstruktör. Han har jobbar med klätterkurser, event och coaching sedan 2015 både i egen regi och i samarbete med lokala klubbar och gym. Intresset för klättring fick Alexander redan som barn och sedan dess har han lärt sej behärska alla discipliner inom klättring.  Som bosatt i Göteborg är klipporna i Utby, Partille och Lerum alltid lätt tillgängliga och här har Alexander spenderat hundratals dagar och han är bekant med de flesta klippor och stenbumlingar i dessa områden. 

Alexander leder aktiviteten Klättring

ATTILA TAMAS

Bor: Höllviken

Attila har så länge han kunnat minnas njutit av att vara ute i naturen och genomföra diverse aktiviteter. Han har en militär bakgrund och har under många år arbetat inom säkerhetssektorn. Under ett uppdrag i Burma väcktes passionen för mountainbike som nu breddats till att omfatta gravelbike och bikepacking. Attila har dock även bra koll på överlevnad och en gedigen erfarenhet av att leda grupper i tuffa situationer. Som aktivitetsledare sätter han, utöver er säkerhet, helhetsupplevelsen högt på sin lista.

Attila leder aktiviteter som MTB,  Trailrunning, samt Friluftskoll

CECILIA ÖSTGÅRDH

Bor: Finnsjön/Mölnlycke

Cecilia trivs som bäst bland berg och skogar och har sina rötter i Svartedalens djupa skogar. Till vardags arbetar hon som reseproducent, administratör samt färdledare på Pathfinder Travels. Sin lediga tid spenderar hon helst på klätterklippan, i skidbacken, i löpspåret eller med ett par vandringskängor på fötterna. Hennes glada och rättframma attityd smittar lätt av sig och inget verkar kunna få henne att tappa humöret. Hon är en mycket omtyckt aktivitetsledare och har sedan barnsben en nära relation till djur och natur som hon gärna delar med sig av.

Cecilia leder aktiviteter som Vandring, Trailrunning, Utematlagning, Friluftskoll

DANIEL VILHELMSSON WESÈN

Bor: Göteborg

För Daniel händer det storslagna längs vägen. När skorna åker av och han sitter och njuter med fötterna i blåbärsriset eller när vattnet från en bäck rinner mellan fingrarna. ”Mentalt försöker jag tänka på att jag färdas mot ett mål och inte till ett mål”. Han har växt upp med skogen bakom knuten och alltid varit ute på äventyr, stora som små. Bland annat har han fotvandrat Karlskrona – Treiksröset, tillbringa 9 månader på cykel i Australien och pilgrimsvandrat från Saint Jean Pied de Port till Santiago di Compostella. Daniel är utbildad vildmarksguide och leder numera främst turer och kurser i Skandinavien.

Daniel leder aktiviteter som Vandring, Trailrunning, Utematlagning, Kanot/Kajak, MTB samt Friluftskoll

FREDRIK ÖLMQVIST

Bor: Göteborg

Löpcoachen Fredrik Ölmqvist är passionerad trailöpare sedan drygt 20 år och har sin bas i Göteborg. Fredrik har fullföljt en rad äventyrliga traillopp, bl a Marathon des Sables, ett 6-dagarslopp i Saharaöknen, UTMB: 160 km ultra-trail runt Mont-Blanc samt Jungle Marathon i Amazonasdjungeln. Han har under många år även varit verksam som frilansjournalist, specialiserad på trail running och har djup kunskap om hur man förbereder sig inför större utmaningar, fysiskt, mentalt och materialmässigt. Något han också gärna delar med sig av.

Fredrik leder aktiviteter som Trail running samt Vandring

FREDRIK SCHENHOLM

Bor: Mölndal

Fredrik är fotograf med fokus på outdoor och har gett ut rad böcker om uteaktiviteter kring Göteborg. Han är också drivande i projekten ”Det vilda Göteborg” samt ”Snösäker. Fredrik har besökt åtskilliga spännande platser ute i världen, ofta på skidor och i närheten av vulkaner. Under senare år har riktat in sig på det nära äventyret och är ofta ute och vandrar, cyklar i Göteborgsområdet: ”Platsen är det perfekta navet för så många olika naturtyper. Bokskogar och stränder söderut. Kullar, berg och vilda skogar österut. Klippor och fjordar norrut. Och havet i väster.”  Det finns få som besitter så detaljerade kunskap om Göteborgsnära äventyr som Fredrik.

Fredrik leder aktiviteter som Vandring och Mountainbike samt Klättring

KAJSA OLSSON

Bor: Ödsmål, Stenungsund

Kajsa är utbildad mountainbike instruktör genom Friluftsfrämjandet där hon också är ledare. Till vardags arbetar hon med projektledning inom besöksnäring och marknadsföring. Hon startade FB gruppen Mtbtjejerswe med nu närmare 3000 aktiva tjejer. Hon är även Ambassadör för Specialized Concept Store Göteborg och håller i mtb turerna Joyride för tjejer och har anordnat downhill- & enduro läger för tjejer och mtb resor. Kajsa älskar att köra fort nedför på både mtb och snowboard. Hennes hjärta klappar extra för att guida i fin natur, visa nya stigar och dela med sig av sin passion för mtb. 

Kajsa leder aktiviteten MTB

MAGNUS PAJNERT

Bor: Stamsjön/Lerum

Under de sista 20 åren har Magnus suttit på cykel så fort tillfälle funnits. Som professionell fotograf har han besökt många spännande platser och arbetat i utmanade miljöer. Han är och har varit starkt drivande i olika mtb-grupper och har järnkoll på stigarna i Göteborgsområdet och specifikt i trakterna kring Lerum. Magnus har också arrangerat er rad olika mtb- resor och har stor kunskap om allt som rör terrängscykling. Med sitt trygga och inspirerande sätt lockar han fram kämparanda och cykelglädje hos alla han möter. 

Magnus leder aktiviteten MTB

LARS ROSENCRANTZ

Bor: Eriksberg/Göteborg och Tylösand

Med bakgrund från uthållighetsidrott och en passion för att skapa glädjefyllda och strapatsrika upplevelser guidar Lars grupper på landsvägscykel och MTB. Lars brinner för att dela med sig av hans passion för träning och äventyr liksom hans erfarenheter från en bredd av uthållighetssporter. Förutom sitt engagemang för MTB har Lars lång erfarenhet från Triathlon och Ironmantävlingar på olika platser i världen på sin meritlista. Som ledare och coach är Lars öppen, närvarade och inkluderande och i hans sällskap finns alltid närhet till skratt och fantastiska upplevelser.

Lars leder , landsvägscykling, mountainbike, simning i öppet vatten, swimrun

NICKE SUNDSTRÖM

Bor: Slätthult, Stenkullen

Nicke har sedan år 2000 drivit Pathfinder Travels och har guidat åtskilliga vandrings-och cykelturer i när och fjärran. Han har en stor passion för uteaktiviteter såsom MBT, kanot, klättring, fiske och trailrunning och tillbringar mycket av sin tid på stigar, sjöar och klippor i Lerums närområde. Nicke har även ett djupt intresse för natur samt kulturhistoria och djupdyker gärna in i detaljer kring naturfenomen eller livsöden.

Nicke leder aktiviteter som Vandring, Mountainbike, Kanot/Kajak, Trailrunning, Klättring och Utematlagning

 

PELLE ARONSSON

Bor: Lerum

Pelle är Pathfinder Travels tredje delägare och har gjort många, långa resor i samtliga världsdelar och har en bred erfarenhet av det mesta inom outdoor. I stort sett är han ute varje dag, året runt, i alla väder på cykel, i löpspåret eller på sin windsurfingbräda. Ett livslångt aktivt leverne har gjort att han är Pathfinders starkaste i bergen och svår för de flesta att hänga av när det börjar luta uppför. Pelles kvicka humor i kombination med en sällsam förmåga till att läsa människor gör honom till det perfekta sällskapet på tur i ur och skur. 

Pelle leder aktivteter såsom Vandring, Trailrunning, Utematlagning, friluftskoll

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.