Vintertur i Sarek, det stora äventyret väntar

Vi har en vintertur i Sarek vi är stolta över. En helt unik resa för de som söker det storslagna utanför komfortzonen. Det är en tuff tur, men belöningen är stor.

“Deltog i skidturen i Sarek med pulka vintern 2022 med Daniel Vilhelmsson Wesén som guide. Jag har vandrat i Sarek på sommaren flera gånger men ville uppleva nationalparken i vinterskrud. Av säkerhetsskäl men också för att lära mig mer om längre vinterturer letade jag efter en guidad tur. På sommaren går jag oftast ensam och älskar den frihet och avkoppling som det ger. Därför oroade jag mig lite för att en tur med guide skulle ge för mycket av ”turistkänsla”. Men med Daniel som turledare blev gruppen ett fint team. Daniel har gedigen fjällvana och en imponerande förmåga att dela med sig av den på ett ödmjukt och inbjudande sätt. Vill du uppleva Sarek fullt ut på vintern, ha det riktiga äventyret men samtidigt få inspiration och känna trygghet i att gruppen har en turledare med gedigen kunskap och erfarenhet är den här turen ett perfekt val. Väl framme i Saltoluokta var jag riktigt trött, ja det var stundtals tuffare än jag hade väntat mig, men framförallt var jag helt uppfylld av en fantastisk vintervecka i Sarek.”

Fredrik Malmberg, Sweden

“Under min utbildning till fjälledare vid Malungs folkhögskola fick jag möjligheten att praktisera på en 8 dagars expedition genom Sarek ledd av fjälledaren Daniel Vilhelmsson Wesén. Med tre kunder tog vi oss genom nationalparken med turskidor, pulkor och tält i ett minst sagt varierande väder. Turen var en helt fantastisk upplevelse och en otroligt givande praktik. Daniel är en trygg fjälledare som på ett pedagogiskt sätt delade med sig av sin kunskap, både konkreta tips och tankar kring att vara fjälledare. Turen gjorde mig tryggare både som fjällfarare vintertid och i att själv leda deltagare i fjällmiljö.”

Gustav Kihl, Sweden

“En bragdmedalj för ledarskap som ger utrymme för att upptäcka sina brister själv men också på ett bra sätt peka i rätt riktning långt innan något går över styr eller blir farligt. Tagit kloka beslut i hårt väder och guidat på ett mycket snyggt sätt genom hela turen. Tack!

Mikael

Det  som gör turen möjlig för oss och våra gäster är  guiden, fjälledaren, Daniel Vilhelmsson Wesén. Han besitter hårt uppnådd förvärvad kunskap och djup erfarenhet och vet  därmed det mesta om det som är viktigt för att överleva därute. Om vildmarken kallar på dig, läs mer här

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.