Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.

Alperna är en imponerande bergskedja. Den sträcker sig från Medelhavet i söder till Wien i nordost och täcker in en yta av cirka 200 000 kvm. Denna resas rutt, Tour du Mont Blanc, är en av Europas mest populära vandringsleder och det med rätta. Turen tar dig genom sju av bergets kringliggande dalar, in i såväl Italien som Schweiz och upp på en höjd av 2 537 meter över havet som högst. Storslagna vyer, utmanande stigningar och en svårslagen natur kantar denna resa. Att vandringen dessutom ger dig möjlighet att uppleva det franska köket, italienskt kaffe och schweizisk ost gör upplevelsen i det närmaste komplett.

Då denna vandring täcker in nästintill 10 000 höjdmeter och i genomsnitt 8 timmar vandring om dagen får den beskrivas som fysiskt krävande. Vandringsvana och normal kondition är därför ett måste för varje deltagare. Vi bor på hyttor och gör ibland avstickare till små charmiga byar som exempelvis italienska Courmayeur. Utgångspunkt och avslut för vandringen är Chamonix. Till skillnad från många andra vandringar i Alperna kommer denna tur ha en följebil som transporterar packning utöver den som bärs med i dagsäcken.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2024-06-292024-07-06Stockholm, Köpenhamn, Göteborg 23 900 SEKEngelsktalande legitimerad vandringsguideJa
2024-09-142024-09-21Stockholm, Köpenhamn, Göteborg 23 900 SEKEngelsktalande legitimerad vandringsguideJa

Resefakta

Reslängd8 dagar
GruppstorlekMin 8, max 12 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flygresa t/r Geneve
 • Transfer Geneve – Chamonix t/r
 • Samtliga måltider från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Boende i bergshyttor (del i sovsal)
 • Engelsktalande legitimerad vandringsguide
 • Lokala transporter inkl lift
 • Transport av bagage mellan nattlägren under turen, dock ej dag 4
 • Boende två nätter på hotell i Chamonix/Les Houches inkl frukost (dubbel/twinrum)

Om du vill ta dig till Geneve med tåg eller på annat sätt görs ett avdrag på 4000 SEK.

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

DAG 1. SVERIGE – GENEVE – CHAMONIX

Ankomst till Geneve och transfer till Chamonix för inkvartering på hotell.

DAG 2. LES HOUCHES – LES CONTAMINES

Avfärd från hotellet till Les Houches. Vi tar liften upp till Belle Vue där vi startar vår vandring. Morgonen startar med en stigning i kuperad terräng upp över trädgränsen mot Col Tricot. Därefter bär det neråt mot Chalets de Miage. Vid de gamla fäbodarna äter vi lunch och varvar ner. Stärkta av vilan går vi sedan vidare uppåt mot Plateau Truc och fortsätter mot Contamines, en mysig by där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar, +1300 m/-650 m

DAG 3. LES CONTAMINES – VALLÉE DES CHAPIEUX

Vi börjar dagen med att vandra genom Col du Bonhomme. Efter en lång stigning i varierad terräng kommer vi in i en enslig dal, och vandrar ner över alpängarna till Valley des Chapieux. Vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 7 timmar, +1450 m/-800 m

DAG 4. VALLÉE DES CHAPIEUX – RIFUGIO BONATTI

Idag korsar vi gränsen till Italien vid Col de la Seigne som vi når på morgonen. Val Veny och Val Ferret ligger framför oss likaså Mont Blanc. Vi börjar med att vandra längs en militärväg till magnifika Lac Combal och La Visaille. Vi tar lokalbussen till Courmayeur för en ristretto eller gelato. Därefter tar vi en annan lokalbuss till Val Ferret som är startpunkten för vår sista stigning upp till Rifugio Bonatti där vi spenderar natten.
Inget bagage levereras till Rifugio Bonatti så vi behöver ha med packning för denna övernattning.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar, +850 m/-800 m

DAG 5. RIFUGIO BONATTI – LA FOULY

Vi börjar dagen med att blicka ut från den härliga balkongen utanför hyttan, som vetter mot Mont Blancs sydsida, Val Ferret och gränsen mot Schweiz. Vi befinner oss precis ovanför Mont Dolent där de tre gränserna mot Frankrike, Italien och Schweiz möts. Vi vandrar över betesmarker ner mot den charmiga alpbyn La Fouly där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 7 timmar, +900 m/-1300 m

DAG 6. LA FOULY- CHAMPEX – TRIENT

Vi tar en transfer på ca 40 min till Champex som är startpunkten för dagens vandring. Idag vandrar vi antingen mellan Fenetre d Árpette, en alpin vandring eller leden vid Bovine, högt ovanför Martignydalen. Guiden bestämmer rutten utifrån väder och gruppens kondition.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar, +715 m/-925 m

DAG 7. TRIENT – LE TOUR – CHAMONIX

Den sista vandringsdagen på vår resa leder oss till gränsen mellan Schweiz och Frankrike vid Col de Balme. Härifrån får vi en mäktig vy över Chamonixdalen och alla glaciärer. Vi vandrar ner till byn Le Tour och tar lokalbussen in till Chamonix centrum. Vi checkar in på vårt hotell och tar sedan en välförtjänt afterwalk i byn

Dagens vandring tar cirka 6 timmar, +1000 m/-850 m

DAG 8. CHAMONIX – GENEVE – SVERIGE

Transfer till Geneve för flyg hemåt, alternativt reser ni vidare på egen hand.

map_marker: Chamonix

Bra att veta

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Geneve och två hotellnätter i Chamonix/Les Houches men skulle du vilja resa med tåg eller lösa resan till Geneve på annat sätt går detta bra. Vi garanterar inte direktflyg från Sverige men försöker boka vettiga flyglösningar och ni får alltid chans att tycka till om flyget innan vi köper in biljetter.

Vi bor i i så kallade refuger (hyttor) där vi även blir serverade frukost och lunch. Hyttorna är enkla men välkomnande.

Mat ingår under hela resan från middag dag 1 till frukost dag 8 . Vatten kan fyllas på vid hyttorna.

Vandringarna är väderkänsliga och vid tillfällen av vädermässiga utmaningar (regn/åska eller liknande) kan vi som ett resultat av detta få ändra rutt eller avbryta och göra alternativa vandringar.

Denna vandring är fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer. Därför måste vi packa lätt och begränsa vår utrustning och packning. OBS, det ingår bagagetransport alla dagar utom en.

Resa med tåg

Det går att ta sig till Geneve via tåg och det finns två svenska hemsidor som du kan ta hjälp av för att boka biljetter:
www.interrail.se
www.tågbokningen.se

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Vandringsresor

Vandra i Jordaniens mytiska landskap

Vi tar oss från jordens lägsta punkt, Döda Havet, via djupa flodraviner till stenstaden Petra vidare genom öknen Wadi Rum för att avrunda på toppen av landets högsta berg.

 • Sommarresa
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Med buss till Tjeckien, en klimatsmart vandringsresa!

I Tjeckien väntar ett fullspäckat program med härliga vandringar genom sandstenslabyrinter, djupa skogar och spektakulära berg. Allt inramat av Böhmens rika historia med slott, fort och pittoreska byar.

 • Himalaya
 • Mountainbikeresa

Mountainbike äventyr i Övre Mustang, Nepal

Mustang, en gång förbjudet att träda in i men nu öppet för besökare. Här väntar mystik, orördhet och helt fantastisk mountainbike cykling!

Nyhetsbrev

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.