Klippklättring, Aspenäs Herrgård

För er som söker en spektakulär utmaning för den lilla gruppen är det här en perfekt aktivitet. Målet är att ni ska ta er uppför Aspenklippan, få en seriös introduktion till klippklättring och ett minne för livet.

2 dagar, 1 övernattning. Min 6, max 10 deltagare

Precis invid sjön Aspen i Lerum och endast tio minuters promenad från Aspenäs Herrgård tornar Aspenklippan upp sig. En välkänd klätterklippa som lockar till sig klättrare från när och fjärran. Här finns en rad lättare leder som lämpar sig för nybörjare och det är en utmärkt plats för er som är sugna på att stifta bekantskap med vertikala aktiviteter. 

Klippan ramas in av mäktiga bok –och ekträd, att bara sitta på toppen och blicka ned över gröna lövverket och ut över Aspens glittrande vatten är en upplevelse i sig.

Under en halvdag kommer vi att ge er en spännande men säker introduktion till klippklättringens ädla konst och målet är naturligtvis att få upp alla till toppen. 

Aktiviteten leds av en auktoriserad klätterinstruktör och all nödvändig utrustning ingår i priset. 

Vi strävar efter att bygga våra konferensprogram klimatsmart utifrån en enkel hållbarhetstanke. Läs mer här!

Program

Dag 1. Ankomst Aspenäs herrgård

Vi tar emot er vid ankomst och efter incheckning gör vi en kortare promenad och tittar på klippan vi ska bestiga under morgondagen. Sedan väntar eventuell mötestid samt en trerätters middag.

Dag 2. Klätteraktivitet, Konferens

Efter frukost kommer vår klätterinstruktör och vi går tillsammans till klippan och får en grundläggande genomgång. Sedan är det dags att klättra. Vi avslutar med något kallt och friskt på toppen och går sedan tillbaka till Aspenäs Herrgård för en välbehövlig lunch. 

Sedan väntar en halvdags intensiv konferens fram till sen eftermiddag. Vill ni förlänga vistelsen med natt till och ha mer konferenstid är vi naturligtvis flexibla.

Vi som leder denna aktivitet:

Alexander Toll, Nicke Sundström

Pris

3900 SEK per pers ex. moms.

I priset ingår

  • En övernattning Aspenäs Herrgård inkl frukost (del i dubbelrum)
  • En 3- rätters middag Aspenäs Herrgård
  • En lunch Aspenäs Herrgård
  • En halvdags konferens (Lokal + teknik + en fika
  • En halvdags klätteraktivitet (auktoriserad instruktör + utrustning & fika)

Skicka en offertförfrågan

Vi på Pathfinder har efter 20 års arbete med att arrangera aktiva gruppresor i de flesta av världens bergskedjor hittat hem. Varmt välkomna till sjöarnas, skogarnas och klippornas rike!

Praktisk information

  • Vart? Aspenäs Herrgård Seatons allé, 443 91 Lerum.
  • När? Kan genomföras alla dagar
  • Utrustning? Du behöver bekväma, slittåliga kläder att röra dig i. All klätterutrusning ingår.
  • Konferenslokaler? Vi sätter upp lokalerna efter önskemål. (U, Öar, Styrelse etc)
  • Teknik för konferens? Standardutrustning finns att tillgå. Berätta vad ni behöver, så löser vi det.

Om Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård ligger strax utanför Lerums centrum precis invid Aspens sjöstrand. Den har under en lång tid varit en mötesplats för människor och erbjuder idag förstklassigt boende, ett stort utbud av konferensytor samt god och vällagad mat. Herrgården har en tydlig hållbarthetsprofil vilket genomsyrar verksamheten, som är Svanenmärkt. 

Läget är fantastiskt med utsikt över sjön och mer eller mindre rätt ut från dörren finns stigssystem lämpliga för vandring, cykling och löpning. Därtill ett stenkast till en av Västsveriges mest välbesökta och vackraste klätterklippor. Miljön är alltigenom lantlig med hagar och lummig lövskog, trots sin närhet till Lerum och Göteborg. Här finns också sköna umgängesytor att hänga i och på, både inom- och utomhus.

Aspenäs Herrgård har en lång och gedigen erfarenhet av konferensarrangemang och är en utmärkt plattform för aktiva konferenser och en perfekt plats att hämta kraft igenom.

Om Aspenklippan, Goråsbergen och Gotaleden

Aspenklippan består av ett antal olika klippsysten och rymmer ca 70 klätterleder. Det finns ett antal trad- och många välbultade sportleder och merparten är i de lättare graderna. Utsikten och inramningen är magnifik och det är lätt att ta sig till klippan. Det gör den till en av de mest populära klätterklipporna i Göteborgsområdet.

På “Fikahyllan”
Sjönära läge
Klassikern “Nalle Puh”

Väster om Aspenklippan tornar Goråsbergens klippbranter upp sig och här har det sedan lång tid funnits ett spårsystem med olika stigar i kuperad terräng på höjderna ovan Aspen. Stigarna leder hela vägen fram till St Ramsjön, Bohusleden samt Bokedalens naturreservat. Flera raviner leder hela vägen ned till sjön och vandrar och springer du i området kan du på ett par timmar få ihop ett rejält antal höjdmetrar. 

Här finner man också en av Gotaledens mest utmanande sträckor och fina utkiksplatser längs med leden. Gotaleden har en specialsträcka ned till den vackra Rådjursviken, ett utmärkt plats för en paus, fika och bad.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.