Tour des Combins, Schweiz

Som en diskret lillebror till Mont Blanc tornar Grand Combin (4314m) upp sig i de Penninska alperna. Där förbluffar Tour des Combins vandrare med sina hisnande vyer, vidsträckta glaciärer och charmiga hyttor.

Tour des Combins ligger på gränsen mellan Italien och Schweiz.  I detta område får du chansen att utforska skarpa konstraster, allt från de gröna bergsängarna i Val d’Ollomont till de frusna bergsidorna av Corbassière-glaciären. Det finns runt 130km markerade leder, på höjder mellan 1300 m och 2800 m. Under vandringen passerar vi det legendariska Sankt Bernhardspasset och dess tusenåriga hospice. På franska kallas detta Hospice ”Hospice-du-Grand-Saint-Bernard” och är ett gästhem och kloster som är känt för sin tidigare avel av sankt bernhardshundar. De har än idag hundar här uppe.

Vår vandring startar i Bourg St Pierre, en mysig liten ort och kommun i södra Schweiz. Resan sträcker sig över åtta dagar där vi kommer bo på olika hotell och hyttor under vår vandring, innan vi kommer tillbaka ner till Bourg St Pierre igen. Det är en tuffare vandring om man jämför med till exempel Tour du Mont Blanc. Du bör därför vara väl förberedd för att vistas i en alpin terräng, det blir rätt brant uppför emellanåt.

Vårt bagage transporteras mellan hyttorna samtliga nätter utom en så du bär endast en dagssäck. Resan leds av en certifierad lokal engelsktalande guide med god lokalkännedom.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar

Resefakta

Reslängd8 dagar
Gruppstorlekmin 8, max 12
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Geneva
 • Lokal engelsktalande bergsguide
 • Bagagetransport (alla dagar förutom dag 4) 
 • Alla måltider från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Boende, 2 nätter på hotell (del i dubbelrum)
 • Boende, 5 nätter på  bergshyttor (del i sovsal)
 • All transport som specificeras i programmet
 • Liftkort

Om du vill ta dig till Geneve med tåg eller på annat sätt görs ett avdrag på 4000 SEK.

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Geneve – Bourg St Pierre

Vi blir upphämtade av en transfer på flygplatsen som kör oss till Bourg St Pierre, en färd på ca 2 timmar. Vi checkar in på vårt hotell, går igenom packningen och äter en god middag tillsammans.

Dag 2. Bourg St Pierre – Brunet Hyttan

Vi lämnar Bourg St Pierre och vandrar upp mot Mille hyttan som belönar oss med fina vyer över Mount Blanc innan vi fortsätter upp till Brunet hyttan. Vyerna är hänförande i denna avlägsna del av de Schweiziska alperna. Vi övernattar på hyttan i sovsal.

Dagens vandring tar cirka 7,5 timmar, +1450 m/-960 m

Dag 3. Brunet Hyttan – Mauvoisin

Idag vandrar vi över den kända hängbron Corbassiére, en mäktig upplevelse. Vi tar oss över det högsta bergspasset på hela resan, Col des Autanes. Därefter väntar en lång nedstigning innan vi når Mauvoisin där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar, +1000 m/-1300 m

Dag 4. Mauvoisin – Chanrion hyttan

Dagens vandring är kort och vi får möjlighet att vila upp våra kroppar lite. Vi vandrar till den nybyggda Chanrion hyttan som ligger mitt i Combinmassivet. Längs vägen har vi chans att se stenbockar samt små men kraftfulla  Herenkor, de sistnämnda är speciella för regionen vi befinner oss i. När vi når hyttan kan de som vill promenera på stigarna kring hyttan, eller så väljer man att ta en lugn eftermiddag och vila upp sig. Denna natten ingår ingen bagagetransport så vi har burit med oss det vi behöver för en övernattning.

Dagens vandring tar cirka va 4 timmar, +950m/-350m

Dag 5. Chanrion hyttan – Champillon hyttan

Vi vaknar mitt bland bergen och fyller lungorna med den friska luften. Idag korsar vi gränsen till Italien på vägen mot Champillon hyttan. Först vandrar vi upp till Durand passer på 2800m och vidare på en gammal smugglarstig innan vi når hyttan.

Dagens vandring tar cirka 7,5 timmar, +1135m/-1200 m

Dag 6. Champillon hyttan – Grand St Bernardo Hospice

Dagens mål ärSankt Bernand klostret  en byggnad från 1000-talet som bär på en spännande historia. Stigen som leder till klostret slingrar sig högt upp i Aostadalen och vidare till Grand St Bernard massivet.

Vi övernattar på det mysiga familjeägda Auberge de l`Hospice som ligger 2500 meter över havet på Saint Bernard Pass, bara ett stenkast från Saint Bernard Dog Foundation och mittemot klostret Saint Bernard.

Dagens vandring tar cirka 8 timmar, +1450/-1500

Dag 7. Grand St Bernardo Hospice – Bourg St Pierre

Vi börjar dagen med att besöka klostret och med att hälsa på Sankt  Bernardshundarna, en härlig start på dagen!  Sedan påbörjar vi vår sista vandring för veckan som tar oss upp på Cheveaux Col, vi belönas med fantastiska vyer. Därefter vandrar vi neråt till Bourg St Pierre där vi sover vår sista natt

Dag 8. Bourg St Pierre – Geneve – Sverige

Dags för hemresa, eller kanske reser ni vidare på egen hand.

map_marker: St Bernardspasset

Bra att veta

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Genève men skulle du vilja resa med tåg eller lösa resan till Genève på annat sätt går detta bra, så länge ni kan ta er till en given uppsamlingsplats. Vi garanterar inte direktflyg från Sverige men försöker boka vettiga flyglösningar och ni får alltid chans att tycka till om flyget innan vi köper in biljetter.

Fem nätter bor vi i så kallade refuger (hyttor) där vi även blir serverade frukost, lunch och middag. Hyttorna är enkla men välkomnande.

Vandringarna är väderkänsliga och vid tillfällen av vädermässiga utmaningar (regn/åska eller liknande) kan vi som ett resultat av detta få ändra rutt eller avbryta och göra alternativa vandringar.

Denna vandring är fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer. Det är med andra ord nödvändigt att träna och förbereda sig väl inför resan. Vi måste även packa lätt och begränsa vår utrustning och packning. OBS, det ingår bagagetransport alla dagar utom en.

Resa med tåg

Det går att ta sig till Geneve via tåg och det finns två svenska hemsidor som du kan ta hjälp av för att boka biljetter:
www.interrail.se
www.tågbokningen.se

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

 

Du kanske också gillar:

 • Alpklassiker
 • Sommarresa
 • Vandringsresor

Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.

 • Nyheter Europa 2024
 • Sommarresa
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Vandringar kring Massif des Aravis, Frankrike

Massif Aravis är en dold juvel som ligger ett par dalar bort från Europas högsta berg Mont Blanc. Det är ett sant alpint paradis där vackra alpängar rika på flora och glittrande bergsjöar ramas in av skarpa bergsryggar som bär spår av forna tiders glaciärer.

 • Alpklassiker
 • Högalpin vandring
 • Sommarresa
 • Vandringsresor
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Vandring, Tour du Matterhorn

Denna vandring tar dig genom höga bergspass, längs med svindlande stigar och över vackra betesmarker, ständigt med imponerande berg i blickfånget, däribland Matterhorn.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.