Vandring, Tour du Matterhorn

Denna vandring tar dig genom höga bergspass, längs med svindlande stigar och över vackra betesmarker, ständigt med imponerande berg i blickfånget, däribland Matterhorn.

Tour du Matterhorn är en klassisk högalpin tur genom Schweiz och Italien. Denna utmanande vandring går runt det ikoniska tobleroneberget Matterhorn. Vi bjuds på fantastiska vyer över omkringliggande berg och får en inblick i regionerna Mattertal och Aostadalen. Det är som sagt en relativt tuff och äventyrlig vandring, men för den som älskar Alperna är den nästan ett måste. Vandra med oss över blommande alpängar, hängbroar och glaciärer, allt under ledning av vår erfarna vandringsguide.

Jag har haft fantastiska vandringsdagar med ett härligt gäng. Vi hade även galet tur med vädret. Alla toppar i sikte! Är själv jättenöjd med upplägget.

Efwa Cederborg, Tour du Matterhorn 2017

Det är en mer krävande tur än t.ex. Tour du Mont Blanc och du måste vara vältränad och stark och orka gå i många timmar i brant bergsterräng. Bagaget transporteras mellan hyttorna samtliga nätter utom en så du bär endast en dagssäck.

Resan leds av en certifierad lokal engelsktalande guide med god lokalkännedom.

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2024-07-192024-07-26Stockholm, Köpenhamn, Göteborg 23 800 SEKLokal engelsktalande guideJa

Resefakta

Reslängd8 dagar
GruppstorlekMin 8, max 12 personer
Gradering3B

I resans pris ingår

 • Flygresa t/r Geneve
 • Transfer Geneve – St Nicklaus t/r
 • Alla måltider från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Engelsktalande legitimerad vandringsguide
 • Lokala transporter inkl lift
 • Boende i bergshyttor (del i sovsal)
 • Boende två nätter på hotell i St Nicklaus (del i twin/dubbelrum)
 • Bagagetransport mellan hyttorna (alla dagar utom en)

Om du vill ta dig till Geneve med tåg eller på annat sätt görs ett prisavdrag på 4000 SEK

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

DAG 1. SVERIGE – GENEVE – ST NICKLAUS

Ankomst till Geneve och transfer upp till St Nicklaus i Zermattdalen för inkvartering på vårt hotell.

DAG 2. ST NICKLAUS – GRÜBEN

Efter en god frukost tar vi gondolen som leder oss upp på alpängarna där vår vandring börjar. Vi traskar längs en mycket fin led till Augstbordpasset. Vi går sedan vidare ner genom lärkskogarna till Gruben där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 7 timmar +1000/-1100 m

DAG 3. GRÜBEN – MOIRY

Dagens mål är Meidpasset som vetter mot Bisbhorn. På vägen dit kanske vi träffar på Heréns kor, en gammal traditionell ras i Valais. Deras svarta täckning, muskulösa kropp och korta ben ger dem en alldeles speciell charm. Efter en relativt lång nedstigning når vi dalen och tar en taxi vidare till Moiry Dam, där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 7 timmar +1150/-1400 m

DAG 4. MOIRY – AROLLA

Vi börjar dagen med att vandra till col du Tsaté, stigen slingrar sig längs en vackert turkos damm. Sista delen är brant men belöningen när vi når toppen är fantastisk. Stigen ner igen ger oss fler härliga vyer över omkringliggande bergsmassiv. Nere i dalen väntar vår transfer som tar oss till Arolla där vi övernattar på hytta.

Dagens vandring tar cirka 6,5 timmar +500/-1200 m

DAG 5. AROLLA – PRARAYER

Dagens vandring går i närheten av Arollaglaciären, strax under Mont Collons nordsida. I närheten av detta berg, vid den italienska gränsen, korsar vi den klassiska ”Haute Routen”, en högalpin glaciärtur som sträcker sig mellan Chamonix och Zermatt. Vi går över Col Collon på 3074 m och under eftermiddagen tar vi oss neråt längs kristallklara forsar mot ett fint beteslandskap. Här, alldeles intill sjön Lac de Place Moulin, är vår inkvartering beläget; Auberge Prarayer.

Dagens vandring tar cirka 6,5 timmar +1200/-1200 m

DAG 6. PRARAYER –VALTOURNANCHE

Vi vandrar upp i Valcorneragrytan som utgör en av vandringens mest vilda områden. Vid lunchtid anländer vi till Col de Valcornera där vi kan njuta av en fin utsikt över sjöarna intill vår inkvartering för natten; Refuge Perruca. Då stigen ned mot hyttan är både brant och exponerad har vi hjälp av fasta rep att hålla oss fast i.

Dagens vandring tar cirka 6,5 timmar +1350/-1400 m

DAG 7. VALTOURNANCHE – ZERMATT – ST NICKLAUS

Efter en kort transport med lokalbussen tar vi liften upp till Theodule pass . Vi knyter in oss i replag och vandrar över glaciär för andra gången den här veckan. På vår vänstra sida ser vi Matterhorns norrsida och i dalen nedanför oss ligger Zermatt som är vårt slutmål. Längs vägen passerar vi flera pittoreska byar. Väl i Zermatt så tar vi oss tid till att kika runt i byn innan vi hoppar in i en transfer till St Nicklaus och checkar in på vårt hotell.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar +800/-1360 m

DAG 8. ST NICKLAUS – GENEVE – SVERIGE

Transfer till Geneve och flyg vidare till Sverige. Alternativt reser ni vidare på egen hand.

map_marker: Zermatt

Bra att veta

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Geneve men skulle du vilja resa med tåg eller lösa resan till Geneve på annat sätt går detta bra. Vi garanterar inte direktflyg från Sverige men försöker boka vettiga flyglösningar och ni får alltid chans att tycka till om flyget innan vi köper in biljetter.

Vi bor i i så kallade refuger (hyttor) där vi även blir serverade frukost och middag. Några dagar är det picknicklunch och andra dagar äter vi på refuger. Hyttorna är enkla men välkomnande.

Mat ingår med andra ord under alla vandringsdagar från middag dag 1 till frukost dag 8. Vatten kan fyllas på vid hyttorna.

Vandringarna är väderkänsliga och vid tillfällen av vädermässiga utmaningar (regn/åska eller liknande) kan vi som ett resultat av detta få ändra rutt eller avbryta och göra alternativa vandringar.

Denna vandring är mycket fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer.

Det ingår bagagetransport alla dagar utan en, för den natten måste ni alltså packa för en övernattning i er dagsryggsäck. Det behövs inga sovsäckar på hyttorna utan sovpåse/reselakan räcker gott.

Resa med tåg

Det går att ta sig till Geneve via tåg och det finns två svenska hemsidor som du kan ta hjälp av för att boka biljetter:
www.interrail.se
www.tågbokningen.se

Du kan också höra av dig till oss så kan vi skicka ett förslag på hur en tåglösning skulle kunna se ut.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Nyheter Europa 2024
 • Vandringsresor

Vandring på Eoliska öarna & Etna, Sicilien

På denna resa färdas vi med båt ut till Eoliska öarna för spektakulära vulkanvandringar och avslutar med att vandra på Europas högsta aktiva vulkan, Etna.

 • Nyheter Europa 2024
 • Sommarresa
 • Vandringsresor i Europa
 • Vandringsresor

Vandringar kring Massif des Aravis, Frankrike

Massif Aravis är en dold juvel som ligger ett par dalar bort från Europas högsta berg Mont Blanc. Det är ett sant alpint paradis där vackra alpängar rika på flora och glittrande bergsjöar ramas in av skarpa bergsryggar som bär spår av forna tiders glaciärer.

 • Alpklassiker
 • Sommarresa
 • Vandringsresor

Vandring, Tour du Mont Blanc

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vandra Tour du Mont Blanc och upplev storheten i denna klassiska alpmiljö.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.