Vandring i Ganesh Himal, Nepal

Denna unika vandring bjuder på en blandning av mäktiga vyer av Himalaya, orörd natur och nepalesisk kultur i ett område bortom de vanliga turistlederna.

När vi först besökte Nepal i mitten av 80-talet lämnade det ett bestående intryck. Den mäktiga naturen och färgstarka kulturen lämnar ingen oberörd. En resa till Himalaya och Nepal är något som ingen sann vän av vandring, människor och natur kan undgå att drömma om. Vi besöker vanliga nepalesiska hem och familjer och vandrar på de stigar som lokalbefolkningen använder.

Vandrar du här kan du få en känsla av hur det var innan de populära trekkinglederna överbelastades med tehus och hyttor.

Ganesh Himal ligger i ett område av Nepal som är relativt oexploaterat. Vandrar du här kan du få en känsla av hur det var innan de populära trekkinglederna överbelastades med tehus och hyttor. Området är beläget strax väster om Katmandu och själva leden har skapats av vår lokale partner Ram Sapkota. Det är i hans hembygd vi vandrar och på slutet av resan besöker vi Rams hemby. Denna resa arrangerades ursprungligen med hjälp av Fair Enterprise Network och vår vän Björn Söderberg, ett pilotprojekt inom hållbar turistutveckling i Nepal.

Om ni är en mindre grupp (fler än en person) och inte kan eller vill följa med på våra ordinarie vandringsresor kan vi göra specialarrangemang enligt era önskemål. Ni kan då välja datum fritt, observera dock att vi måste ha viss framförhållning (två veckor). Hör av er till oss om så är fallet.

Vi har arrangerat resor till Nepal sedan 2006 och har många olika resor hit. Ring oss gärna om ni har frågor om vandring i Nepal vad det gäller vägval, utrustning, erfarenhet med mera eller anmäl er till vårt nyhetsbrev i foten på sidan då vi med jämna mellanrum har bildkvällar där vi berättar om våra resor till Nepal.

Läs mer om våra Nepalresor här!

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2024-11-152024-11-30Stockholm, Köpenhamn 33 900 SEKLokal engelsktalande guideJa

Resefakta

Reslängd16 dagar
GruppstorlekMin 2, max 12 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Katmandu
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Engelsktalande lokal guide
 • Kock, bärare
 • Alla boenden (4 hotellnätter med frukost i Katmandu, 2 övernattningar i lokala hus, övriga i tvåmanstält)
 • All mat (frukost, lunch och middag) under vandringen
 • Varma drycker (te, kaffe, varm choklad – tre gånger om dagen)
 • Campingutrustning i den mån du behöver låna (dunsovsäck, dunjacka etc.)
 • Alla lokala transporter
 • Vandringstillstånd
 • Guidade rundturer i Katmandu med omnejd
 • Alla inträdesavgifter till museum/tempel i Katmandu

*Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Skandinavien – Katmandu

Vi flyger mot Katmandu och mellanlandar på vägen. Dagen därpå är vi framme.

Dag 2. Katmandu

Vi hämtas på flygplatsen i Katmandu av vår lokale färdledare och tar oss in till Thamel för incheckning på vårt hotell. Vi tar en bensträckare innan vi utforskar omgivningen, äter, växlar pengar och gör oss hemmastadda.

Dag 3. Stadsvandring i Katmandu

Vi besöker två tempel, vandrar genom stadens smala gator och upplever det myllrande folklivet. Kathmandu är en smältdegel mellan gammal och nytt och en fascinerande stad att vistas i.

Dag 4. Katmandu – Satdobato (1500m)

Med buss tar vi oss från Katmandu till ­Satdobato. Bussresan går genom den levande landsbygden som omger Katmandu, en upplevelse i sig. Efter att ha korsat Trisulifloden slår vi läger strax utanför Satdobato. Dagens transport tar cirka sju timmar.

Dag 5. Satdobato – Bhalche (1950 m)

Efter frukost går vi gradvis upp till Kisping där vi äter lunch, en fin vandring genom terassodlingar och små byar. Sedan fortsätter vi upp mot byn Bhalche där vi slår läger för natten med en fin utsikt över landskapet. Dagens vandring tar cirka fem timmar.

Dag 6. Bhalche – Gonga (2900 m)

Vi går genom djungeln och korsar några bäckar innan vi når Thulochour där vi äter lunch. Här finns en del boskap som sköts av lokalbefolningen. Vi fortsätter genom tall- och rhododendronskog för att sedan röra oss uppåt mot Gonga, där vi också övernattar. Dagens vandring tar cirka sex timmar.

Dag 7. Gonga – Rupchet (3660 m)

Vi fortsätter mot Singla och Ganesh och passerar ett par mindre byar. Vårt slutmål för dagen är Rupchet, ”stor mark”, som är en mycket vacker lägerplats med storlagen utsikt mot öster. Vi går och lägger oss tidigt efter maten för att kunna ta oss upp och se soluppgången över Ganesh från Shing La Top (4600 m) följande morgon.

Dag 8. Rupchet – Shing La Top (4600 m) – Sertunga Kharka (2440 m)

Vi går upp till Shing La Top på 4600 meter med en fantastisk vy av Ganesh Himal. Här kan man även se Manaslu, Annapurna, Langtang och ett antal höga tibetanska toppar. Vi stannar och njuter av vyerna för att sedan vandra ner genom tall- och rhododendronskog mot dagens etappmål, Sertunga Kharka. Dagens vandring tar cirka sju timmar och är vandringens tyngsta.

Dag 9. Sertunga Kharka – Shertung (2000 m)

Vi inleder dagen med en kort vandring i skogen för att sedan komma ut på odlingsmarker med bland annat vete och majs. Vi fortsätter nedåt till den lilla byn Tamang Ghele för att slutligen nå Shertung. Dagens vandring tar tre timmar vilket ger oss gott om tid att utforska byn på egen hand, eller bara vila.

Dag 10. Shertung – Jharlang (1450 m)

Vi fortsätter nedåt mot byn Borang där vi möter lokalbefolkningen och njuter av utsikten över Ganesh Himal. Efter att ha passerat en bro börjar vi närma oss Jharlang där vi slår läger intill ett tempel. Dagens vandring tar cirka sex timmar.

Dag 11. Jharlang – Kintang (1000 m)

Vi rör oss vidare nedåt genom en något kuperad terräng. Under tiden njuter vi av fantastiska vyer, odlingsmarker och kulturen i de små byarna vi passerar. Slutligen når vi Kintang och slår läger invid dess flod. Dagens vandring tar cirka sex timmar.

Dag 12. Kintang – Jyamrung Sharabensi (700 m)

Vi går successivt nedåt genom risfält och små byar i enkel terräng. Vi passerar också Kjhaahre Baazar, lokalbefolkningens köpstad, innan vi når Jyamrung Sharabensi där vi övernattar i byhus. Dagens vandring tar cirka sex timmar.

Dag 13. Jyamrung Sharabensi

Vi stannar kvar i Jyamrung Sharabensi och gör oss bekanta med byn och dess invånare genom att hjälpa till i de dagliga aktiviteterna. De som vill kan ägna sig åt fiske eller bad. Vi blir också introducerade för de lokala projekten för att förbättra bybornas levnadsstandard.

Dag 14. Jyamrung Sharabensi – Sukaura – Katmandu

Vi tar oss över en flod via en hängbro och blir sedan hämtade i Sukaura av vår transport som tar oss vidare till Katmandu. Övernattning på hotell. Dagens promenad tar cirka 30 minuter.

Dag 15. Sightseeing i Katmandu

Vi ägnar en dag till att utforska Katmandus kultur och historia och vår stadsguide tar oss till både okända och välkända platser. Vi besöker lokala marknader, en dold stupa och Katmandus Durban Square. Durban Square är listat som ett världsarv och trots att det blev skadat p.g.a. jordbävningen 2015, finns fortfarande mycket att se i och omkring detta område. Det är en av de viktigaste platserna för studier av traditionell nepalesisk arkitektur med fantastiska träsniderier.

Dag 16. Hemfärd

Vi tar transfer till flygplatsen för avfärd mot Skandinavien. Beroende på vilken flight vi tar så landar vi antingen samma dag eller dagen därpå.

map_marker: kathmandu

Bra att veta

Under denna vandring bor vi i tält, en förutsättning för att kunna vandra i de mer orörda delarna av Nepal.

Denna resa arrangeras med hjälp Ram Sapkota/Mountain Deligths och hans guide-team. Vi har arbetat med honom i mer än 10 år och han är en mycket duktig organisatör som vunnit en rad priser för sitt arbete inom turism. Ram har också ett stort socialt engagemang och är drivande i en rad olika projekt och har fått ett brett erkännande i egenskap av social entreprenör. Bland annat är han en nyckelperson i den svensk nepalesiska organisationen Tuki Nepal.

Turismen i Nepal har fått både positiva och negativa effekter. Tusentals nya småföretag och arbetstillfällen har skapats. Men samtidigt har nedskräpningen ökat, kulturen har förändrats och i takt med att man har anpassat sitt sätt att leva efter turismen har man blivit beroende av denna.

När ni reser till Nepal med Pathfinder vet ni att:
• Vi anlitar bärare och personal från de områden vi reser till.
• Vi städar upp efter oss. Inget skräp blir liggande.
• All personal är försäkrad och har fri sjukvård.
• Våra bärare bär max 30 kg.
• Lönen räcker till att försörja familjen och betala barnens skolgång.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Vi kommer även försöka ha ett informationsmöte för alla deltagare. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

 

Du kanske också gillar:

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Mardi Himal, Nepal

Upptäck en av Himalayas gömda pärlor och låt dig hänföras av bergens storhet och naturens variationsrikedom samtidigt som du njuter av charmiga byar och nepalesisk kultur.

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandra i Langtangdalen, Nepal

Följ med på en vandring i Langtangdalens förtrollande berglandskap. Vi varvar naturupplevelser med att få en inblick i den lokala sherpakulturen.

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Kuari pass, indiska Himalaya

Indiska Himalaya är ett av världens mest imponerade bergsområden. Vi gör en storslagen och alltigenom fantastisk vandring och avrundar med en safari i Corbett National Park.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.