Vandra i Langtangdalen, Nepal

Följ med på en vandring i Langtangdalens förtrollande berglandskap. Vi varvar naturupplevelser med att få en inblick i den lokala sherpakulturen.

De förtrollande vyerna av Himalaya gör ingen som väljer att vandra i Langtang regionen besviken. Dock är det inte endast bergen som attraherar äventyrare hit utan även den rika Sherpakulturen. Medan du njuter av naturens under har du även chans att lära mer om denna mystiska kulturs rötter.

Vi börjar vår resa i Katmandu och åker mot Himalaya på en fantastiskt vacker väg genom bergen. Det blir en stor kontrast att komma från det lätt kaotiska Katmandu till bergen som inbjuder till ett andligt lugn. Vi kommer vandra upp och ned längs bergsluttningar och besöka små byar där vi får lära oss av det enkla levnadssätt som präglar Himalayaregionen.

En toppbestigning av Kyanjing Ri (4250 m.ö.h) kommer vi att försöka oss på. Det är en tuff vandring men när vi väl når toppen väntar en spektakulär panormautsikt över Himalaya. Vi får bland annat skåda Langtanf Lirung (7227 m.ö.h) samt Langtang Lirung Glacier som sträcker ut sig nedanför toppen. Andra toppar vi får se är bl.a. Changbu (6251 m.ö.h) samt Yubra (6264 m.ö.h).

Langtangregionen påverkades mycket hårt av jordbävningen som slog till mot Nepal år 2015. Förödelsen var så pass stor att man inte tilläts att vandra där på lång tid och folket blev hårt drabbat. Efter flera detaljerade undersökningar har man förklarat regionen säker att vandra i igen. Stor uppmärksamhet riktades mot Langtang och allt fler vandrare har fått upp ögonen för detta fantastiska ställe. Man har nu etablerat nya och säkra vandringsrutter och boenden.

Att få vandrare att komma dit igen är viktigt för den lokala ekonomin och vi hoppas att vi kan bidra till det genom denna resa.

Vi har arrangerat resor till Nepal sedan 2006 och har ett stort utbud. Ring oss gärna om ni har frågor om vandring i Nepal vad det gäller vägval, utrustning, erfarenhet med mera eller anmäl er till vårt nyhetsbrev i foten på sidan då vi med jämna mellanrum har bildkvällar där vi berättar om våra resor till Nepal.

Läs mer om våra Nepalresor här!

Klicka för större bilder

Avgångar

AvresaHemresaAvreseortPrisGuidePlatser kvar
2024-10-032024-10-14Stockholm, Köpenhamn 33 500 SEKLokal engelsktalande guideJa

Resefakta

Reslängd12 dagar
GruppstorlekMin 2, max 12 personer
Gradering2B

I resans pris ingår

 • Flyg t/r Katmandu
 • Alla lokala transporter (4x jeep Katmandu vandringsområdet t/r)
 • Engelsktalande lokal guide
 • Bärare
 • All mat (frukost, lunch och middag) under vandringen
 • Varma drycker (te, kaffe, varm choklad – tre gånger om dagen)
 • Boende under vandringen (Tea Houses)
 • Campingutrustning i den mån du behöver låna (dunsovsäck, dunjacka etc.)
 • Parktillstånd
 • Fyra hotellnätter med frukost i Katmandu. Del i dubbelrum. (Finns möjlighet till enkelrum mot tillägg )
 • Guidade rundturer i Katmandu med omnejd
 • Alla inträdesavgifter till museum/tempel i Katmandu

 

*Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Resan dag för dag

Dag 1. Skandinavien – Katmandu

Vi flyger mot Katmandu och mellanlandar på vägen. Dagen därpå är vi framme.

Dag 2. Katmandu

Vi hämtas på flygplatsen i Katmandu av vår lokale färdledare och tar oss in till Thamel för incheckning på vårt hotell. Vi tar en bensträckare innan vi utforskar omgivningen, äter, växlar pengar och gör oss hemmastadda.

Dag 3. Stadsvandring i Katmandu

Vi besöker några tempel, vandrar genom stadens smala gator och upplever det myllrande folklivet. Kathmandu är en smältdegel mellan gammal och nytt och en fascinerande stad att vistas i.

Dag 4. Katmandu – Syabrubensi (1550m)

Idag går vi upp tidigt och efter en god frukost startar vi vår bilfärd till Syabrubesi. Det är en lång resa men genom bilrutan njuter vi av vyerna över Himalayas toppar, vackra floddalar och terrassodlingar. Vi åker också genom en mängd olika byar bebodda av lokalbefolkningen och passerar olika historiska platser. Vi når Syabrubesi efter 7-8 timmar och då har vi tid att utforska staden.

Dag 5. Syabrubensi – Lama Hotel (2560m)

Efter frukost startar vi vår vandring. Vi startar med att korsa floden Bhote Koshi som sträcker sig enda från Kina och Langtang Khola som rinner ned från Langtangdalen. Vi vandrar genom djungeln tills vi når Bamboo för att äta lunch. Därefter startar vår stigning upp till Lama Hotel 2560 m.ö.h där vi sover för natten. Vi andas in den friska bergsluften och låter oss sakta vaggas in i bergens lugn.

Idag vandrar vi ca sex timmar.

Dag 6. Lama Hotel – Langtangdalen (3455 m)

Vi äter en stadig frukost innan det är dags att snöra på oss vandringskängorna. Idag kommer vi att vandra många höjdmeter, det börjar med en lätt stigning som allt eftersom växer sig brantare. Vi kommer passera en mängd buddistiska så kallade mani stenar och Chortens. Vår stig går genom djupa skogar och vi njuter av vår lunch på en liten plats som kallas Ghora Tabela. Vi når senare byn Langtang på en höjd av 3455 m.ö.h och checkar in på vårt tea house.

Idag vandrar vi ca fem timmar.

Dag 7. Langtangdalen – Kyanjing Gompa (3870 m)

Vår vandring in i Langtangdalen fortsätter, forfarande med samma hänförande vyer och kulturella rikedom. Idag testas vår uthållighet ordentligt när stigen vindlar upp och ner längs bergsluttningarna. Vi når Kyanjing Gompa(3820 m.ö.h) vid lunchtid och får halva dagen till att upptäcka området runt denna lilla bergsby. Vi kan besöka Kyanjing Gompa, ett heligt buddhistiskt kloster, och ostfabriken som etablerades av en schweizisk man i början av 1950-talet.

Idag vandrar vi ca tre och en halv timme.

Dag 8. Kyanjing Gompa– Kyanjing Ri (4773m) – lama hotel (2560m)

Idag kommer vi göra den största stigningen på hela vandringen. Vi går upp riktigt tidigt och börjar vandra i pannlampornas sken under den vackra stjärnhimlen. Målet är att nå toppen av Kyanjing Ri. Här finns  två utsiktspunkter en på 4773 m.ö.h och en på 4250 m.ö.h. Du kan välja en beroende på din fysiska form och intresse. Oavsett vilken ni väljer får vi en magnifik panoramautsikt över Himalayas toppar.  Vi når toppen i tid till soluppgången då bland annat topparna  Langtang Lirung 7,234 m, Langtang Ri 7,205 m, Langsisa Peak 6,427 m, Yala Peak 5,520 m sakta tornar upp sig i dagsljuset.
Vi njuter av utsikten innan det är dags att vandra tillbaka till Kyanjing Gompa för en välförtjänt frukost. Efter frukosten vandrar vi hela vägen ned tillbaka till Lama Hotel, en lite lättare väg, där vi spenderar natten.

Idag är en något tuffare dag och vi vandrar i ca sju timmar.

Dag 9. Lama Hotel – Syabru Village (Thulo Subru) 2200 m

Efter ett par härliga dagar i Langtangdalen och Kyanjig så vandrar vi tillbaka ner mot byn Syabru (2200 m.ö.h). På vägen passerar vi Bamboo och tar sedan en annan väg än tidigare för att nå Syabru.
Vi tar in den vackra naturen med alla terrassodlingar, den djupa skogen och de vackra bergen. Vi njuter av kvällen innan det är dags att få lite sömn inför morgondagens äventyr.

Vi vandrar ca fem och en halv timme idag.

Dag 10. Syabru Village – Dhunche (2030m) – Katmandu

Sista vandringsdagen vandrar vi ner genom en ojämn stig till Bharkhu. Här blir vi hämtade och körda genom förtrollande skogar till Dhunche, en livlig och pittoresk liten stad. Vi fortsätter sedan mot Katmandu. Luta dig tillbaka och njut av den långa resan med ett förtrollande vackert landskap på andra sidan bilrutan. Vi kör på asfalterade vägar och när vi når Katmandu checkar vi in på vårt hotell.

Dag 11. Stadsvandring i Katmandu

Följ med på en spännande vandring som ger dig en stor möjlighet att utforska den religösa och kulturella rikedom som genomsyrar Katmandu. Vi kommer att besöka historiska monument, den lokala maknaden Ason och andra unika platser.
Vi tar oss vidare till Durbar Square som är känt för sin unika historia, kultur och religion, det sägs även att den levande gudinnan ”Kumari” bor här. Hela torget är listat som ett av världsarven men sin unika och vackra arkitektur.

Dag 12. Katmandu – Skandinavien

Vi beger oss till flygplatsen för att påbörja resan hem. Beroende på vilken flight vi tar så landar vi antingen samma dag eller dagen därpå.

map_marker: Kathmandu

Bra att veta

I städerna kommer ni att bo i dubbelrum på enklare hotell. Mat i städerna ingår inte i resan men det är billigt att äta ute i Nepal. Under vandringen bor vi i så kallade tea-houses, två- eller flerbäddsrum. Ni kommer att ha bärare som bär all er tyngre packning så ni vandrar endast med lätt dagsäck. Obs, den packningen bärarna skall bära får inte väga mer än 15 kilo.

Under vandringen ingår all mat samt varm dryck tre gånger om dagen. Ni kommer att ha lokala, engelsktalande guider med er under hela resan.

Vandringen i Langtang är medellätt och inte lika krävande som t ex Everest Base Camp eller Manaslu Circuit då vi inte befinner oss på lika hög höjd. Höjden kommer dock att kännas av men acklimatiserar oss gradvis. Vi vandrar ungefär 12-21 kilometer per dag (4-7 timmar).

Turismen i Nepal har fått både positiva och negativa effekter. Tusentals nya småföretag och arbetstillfällen har skapats. Men samtidigt har nedskräpningen ökat, kulturen har förändrats och i takt med att man har anpassat sitt sätt att leva efter turismen har man blivit beroende av denna.

När ni reser till Nepal med Pathfinder Travels vet ni att:

• Vi anlitar bärare och personal från de områden vi reser till.

• Vi städar upp efter oss, inget skräp blir liggande.

• All personal är försäkrad och har fri sjukvård.

• Våra bärare bär max 30 kg vardera.

• Lönen räcker till att försörja familjen och betala barnens skolgång.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Du kanske också gillar:

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Ganesh Himal, Nepal

Denna unika vandring bjuder på en blandning av mäktiga vyer av Himalaya, orörd natur och nepalesisk kultur i ett område bortom de vanliga turistlederna.

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Mardi Himal, Nepal

Upptäck en av Himalayas gömda pärlor och låt dig hänföras av bergens storhet och naturens variationsrikedom samtidigt som du njuter av charmiga byar och nepalesisk kultur.

 • Himalaya
 • Vandringsresor

Vandring i Kuari pass, indiska Himalaya

Indiska Himalaya är ett av världens mest imponerade bergsområden. Vi gör en storslagen och alltigenom fantastisk vandring och avrundar med en safari i Corbett National Park.

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.