Nya resor, Frankrike, Sicilien & Marocko

Hösten har sprungit iväg i en rasande fart och vi har genomfört Floda MTB- festival, Banff Mountain Film Festival och guidat i när och fjärran. Men vi har också tagit fram några nya resor samt återupptagit gamla favoriter.

I april var vi iväg på en rekresa till Massif des Aravis i Frankrike, en dold juvel som ligger ett par dalar bort från Europas högsta berg Mont Blanc. Här har vi nu skapat en härliga vandringsupplevelser tillsammans med den lokalas guiden Solenn Patrigeon. Under resan kommer vi mestadels bo på ett trevligt hotell i byn Le Grand-Bornand men även uppe på refuger, bergshyttor. Vandringarna är medelsvåra och vi går som mest 1000 höjdmeter uppför. Läs mer här!

Höga Atlas, Marocko

Hösten har också tyvärr inneburit en del tragiska händelser.  Under septembers första hälft blev Marocko hårt drabbat av en jordbävning. Epicentrum låg mitt i det område vi vandrat i sedan 15 år tillbaka. Vi har varit där och stöttat symboliskt medan vår lokale samarbetspartner, Slimane, bidragit stort. Vi genomförde ändå höstens resor till Marocko, men i andra områden bortom jordbävningens utbredningsområde. Därigenom fick vi ett kärt återseende av centrala Höga Atlas och berget Mgoun. Alla marockaner vi mötte uttryckte glädje över att vi trots allt reste till landet. Turismen är en väldigt viktig inkomstkälla i södra Marocko.

Vi som åkte var också tacksamma, vi  fick underbara veckor i bergen och resultatet har nu blivit en helt magisk resa som innehåller det mesta. Så här tyckte Lena som var med på den turen som vi nu modifierat till vår nya resa till Höga Atlas: Läs mer här om resan!

”I höstrusket tänker jag tillbaka på vandringen i Atlasbergen i Marocko och blir alldeles varm av minnet. Med ett härligt gäng stretade vi uppåt, storslagna vyer, bitvis smala stigar med hisnande branter, iskalla tältnätter (inte ett varmt minne), ljuvliga måltider i sin enkelhet, så nedåt i grönskande dalar, vadande i flod (iskallt i början!) omgiven av de osannolikt vackra bergen. Start och slut i livliga Marrakesh, stor kontrast till bergens tystnad.

Eoliska öarna, Etna, Sicilien

Under flera år hade vi en fantastiskt fin resa till Eoliska öarna och Etna på Sicilien. Av olika anledningar fick vi lägga den i malpåse men i maj var vi iväg på en annan rekresa i Italien. Vi träffade då Maria, som är bosatt i Sicilien, och hon har nu hjälpt oss blåsa liv i denna fascinerande resa i ett av Europas mest aktiva vulkaniska områden. Läs mer här! 

Flera nyheter på resesidan är på gång och de flesta av 2024 års sommarresor är nu bokningsbara, inte minst får unika naturresa till Alaska. 

Kammarkollegiet

Vi har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.